Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?

Решението за Николай Малинов ли е разковничето?
Обновена: 11 фев 2020 15:35 | 11 фев 2020 15:35,
177
Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?
Снимка: БГНЕС

Преди броени дни държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че "Андон Миталов е бил замесен в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно вредят на независимостта на демократическите институции в България". На какви основания са направени тези изводи, държавният секретар така и не поясни, пише "Фокус".

В отговор лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че САЩ използват всички средства, за да усложнят отношенията между България и Русия. В този смисъл, по неговите думи, трябва да се разглежда и забраната за влизане в Америка на съдия Миталов, пише  "Российская Газета".

Още по темата

Организацията "Русофили" се занимава с развитието на отношенията между София и Москва в хуманитарната сфера. Тя събира около себе си стотици активисти, които помнят колко много Русия е направила за България и как България е подкрепяла Русия.

Малинов, който от есента на миналата година е разследван в България заради своята работа по развитието на приятелските отношения между София и Москва, разказа пред "Российская Газета" (РГ), че действително миналата есен съдия Миталов му е дал разрешение да замине за три дни в Москва, за да получи ордена "Дружба". Наградата бе връчена на 4 ноември 2019 година.

По думите на Малинов, "български съдия, който не е бил осъждан в България и към който не са предявявани никакви обвинения, който се ползва с голям авторитет сред колегите си, внезапно е обявен за корумпиран. На жена му и дъщеря му също са наложени санкции. Това е скандална намеса във вътрешните работи на България, сплашване и демонстрация на сила от страна на Америка".

Както отбелязва лидерът на "Русофили", подозренията за корупция са абсурдни. "Не мога да повлияя на решенията на съдията. Това се изключва от самия механизъм за вземане на съдебни решения в България. Например, друг съдия ми отказа подобно искане". Също така, според лидера на "Русофили", "фактът, че се върнах в София, след като получих ордена в Москва, опровергава всякакви предположения за някакво снизхождение от съдия Миталов, когото, между другото, не познавам".

По-рано говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза по отношение на награждаването на лидера на "Русофили", че "признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят, приносът към развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни не може и не трябва да бъде причина за каквото и да е преследване".

Както отбеляза в изказване по руския "Первий канал" ръководителят на организацията "Руский мир" Вячеслав Никонов. "за първи път САЩ наложиха санкции на съдия от страна-членка на НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"А съдията Миталов защо не е опровергал твърденията за корупция, както направи Радев !?"---А защо трябва да го прави? Невинен, до доказване на противното! Това е римското право и все още е в сила на територията на България!Това, че някаква въшка е заявила "има обосновани подозрения и предположения..." не значи нищо!
25
9
 
17
 
! Отговори
Един преди 4 години
Газета ,защо се занимавате с такива дупедавци като нас.Не ви ли е ясно че сме последната дупка на кавала.
24
21
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати тъпия въпрос. България е член на НАТО и ЕС . Другари сега не е 1944 г-
23
25
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русофилските предатели леко по леко стават известни поименно.Българите трябва да им окачат снимките във всеки обществен асансьор и тоалетна !
22
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хъша"Дейвид Хейлзаместник държавен секретар по политическите въпроси...Наскоро се договорихме да проведем диалог за реформа в конституцията и отчетност на съдебната власт."Спокойно можеш да пуснеш търсене в някоя търсачка и ще го откриеш сам, но щом не можеш - гласове.ком, сегабг.ком, този сайт....Дано можеш и да четеш!
21
21
 
12
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 4 години
СЕГА ШЕ ПАДА СЕИР , СЪС ДРУГИТЕ ИБРИЦИ НА РУСИЯ , СЪС ЗАБРАНА ДА ВЛИЗАТ У САЩ!ЧАКА С ЛУД ИНТЕРЕС!!!!
20
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПЕСков: "признание за заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят"По-зловещо признание за руския имперски мерак към България едва ли може да си представи човек.Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
19
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малинов, който от есента на миналата година е разследван в България заради своята работа по развитието на приятелските отношения между София и Москва, разказа пред "Российская Газета" (РГ), че действително миналата есен съдия Миталов му е дал разрешение да замине за три дни в Москва, за да получи ордена "Дружба". Наградата бе връчена на 4 ноември 2019 година.КАК ТАКА ВРЪЩАНЕТО МУ В РУСИЯ СЪВПАДА С ЗАПОВЕДТА МУ ЗА АРЕСТ?
18
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега разбрахте ли кой подкрепя Миталов?
17
16
 
14
 
! Отговори
Стефанов преди 4 години
По думите на Малинов, "български съдия, който не е бил осъждан в България и към който не са предявявани никакви обвинения, който се ползва с голям авторитет сред колегите си..." - Ти да видиш! Само където едвам си е взел изпитите! То не може и друга оценка да се очаква от Малинов, но ми идва в повече.
16
30
 
18
 
! Отговори
34325346456 преди 4 години
Не мога да разбера това квичене от русофилите. САЩ не казва нищо повече от - "Тоя човек и семейството му няма да идват тук, защото не ни кефят". Къде е намесата на САЩ в политиката на България и какъв е проблема а русофилите?
15
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А съдията Миталов защо не е опровергал твърденията за корупция, както направи Радев !?Адвокат ли си търси ?
14
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лека полека си мо та мо ставаме част от лвовската украинска губернияпърво да ни въведат как се казва лвовската пара:укро-рубла или лаоски-донгии после да ни зачислят по един сандък с мас да прежувееме адоттейшънъ
13
37
 
20
 
! Отговори
нима не знаете? преди 4 години
Ами вие на знаете ли , че питате? Защото обслужва интересите на Русия. Пусна руски шпионин за да се срешне с Путин. В България е пълно с руски шпиони, не саво руснаци, ами и българи. Русия застрашава интересите на България.Ето, затова.
12
35
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Российская газета да пита техния главанак Путин защо му са нацапани гащите.
11
36
 
20
 
! Отговори
Off преди 4 години
Руснаците, заедно с техните подопечни (русофили) трябва да спрат да се месят в България. Какво неясно има? Тези коментари са точно намеса, там където нямат работа.
10
35
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А може ли да отперем един въпрос на Российская Газета ?Защо Кремъл заплашва, ако България преследва руския шпионин Малинов ?
9
39
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че е Америка да ни варди от зловредното руско влияние.
8
9
 
15
 
! Отговори
хъша преди 4 години
До Анонимен 6сащ няма да ни променят конституцията но ако можеше щеше да е добрепредостави информация за твърдението си или изобщо не пиши безмислици тук
7
29
 
15
 
! Отговори
панчо преди 4 години
ясно се казва каква е причината и тя не е заради малинов а заради корупция какво не могат тук битуващите *** да разберат?сега сащ ще гледат сеира известно време как на този съдия не му се назначава разследване и скоро ще поднесат на тепсия доказателствата към които нашетоправосъдие се прави на сляпо за да му повдигне обвинения сащ нямат полза от това малинов да пътува или не до москва за някаква си безмислена награда в стил от преди 89-та и не това е причината