Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци

Над 20 страни са демонстрирали интерес към нея
149
Руската ваксина създаде имунитет при всички доброволци
Снимка: Pixabay

Разработваната в Русия ваксина срещу коронавируса създава имунитет у всички доброволци. Това съобщи в интервю за CNN ръководителят на Руския фонд за преки инвестиции (РФПИ) Кирил Дмитриев.

"Мога да кажа от първо лице, че 100 процента от доброволците са изработили имунитет на 21-я ден (от въвеждането на ваксината). Той се удвоява след втория опит. 100 процента от животните също са изработили имунитет”, каза Дмитриев, цитиран от ТАСС.

Още по темата

Той съобщи още, че над 20 страни са демонстрирали интерес към руска ваксина.

По-рано руски представители заявиха пред медията, че става дума за дата 10 август или по-рано за одобрение на ваксината, която е създадена от московския институт "Гамалея“. Тя ще бъде одобрена за обществено ползване, след като най-напред я получи здравен персонал.

Руските учени твърдят, че ваксината е била разработена бързо, тъй като е модифицирана версия на създадена вече ваксина за борба с други заболявания.

Руското министерство на отбраната казва, че руските войници са служили като доброволци в човешките изпитания.

Руските официални служители твърдят, че утвърждаването на лекарството върви бързо заради глобалната пандемия и самия тежкия проблем с коронавируса в Русия. В момента страната има повече от 800 000 потвърдени случая.

“Нашите учени се съсредоточиха не върху това да бъдат първи, а върху защитата на хората”, каза Дмитриев.

Ваксината използва човешки аденовирусни вектори, които са превърнати в по-слаби, за да не се размножават в организма. За разлика от повечето ваксини в развитие, тя разчита на два вектора, а не на един и пациентите ще получат двойно по-силен помощник срещу вируса.

По-рано този месец Кремъл отрече обвиненията, че руски шпиони са проникнали в американски, канадски и британски научно-изследователски лаборатории, за да откраднат тайни за разработване на ваксини, предава БГНЕС.

Руски официални представители отрекоха също сведения, че членовете на политическия и бизнес елита на страната, включително руския президент Владимир Путин, са получили ранен достъп до ваксината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


149
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
5
 
! Отговори
Един българин преди 3 години
Путин няма ли да прати и на България от тая ваксина безплатно? Бойко вярно,че измисляше разни вицове по негов адрес, ама щом ни прати респиратори, мисля че и ваксина ще получим от руснаците.
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
aaaa
59
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В руския Гулаг никаква ваксина не спасява от падане от прозореца
58
2
 
7
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
АБСОЛЮТНО Е ТАКА. ПРИ ИНФЕКЦИИТЕ, ПРИ КОИТО Е ВОДЕЩ КЛЕТЪЧНИЯТ ИМУНИТЕТ, Е НАПЪЛНО БЕЗСМИСЛЕНА КАКВАТО И ДА Е ВАКСИНАЦИЯ. ГРИПЪТ СЪЩО Е РНК ВИРУС И СПОКОЙНО МОЖЕ НАПЪЛНО ДА СЕ ИЗЛЕКУВА БЕЗ КАКВАТО И ДА Е ВАКСИНА. СТИГА ДА ЗНАЕШ КАК И С КАКВО. ТУК НАРОДНАТА МЕДИЦИНА, ПРИЛАГАНА НАВРЕМЕ, ПОВЕЧЕ ПОМАГА , ОТКОЛКОТО ВАКСИНАТА. БЕЗ ДА БРОИМ И ЧЕ ВИРУСИТЕ МУТИРАТ НЕОГРАНИЧЕНО.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що не се казва колко време ще трае имунитета.
56
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ,че вярвам на митовете на този вирус,но определено вярвам на Руснаците. И ако има наистина някакакъв вирус,то те са нацията способна да направи ваксина за него.
55
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия винаги е била водеща във високите технологии.
54
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на братята руснаци. Доказват за пореден път ,че са по умни от останалия свят. Браво!
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Илон се метка на теслата и кара за Марс, а в Русия още пият препарат за баня.
52
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и в европа е същият бардак да не би да са по праведни от русия просто са по развити технологически
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Враговете Япония и Германия са военни и политически джуджета и окупирани държави.Великобритания и Франция са слаби. САЩ са единственият достоен партньр на Русия.
50
3
 
10
 
! Отговори
до 48 преди 3 години
***, щом си роден в БГ са ти бити доста руски ваксини вече :DА свазилендската ваксина ти е засегнала мозъчната дейност :DПалячо!
49
1
 
12
 
! Отговори
А+++ преди 3 години
Чета и не вярвам ,че у нас формулата на И Христов е правилна.Руснаците не им пука какво мислят за тях другите страни (за разлива от нас,трудно разбираемо е за80% тук.. ),второ -щом и Кремъл ще се ваксинира ,то значи действително са открили и дай бог да е тъй ...или пък е поредната "реклама" на даден институт ...както е в последно време по_света ...помните ли преди 2_3 месеца и у нас двама откриха ваксина ....
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако искате може да дадете на някой черен американски да ви бие ваксина отзад, тогава ще сте ваксинирани на 100% от първия ден за всичко.
47
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилните *** отново копаят дъното. Къде е ваксината, къде е Руската Империя, Николай Две, социалистическата революция, танковете и прочее. Дълбоки и непоправими комплекси под всяка "статия".
46
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не слабата Руска империя на Николай 2. Русия се превърна в световна военна и икономическа сила след Октомврийската социалистическа революция през 1917 година.По-добро оръжие, по-добри танкове от германските и американските.
45
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си бия нигерийска или свазилендска ваксина, руска никога!!!
44
20
 
9
 
! Отговори
Bon преди 3 години
На руснаците вярвам, колкото и на китайците. Да си я държат ваксината.
43
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Можем да избираме между руска и американска ваксина. Имаме диверсификация.Винаги избираме ваксината на Големия брат, който в момента е САЩ.
42
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера в Москва бяха задържани за 2 месеца двама журналисти -блогери - Ян Кателевски и Александър Дорогов Измислени са им някакви обвинения само защото показаха материал за един катаджия който си е построил цял палат от събрани подкупи от водачите Ето това е положението в Русия Как да вярваш на режима на Путин