Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти

Федералната криминална служба е поела охраната му
Обновена: 24 авг 2020 16:22 | 24 авг 2020 16:22, Елка Василева
156
Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Германия смята, че руският опозиционер Алексей Навални най-вероятно е бил отровен. Това заяви говорителят на канцлера Ангела Меркел - Щефен Зайберт.

Според руските лекари в Омск изследванията на Навални не показват следи от отравяне.

Две руски лаборатории не са намерили следи от отравяне в организма на Алексей Навални, съобщи днес заместник-главният лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко. В момента Навални се намира в берлинската болница Шарите, където беше транспортиран от руския град Омск.

Още по темата

Преместването му стана след изказване на германския канцлер Ангела Меркел, която предложи медицинска помощ, без да отправя изрична покана към семейството на Навални, припомня БНР.

"Беше пределно ясно, че след пристигането на Навални в Берлин той трябва да бъде охраняван, защото с голяма вероятност става дума за пациент, когото са опитали да отровят" , обясни днес говорителят на Меркел Щефен Зайберт необходимостта от охраната на Федералната криминална служба.

В Киев външният министър Хайко Маас не беше толкова категоричен.

"Аз съм от хората, които изграждат мнението си на базата на фактите, а в случая Навални все още липсват факти - както медицински, така и криминологични. Затова трябва да изчакаме", каза Маас.

Очаква се по-късно днес берлинските лекари и семейството на Алексей Навални да отговорят на въпросите за състоянието на опозиционера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
2
 
31
 
! Отговори
МАНИПУЛАЦИЯ преди 3 години
"Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти"ТОВА СЕ НАРИЧА ПОДВЕЖДАЩО ЗАГЛАВИЕ. СЪЩАТА ИНФОРМАЦИЯ БИ ЗВУЧАЛА ТАКА: "Берлин: изследванията до момента не са открили следи от отравяне в организма на Навални "
68
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
64Дайчовците казват: "Най-вероятно... " Дойчовците казваха, че ще маршируват в Масква за Коледа на 1941-ва.Дойчовците ядоха на Червеното знаме дръжката. С 200. Отзад.А ти прочете ли какво е казал Хайко Маас? А?
67
5
 
23
 
! Отговори
Ира преди 3 години
Бил отровен, но още няма факти! Жалка бурлеска. Самолета му за Германия, готов преди отравянето. Готов екипаж, флайт план и червен килим. Президенти и премиери се надпреварват да го асистират. Чакаме новите доказателства. Ако ги няма, ще ги композираме.
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
явно е попрекалил с това което надмерно прекалява.човек трябва да пие, а не да порка.а точно тоя, да става Берия и да го изеве кът жьонушке на пустаре
65
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъз дръта кyкумяФка Мерсел що не изпрати самолет за някое болно дете или жена, ами за тоз миxлюзин пръска пари? ПФУ! Двулична наrлоcekcoнска craн!
64
14
 
2
 
! Отговори
1 преди 3 години
Руските *** в тоя сайт само преди час: нещо от Германия се умълчаха, явно отравянето. само в главите на някои хораРуските *** сега: тия германски лекари са пълен позор взеха да си измислятДругаре, другарееееее ....
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На руснаците - особенно тези против Путин - откакто им забраниха употребата на препарати за вана, дават повече жертви при пиене на чай преди полет !
62
1
 
7
 
! Отговори
Ноби преди 3 години
И ако е отровен , какво ? Арменският поп приема от 16 до 19 часа, всеки петък
61
3
 
10
 
! Отговори
999 преди 3 години
Бре, това германците започнаха да лъжат повече от дърти ***! Бил е отровен, но в организма му няма отрови. Германските лекари са пълен позор!
60
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лабораторията на Чепига и Мишков за "хранителни добавки, анаболици, халюцогенни и халюцотропни субстанции, пянообразуващи емулсии и токсикочаечни продукти" е внедрил новичоков бързо действащ бързо разпадащ се,летлив, аерозолен, чаеподобен заместител на полеви интубатор, причиняващ падане от прозорец с цел предпазване от вируса CREMAL-20.
59
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вероятно, highly - likely..........................значи няма данни за отравяне...............важно е руснаците да се изкарат лоши...................ей, станаха смешни западняците с тая плоска антируска пропаганда!!!
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
П.С. Чудя се, ако Путин "отрови" Сноудън, дали някой ще поиска да му помогне. Ей така хипотетично, ще го вземе ли Германия под крилото си, или ще го гледат как умира и ще вдигнат рамене. За Асанж дори няма да питам, защото е очевидно.
57
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, или има данни за отравяне, или няма. Освен това ако няма данни за отравяне, трябва да имат някаква друга теория какво се е случило. За мен е изключително странно, че никой не дава смислено обяснение какво му е. Изобщо не се съмнявам, че би се самоотровил за шоуто, освен това е доста глупаво КГБ/ФСБ да го отровят сега, нооо знае ли човек. При всички случаи, все трябва да му има нещо, за да е в кома. Странно е че никой не казва какво му е.
56
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички страни от Източния блок, които влязоха в ЕС и се ориентираха към Запада днес живеят охолно и повишиха жизнения си стадарт в пъти. Това се дължи на факта че руската *** не краде от ресурсите и не се налага да хрантутим западащата и прогнила система на СССР.
55
1
 
18
 
! Отговори
не може да бъде! преди 3 години
Значи най-вероятно highly likely.е отровен ,но отровата е абсолютно неизвестен тип,но highly likely e с изтекъл срок на годност.Руските лекари са го излекували от нещо,но така и не са не са разбрали какво и това!?Също така вероятно немските лекари няма да дадат отговор на въпроса ,но немското МВнр и немските специални служби ще дадат подробни разяснения!Highly likely .разбира се!И тези разяснения ще бъдат подрепени от САЩ,Англия и др.партньорски служби!Не можем да не им вярваме!
54
19
 
3
 
! Отговори
България в НАТО и ЕС преди 3 години
Фактите са достатъчни за пускане на международна заповед за арест на кремълското джудже Жужи и привеждането му в Международния съд в Хага.
53
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е специален гост на Путин, сиреч Путин е бил прав, че Навални работи з чужди интереси не за руските.
52
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички страни от източна Европа които приеха демокрацията и се ориентираха към Запада днес живеят мизерно. Само Белорусия която запази авторитарната форма на управление и остана до голяма степен с Русия днес има сравнително висок стандарт на живот спрямо бившите от източния блок, въпреки санкциите които и налагат ЕС и САЩ.
51
2
 
15
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
По-добре беше като няма факти да няма и статия. Какво да коментираме - предположения? Оказва се, че Навални е вече болница в Берлин. Би трябвало всички версии да могат да бъдат проверени.
50
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствената истинска демокрация в историята е тази в древна Атина. Всеки достоен гражданин е трябвало да има поне 20 роби. Днес е същото, само цензът е завишен и робовладелците нямат достойнство, но мачкат 7 милиона роби.