Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?

Решението за Николай Малинов ли е разковничето?
Обновена: 11 фев 2020 15:35 | 11 фев 2020 15:35,
177
Российская Газета пита: С какво Миталов заслужи гнева на Помпео?
Снимка: БГНЕС

Преди броени дни държавният секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че "Андон Миталов е бил замесен в корупционни действия, които подкопават върховенството на закона и сериозно вредят на независимостта на демократическите институции в България". На какви основания са направени тези изводи, държавният секретар така и не поясни, пише "Фокус".

В отговор лидерът на "Русофили" Николай Малинов заяви, че САЩ използват всички средства, за да усложнят отношенията между България и Русия. В този смисъл, по неговите думи, трябва да се разглежда и забраната за влизане в Америка на съдия Миталов, пише  "Российская Газета".

Още по темата

Организацията "Русофили" се занимава с развитието на отношенията между София и Москва в хуманитарната сфера. Тя събира около себе си стотици активисти, които помнят колко много Русия е направила за България и как България е подкрепяла Русия.

Малинов, който от есента на миналата година е разследван в България заради своята работа по развитието на приятелските отношения между София и Москва, разказа пред "Российская Газета" (РГ), че действително миналата есен съдия Миталов му е дал разрешение да замине за три дни в Москва, за да получи ордена "Дружба". Наградата бе връчена на 4 ноември 2019 година.

По думите на Малинов, "български съдия, който не е бил осъждан в България и към който не са предявявани никакви обвинения, който се ползва с голям авторитет сред колегите си, внезапно е обявен за корумпиран. На жена му и дъщеря му също са наложени санкции. Това е скандална намеса във вътрешните работи на България, сплашване и демонстрация на сила от страна на Америка".

Както отбелязва лидерът на "Русофили", подозренията за корупция са абсурдни. "Не мога да повлияя на решенията на съдията. Това се изключва от самия механизъм за вземане на съдебни решения в България. Например, друг съдия ми отказа подобно искане". Също така, според лидера на "Русофили", "фактът, че се върнах в София, след като получих ордена в Москва, опровергава всякакви предположения за някакво снизхождение от съдия Миталов, когото, между другото, не познавам".

По-рано говорителят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков отбеляза по отношение на награждаването на лидера на "Русофили", че "признаването на заслугите на Малинов по отношение на приноса към единството на руския свят, приносът към развитието на приятелството и сътрудничеството между народите на нашите две страни не може и не трябва да бъде причина за каквото и да е преследване".

Както отбеляза в изказване по руския "Первий канал" ръководителят на организацията "Руский мир" Вячеслав Никонов. "за първи път САЩ наложиха санкции на съдия от страна-членка на НАТО".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
13
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Думата "cura" от испански значи "хващам". *** да си направи сам играта на думи.
45
10
 
21
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Имат право нека питат. Те могат и арменския поп да попитат и да сверят отговорите
44
3
 
15
 
! Отговори
Иванчо преди 4 години
- Марийке, гледай сега едните играят със заплаха, а после дават пари, а другите първо дават пари, а после играят с чувства. - Каква романтика, Иванчо. Единия филм е Екшън, пък втория е художествена мелодрама. Но ние къде сме в целия сценарий.- Как къде Марийке, пред телевизора сме, нали сме сеирджии.
43
20
 
20
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
Е , МНОГО МИ Е КЕФ , ЧЕ НА ДРУГАРЕТЕ ШЕ ИМ РЕЗНАТ ХОДЕНЕТО У САЩ!СЕГА И НА ОТРОЧЕТАТА ИМ ОТ АНГЛИЯ У ЩЕ ТУРАТ ЦЕДКАТА , СЛЕД БРЕКЗИТА!КАТО ГЛЕДАМ ....УНИВЕРСИТЕТА В ЯКУТИЯ ГИ ЗОВЕ!
42
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 46Халал не ми трябва понеже не съм мюсюлманин.
41
4
 
24
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ноо просто братушкиако беше пътувал за щатите немаше да има тоя проблем черния му печат е за това че е пътувал до Русия
40
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Халал да ти е рускиня за слугиня...ще ти осмърди кухнята.
39
19
 
21
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
Руснаците да не се правят на ударени. Те могат да тровят с полоний или Новичок, тези които си мислят, че са ги предали, пък тук за един черен печат сложен на русоид правят проблеми.
38
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 44Само рускините ще оставим за слугини.
37
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка руска твар трябва да бъде изритана от България час по-скоро
36
23
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До въпросАгентът на Путин беше разкрит и оня сега газ пикае.
35
21
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлагам да се направи паметник на Троянския кон пред руското посолство, на който да се залепят снимките на русофилските шпиони - Малинов, Миталов,...!
34
16
 
20
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
и защо тая газета се интересува от миталов? защо посланика на ссср у нас взима отношение? путин няма ли и той да каже нещо?!
33
17
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На мене лично и да ми платят визата и билета,няма да отида в САЩ.Камо ли пък аз да им платя за виза.Да вземат да си приберат рейнджърите по света у тях си докато фирата им е още малко,че като знам колко народ им се кани,няма да им стигнат чувалчета.
32
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29Всеки честен човек веднага реагира.Само гузните се позовават на правилото - "невинен до доказване на противното" !Този съдия даже не протестира, че черния печат важи и за жена му и дъщеря му !!!
31
14
 
19
 
! Отговори
Край преди 4 години
Ми САЩ може да забранява на всеки да ходи при тях но защо го кръщават корумпиран.Да кажат -дразни ни - не го щем. Бих ги разбрал. Обаче да му лепят етикет и това да го изкарват борба с корупцията и за върховенството на закона в България е дразнещо.С такава политика ще направят 98% от българите американофоби без да са задължително русофили.
30
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не зная на кого да вярвам на държавния департамент или на русийская гъзета.
29
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отличните ни отношения с РФ са от огромно значение за енергийната сигурност на България.
28
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е не бе то тоя съдия е така заради убавите очи на русофилите е дал разрешение на един човек разследван за шпионаж да посети именно страната, за която се предполага че е шпионирал, ама айде моля Ви се, че даже и Песков на амбразурата да защитава въпросния съдия, ясно е че е не само корумпиран и и национален предател
27
19
 
12
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
РЕФОРМАТА В КОНСТИТУЦЯТА Е НЕИЗБЕЖНА!В БЪЛГАРИЯ СТАВА ---КАТО В САЩ!РУСОФИЛЧЕТАТА ---САМО С ПАСПОРТ ЗА СИБИР...И ЧЕРЕН ПЕЧАТ ЗА ВРЪЩАНЕ!ДА Н"ГИЕ ЗДРАВЕ ТАМ...ХА,ХА,ХАААААААААА....