78% от руснаците решиха: Путин може да остане на власт до 2036 г.

Опозицията нарече лъжа проведения референдум
2 юли 2020 11:35, Елка Василева
206
78% от руснаците решиха: Путин може да остане на власт до 2036 г.
Снимка: БГНЕС

Жителите на Русия одобриха със 77,92 на сто от гласовете си конституционните промени, чрез които Владимир Путин получава възможността да остане на власт до 2036 г. Това показва огласеният днес окончателен резултат от вота във федерацията, наречен от опозицията "лъжа", предаде Франс прес.

След преброяване на 100 процента от бюлетините става ясно, че "против" поправките са гласували 21,27 процента от участниците, сочат данните на руската ЦИК. Активността е била около 65 на сто.

Вотът, предвиден първоначално за април, бе отложен поради пандемията от COVID-19. За да се избегне струпване на хора в секциите, гласуването продължи една седмица и приключи вчера. Избирателите бяха задължени да слагат маски и ръкавици.

Още по темата

Резултатът никога не е бил под съмнение - в началото на годината реформата бе одобрена от парламента, а новият текст на конституцията вече се продаваше по книжарниците, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Опозиционерът Алексей Навални нарече това гласуване "огромна лъжа" и прикани своите симпатизанти да се мобилизират за местните избори през септември.

Една от най-оспорваните поправки дава на Владимир Путин право да получи още два президентски мандата, след като през 2024 г. приключи сегашният. Така той ще може да остане в Кремъл до 2036 г., когато ще навърши 84 г.

Промените внасят в конституцията и ред консервативни принципи, подкрепяни от президента - вяра в бога, бракове само за хетеросексуални двойки, патриотично възпитание. Предвидени са и социални гаранции като индексиране на пенсиите.

Според критиците на Кремъл властта е използвала повече похвати от друг път, за да си осигури шумен успех и силна избирателна активност - например лотария с подаръци за участниците и ваучери за покупки за гласувалите онлайн.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
9
 
7
 
! Отговори
от 2019г преди 3 години
Най-богатия капиталист в света е Путин и може да остане на власт до 3 333 г вече си има икона в моковка църква.
107
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
отново познатите болни мозъци са главните коментатори особено за новините от Русия,трябва да си много зле с главата че да си праиш регистрации в таквиз сайтове за два коментара,другата вероятност е да ти плащат за да драскаш на сайта им.
106
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бюлетината за "референдума" е един лист за пишеща машина с две 00, под които стои ДА и се пускаха в прозрачна кутия, без да се сгъват, за да се вижда всичко.Дай на КГБ'то да ти организира референдум и си цар "всех мира"!
105
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия нещата са ясни. Притеснителното е, че тук нещата също са ясни.
104
11
 
6
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Пичове, проф. Иво Христов е прав за 80%;))) Сгрешил е само с 2 %, но това е в рамките на статистическата грешка. Ако подобно допитване бъде осъществено в България, фикирлийският ген ще гласува точно с 80% за това Борисов да остане до 2036, поне;))) При нас няма да има дори статистическа грешка;)))
103
0
 
5
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Нопрово до 2136 бе,ко си играем шикалки!
102
6
 
13
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Търсим в гугъл "GDP_(PPP)" и какво намираме? За 2020 по изчисления на МВФ Русия е на 5 място, точно преди Германия и след Япония. А ние сме на завидното 79 място. Така, че андрешковци - не се подигравайте на Руснаците за Путин или че са бедни, щото не си виждате посрания ***!
101
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
78 или 87% Путин е цар...сега проблема е от къде пари за да си закърпи гащите !
100
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не би Цецо да е броил бюлетините.
99
2
 
9
 
! Отговори
Бате Гойко преди 3 години
"Каза че толкова не се е страхувал никога. Излезнеш ли от москва там било голяма беднотия и престъпност."ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА-ХАХАХАХАХА...
98
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега трябва да търсят измежду 22%. Преди беше по-лесно да издирят човечеца.
97
10
 
11
 
! Отговори
Саша преди 3 години
У нас в России у все мужики и бабушки нет мозга, они настоящие крепостие люди
96
9
 
7
 
! Отговори
Цирковете по света преди 3 години
Фалираха заради цирка със Зануляването на Вовка Офшорното :)))***, Сър!
95
17
 
11
 
! Отговори
Русофилистиците са преди 3 години
царе на фалшивите нагласени референдуми, като този, в Крим, Донбас. Сега ще направят и още един за промяна на Библията и ще провъзгласят диктатора за Бог
94
2
 
13
 
! Отговори
Handel преди 3 години
Само не разбрах къде е тук новината? Може би в това, че са 75%, а не 99,99%?
93
9
 
15
 
! Отговори
ист преди 3 години
Каквото посееш, това ще женеш.Посяваш тиранин, тирания ще женеш.
92
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече Путин се изравни с Хитлер !
91
4
 
7
 
! Отговори
Ако изборите преди 3 години
Са както тук с човалите... Се е самоизбрал както тук
90
10
 
15
 
! Отговори
БРАВО! преди 3 години
Крепостните гласуваха за промяна на конституцията, като още преди изборите им тази промяна беше приета и утвърдена от Държавната дума . Крепостен фарс!
89
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, има случаи да се дават пропуски за учреждения и служби,където това не е нужно. И всеки има право да критикува тези случаи.Всеки е свободен да изказва своето мнение и по въпросите за перденца-та на прозорците и за израза обикновени хора и за всеки друг израз.