Путин работи "ден и нощ" за подкрепа на руснаците в кризата

Русия вече излиза на платото на заболеваемостта
30 апр 2020 14:38, Елка Василева
83
Путин работи "ден и нощ" за подкрепа на руснаците в кризата
Владимир Путин. Снимка: архив, БГНЕС

Президентът Владимир Путин и руското правителство работят "ден и нощ", разработвайки мерки за подкрепа на руските граждани, пострадали от кризата, предизвикана от пандемията от коронавируса, каза снощи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

"Именно затова са налице определени мерки, които имат за цел да помогнат на хората да получат заплатите си, да получат съответните субсидирани кредити в банковите учреждения", посочи той в интервю за телевизионния канал RTVI.

ТАСС припомня предишно изявление на Путин, че в Русия ще бъде задействан общонационален план за действия по възстановяване на икономиката и доходите на гражданите. Програмата ще стартира синхронно с поетапното отменяне на епидемиологичните ограничения.

Песков добави, че президентът се отнася "достатъчно безразлично" към колебанията на своя рейтинг. "Путин винаги е казвал, че ако се страхуваш от падане на рейтинга, тогава просто нищо не можеш да свършиш. Той винаги е отделял повече време на своята работа, а не на възможните последствия за рейтинга", отбеляза говорителят.

Още по темата

Песков изрази увереност, че Путин "беше и си остава политик, който се ползва с подкрепата, доверието и разбирането на огромното мнозинство граждани на Руската федерация".

Говорейки за хода на пандемията в Русия, президентският говорител изрази убеждение, че статистиката за заразените и починалите в страната не се занижава и че няма основания за такива съмнения. Той изрази надежда, че Русия вече излиза на "платото" на заболеваемостта, но въпреки това режимът на самоизолация трябва да се спазва до 11 май.

"Ситуацията до голяма степен ще зависи от това доколко дисциплинирано ще си останем вкъщи по време на предстоящите майски празници". В противен случай "плато няма да има, а кривата на заразата отново ще тръгне нагоре", подчерта Песков, цитиран от БТА.

Според него дълбочината на кризата, която ще последва след пандемията, е непредсказуема и едва ли има икономисти, които могат да предскажат точно как ще се развие кризата в един или друг отрасъл на икономиката и докога ще трае тя. Русия обаче има достатъчно потенциал, за да смекчи всякакви негативни последствия на кризата, подчерта той. "Държавата продължава да изпълнява целия обем на социалните си задължения", каза Песков, заобикаляйки директния отговор на зададения му въпрос защо няма преки парични помощи за гражданите в сегашните трудни условия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
1
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До Анонимен 63Червен пропагандон - не четеш ли какво каза кметът на Москва - 2% заразени, което означава 250 000 души. Тъй като не може да се вярва на руската статистика това трябва да се умножи поне по 5.Ама от червена мухоморка да се очаква да има интелект е все едно да търсиш под вола теле.
64
1
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До Анонимен 64Да, браво на Путин - офейка още в началото на епидемията във Вардай - противоятомният си бункер и не смее да си подаде носът навън. Остави руснаците на произвола на съдбата. Дали да не направим някакво сравнение между Бочко от Банкя който си скъсва *** от работа и тичане за да излезем живи и здрави - поне повечето от нас - от кризата и Великият Ампиратор на цяла русия, който като нашият Безделник от Дондуков 2 се покри срамежливо и остави всеки да се оправя както може.
63
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Путин!
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Русия премина границата на 100 000 заразени, но добрата новина е, че времето, за което беше извървян интервалът от 10 000 до 100 000 е цели 20 дни - 09.04.-30.04.Това е отличен резултат, тъй като не беше допуснато нарастване по експонента.Честит празник! Честит Първи Май!
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сън не спи горкото тра,,вестиче чак е оплешивяло от работа
60
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До никКогато говориш за някого, че го е страх, на практика казваш, че ти си много смел. Ами разкажи ни нещо за своите героични постъпки, не се стеснявай. Подозирам, обаче, че ги вършиш само във виртуалното пространство.По същата логика явно си толкова голям, че няма да минеш през вратата на нито един бункер.
59
8
 
4
 
! Отговори
дали преди 3 години
До Анонимен 59 бяха се споразумели Янукович с Кличко и други от опозицията да се състави някакво преходно правителство , да се върне старата конституция/ с повече правомощия на парламента / и към края на годината да се отиде на избори . гаранти бяха Франция , Полша , германия И на следващия ден стана " Майдана" . Явно това не се е харесало на САЩ . мирен преход не е влизал в плановете им ....
58
5
 
14
 
! Отговори
ник преди 3 години
Вече 25 дни и 25 нощи кремълското джудже не е излизало от бункера в който се крие от заразата от страх да не умре..... Не смее да се покаже навън , както прави например Тръмп - всеки божи ден излиза пред журналисти да говори ......
57
3
 
8
 
! Отговори
Италиано сърбин преди 3 години
До ВазовО руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви ликът поставяхв мойта душа, в нойта песен!Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко-строшихте ни игото тежкоа днеска ни носите ново.
56
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 59В Украйна няма гражданска война: в Украйна има нелегални руски войски които принуждават местното руско малцинство да им съдейства. Запада помага на Украинците да не бъдат превзети и страната да стане източник на токсично руско влияние по-нататък в Европа. Когато свършат окончателно денгите на Русия към началото на следващата година ще разберете истината за това кой воюва там от руска страна.
55
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 50Какво за изброените от теб държави ???? Кой предизвика конфликтите там ???Казваш друго си е да имаш над 800 военни бази по света . Друго си е като изтича договора за Панамския канал примерно , и хоп аййййййде окупация на Панама . А подобни примери за престъпните действия на САЩ са стотици Предполагам си запознат с " доктрината Монро " ????? Защо САЩ не се ограничават само с нея , ами искат да контролират целия свят . Защо спонсорираха гражданска война в Украйна с милиарди ?
54
13
 
6
 
! Отговори
Вазов преди 3 години
Да техническа е озобщо, но Вазов пише по спомен - Кат Русия няма втора тъй могъща на света , тя е нашата опора тя е наща висота. Благодаря.И правете разлика от СССР и Русия .
53
9
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
И как разбрахте, че Путин работи ден и нощ след като офейка от Москва още в началото на епидемията във Валдай във подземния, противоатомен бункер и не си е подавал носа от тогава навън. Вкара 135 хилядна армия със танкове и БТРи да му пазят тръна, затвори хората да не мърдат от къщите си за цял месец и ги остави да се оправят кой как може.Голям, лидер - голямо нещо. Зае само да краде и убива.
52
6
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До ЧебурашкаЗабрави и 10 години руско нашествие във Афганистан.
51
7
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 3 години
До ВазовАма ти вземи да прочетеш какво е писал Вазов по повод варваркото нападение на руснаците във Добруджа? Какво е писал за варварския обстрел на Варна и Бургас от руската корабна артилерия. Хубаво е, че българските воийски са навряли казаците на кучето - знаеш къде. Имали сме армия и генерали.то така да четеш Вазов избирателно може само една червена, дървена чутура.Върни се ако искаш и във 10 век да прочетеш за руските нашествия в България - червенотикненик.
50
2
 
14
 
! Отговори
До Вазов преди 3 години
Абе Вазов, вземи се ограмоти малко, па после давай акъл изоПщо!
49
4
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ВазовАми защото сме чели Вазов ще ти кажа, че е било нужно един единствен руски снаряд да падне на българска земя и русофила Вазов да стани отново българин.
48
16
 
8
 
! Отговори
Вазов преди 3 години
За Русия се говори или само добро или нищо!Те са нашите Освободители иначе щяхме да сме като кюрдите или изопщо нямаше да ни има.Четете повече Иван Вазов.
47
10
 
15
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До неЩе ти посоча само Молдова, Чечня, Грузия Украйна. И пак ми кажи, че Русия не е агресивна държава.
46
11
 
7
 
! Отговори
не преди 3 години
До Чебурашка 45 Не си прав . Държавата , която изисква подчинение и послушание от останалите по света е САЩ . Ако не слушат - то санкции , преврати , войни ги очакват . Отделно не зачитат вече почти нито една международна спогодба и организация / ООН , Юнеско / и т.н. Последно искали да излизат от " Договора за открито небе" . Не им стига да се разпореждат с Америка , искат целият свят да им слугува - да грабят , да грабят .....