Стратегия за вечна власт на Путин ли е оставката на Медведев?

Създават се нови баланси на властта, смята Валери Тодоров
16 яну 2020 18:33, Красимир Ангелов
123

Правителството на Дмитрий Медведев подаде оставка броени минути след като Владимир Путин призова за промени в руската конституция. Държавният глава предложи премиерът да се избира от парламента и поиска национален референдум. Kритиците в Русия смятат, че случилото се е стратегия след края на президентския си мандат Путин да запази властта. 

Още по темата
"Създават се нови баланси на властта, влиза се в нов преходен етап на властови трансформации, някои наричат това "транспутинизъм". Пълномощията на президента се засилват, включително влиянието му върху Върховния съд на Русия. Въвежда се нов орган - Държавен съвет", коментира журналистът Валери Тодоров в студиото на "България сутрин".

По думите му Медведев ще управлява Съвета за сигурност, към който ще бъдат насочени много проблеми.

"Руската икономика все още продължава да бъде зависима, социалните проблеми също започват да се трупат. Всичко това трупа напрежение в обществото - това е опит и реакция да се търсят решения", заяви директорът на Института за икономика и международни отношения Любомир Кючуков.

Според него ще се търси конкретно решаване на проблемите.

"Недоволството срещу правителството е силно, но е показателен и изборът на Михаил Мишустин за премиер. Цялата му кариера преминава в данъчната служба, където се смята, че е най-успешната реорганизация в министерските структури. Подаването на властта между Путин и Медведев се запазва", добави Тодоров.

"Технократ с визия, човек, който решава проблемите - това определение се появи за Михаил Мишустин. Путин възвърна националната гордост на Русия. Кофронтацията до голяма степен консолидира руската държава", каза още Любомир Кючуков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той бе категоричен, че влиянието на Путин все още е достатъчно голямо, за да не може да се оспорва.

Тодоров обясни, че Путин разглежда два сценария - да остане и да отстъпи властта, като прогнозира, че вторият е по-възможен.

"Путин се опитва да въведе задържащи механизми. По-вероятен сценарий е той да оглави в бъдеще този Държавен съвет" , смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
15
 
! Отговори
Россия - Капут преди 4 години
Номера с обединението с Беларус не мина та се наложи Путин да търси други варианти. Явно отиват към казахстанския сценарий - Властта ще се държи от Политбюро (Държавния съвет) начело с Путин. Може и пак да стане премиер и същевременно председател на Държавния съвет. Лоша работа с тези мандати но който търси намира решение.
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такъв е цирк са всички коментари, че човек почва да си мисли колко малко наистина им е нужно на хората да са щастливи: свобода и пак, и пак свобода на словото. Колкото повече АНОНИМНИ мнения, толкова по-разредено напрежение. А и така най-добре се сверяват часовниците. Ползата е многостранна. Стига да има кой да чете. Не ще няма, де. И все пак - колкото повече, толкова повече. Прочее, върховете са голям залък, така или иначе, но свободата е винаги над всеки връх. Нека я има!
57
9
 
6
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Путин като сериозен държавник подготвя руското общество и държава да не допуснат на върха и да се окажат случайни хора. Големите държави и империите имат "дълбока държава", която се грижи за това - Великобритания, САЩ, Китай, Иран даже Турция.
56
7
 
17
 
! Отговори
Striker преди 4 години
Сега му строят мавзолей - редом до сифилистиците Ленин и Сталин. Все джуджета:)))
55
0
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Светата ТроицаЗа някои това е било работа! Пропагандата или лобирането, де! :Д
54
4
 
17
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
В азиатската диктатура Русия, Путин=аятолах :))))))))))))))))
53
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
русия няма бъдеще
52
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На Калифорния икономиката им е 2 пъти по-голяма от руската тях не ги мисли. А Калифорнийския ИТ сектор оперира из целия свят и е поне 5 пъти по-голям от икономиката на Русия. Като следваща опорка очаквам да намесите Дявола, Сатанистите и световната конспирация.
51
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1/3 от българите студуват през зимата, не могат да отопляват дома си.
50
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Калифорния в класните стаи бяха инсталирани преносими тоалетни, в случай че учениците трябва да се барикадират в стаята заради стрелец на територията на училището, пише The Sunday Times.
49
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Евала!!! Кашчей Безсмъртний е Путин!!
48
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И още да добавя, при Путин Русия започна да изпитва сериозни демографски, образователни, и всякакви диктаторски проблеми каквито си помисли човек и в която си искаш свера - навскякъде проблеми при Путин, Путин е пътник, абе при Путин изобщо е много зле в Русия, скоро ще се разпадне, на руснаците требе да им дойде един Елцин да ги оправи да живеят добре както през 90та под тясно американско партьорство както ние българите живеем сега добре при американското партньорство.
47
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Путин и Мижитуркин са на власт превъзходството на САЩ и ЕС е гарантирано. Още хиляда години дано. Обикновения българин е по-богат от обикновения руснак, факт, номинално и по покупателна способност.
46
3
 
6
 
! Отговори
Светата Троица преди 4 години
Няма да пишете лошо против Русия, че ще ви баннат неофициално. Но по лошото е, че я спрат газа, я парите за медиите си и утре нета ще е празен, няма кой да финансира и нета и НПО-та и БОЛШинството от партиите.
45
3
 
12
 
! Отговори
Запомнете: преди 4 години
Това гад да вземе власт, после никога не я пуска!
44
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А, и да допълня, Русия се разкъсва от икономически и социални проблеми, добре че направихме правилния избор със САЩ и ЕС и днес живеем богато, българите забогатяват, заплатите растат, заводите никнат като гъби!
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е бедна и изостанала стран, добре че направихме правилния избор със САЩ и ЕС и днес живеем богато, българите забогатяват, заплатите растат, заводите никнат като гъби!
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин ви побърква, а?
41
5
 
3
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До бай ганюПутин за Русия го определат като балансьор, докато външ. врагове на Русия го определят като тиранин /ясно защо/!
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нов бaрдaк със стари момичета не се прави.