Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти

Федералната криминална служба е поела охраната му
Обновена: 24 авг 2020 16:22 | 24 авг 2020 16:22, Елка Василева
156
Берлин: Навални най-вероятно е бил отровен, но все още липсват факти
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Германия смята, че руският опозиционер Алексей Навални най-вероятно е бил отровен. Това заяви говорителят на канцлера Ангела Меркел - Щефен Зайберт.

Според руските лекари в Омск изследванията на Навални не показват следи от отравяне.

Две руски лаборатории не са намерили следи от отравяне в организма на Алексей Навални, съобщи днес заместник-главният лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко. В момента Навални се намира в берлинската болница Шарите, където беше транспортиран от руския град Омск.

Още по темата

Преместването му стана след изказване на германския канцлер Ангела Меркел, която предложи медицинска помощ, без да отправя изрична покана към семейството на Навални, припомня БНР.

"Беше пределно ясно, че след пристигането на Навални в Берлин той трябва да бъде охраняван, защото с голяма вероятност става дума за пациент, когото са опитали да отровят" , обясни днес говорителят на Меркел Щефен Зайберт необходимостта от охраната на Федералната криминална служба.

В Киев външният министър Хайко Маас не беше толкова категоричен.

"Аз съм от хората, които изграждат мнението си на базата на фактите, а в случая Навални все още липсват факти - както медицински, така и криминологични. Затова трябва да изчакаме", каза Маас.

Очаква се по-късно днес берлинските лекари и семейството на Алексей Навални да отговорят на въпросите за състоянието на опозиционера.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изказването на правителството не е "най-вероятно е бил..." ами "има известна вероятност", което нищо не значи. Германия просто си лае срещу Русия, за да може да прокара Северен поток, но и те са васали на САЩ, и САЩ може да ги ошамари. А иначе германските лекари са заявили, че няма и следа от отрова и са благодарили на руските лекари, че са спасили живота му.
48
7
 
19
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
който ме слага минусите ще помоля да обоснове това свое решение.1. реските лекари отървават кожа на това куче умряло Навални2. руски власти разрешават излитане3. Немски авиа прохсоюзи забраняват излитане, тъй като пилоти намят пълно количество часове почевка.4. И ко праим ся?
47
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Що за щуротия, кой си трови придворния шут? Навални е нужен за Кремъл, защото докато критиците му са такива комедианти, Путин е вечен. Ако някой искаше Навални да го няма, отдавна нямаше да го има.
46
2
 
17
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
отново - най вероятно, с голям процент на вероятност, хайли-лайкли, дъръ-бъръ, тралала, шурей каза на шурунайка,че стринка на братовчеда чула на пазара , че с голяма вероятност.....
45
3
 
1
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
аз съм "сравнително" известен, а ти... да не си биохимик?
44
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е най-порочната система. Навсякъде при демокрацията е мизерия, народът живее бедно. А промитите мозъци ги облъчват да повтарят като папагали - демокрацията, демокрацията, демокрацията. Свещена крава.
43
8
 
4
 
! Отговори
1890г. преди 3 години
Болшевик, комунист, социалист...особено от Русия и БГ са равни на крадец и убиец.Няма нужда от доказатеелства. Вижда се отдавна.
42
2
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Георги Марков/30пич, напълно си прав - бивш белгийски премиер (ив летерме) не знаеше химна на белгия, нито какво се чества на националния им празник.
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ти що не отидеш в САЩ, там нали е по демократично. Или в САЩ не може, за САЩ трябва виза, вече 30 години българите нямат право да пътуват в САЩ.
40
9
 
4
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
за комунизЪма знам, че няма защо да ги тровят, разстрелвали са ги или са им правели атентати, кой е отровен? Вапцаров,елита на нацията в цълквата Св. Неделя, генералите убивани от Черните ангели, комунистите разстрелват демокрацията ... и сега чрез протести и медиини изяви
39
6
 
2
 
! Отговори
До д-р Иванов преди 3 години
Абре "докторе" ти щом си се появил толкоз късно, та така ли не се научи да четеш? Щото то за Георги Марков има бая информация! Та зем попрочети малко и за отровите и за Георги Марков! Това е моя съвет към тебе!
38
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Георги Марков безспорно е талантлив писател, написал е сценария и на партизанската сага "На всеки километър", но не е бил съгласен нито със системата е България, като отишъл в Англия започнал и капитализма да критикува и се заканвал да почне да публикува критиките си в частни писма, но англичаните следят всичко и му видяха сметката.
37
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отивайте в демократична Русия,там да се наслаждавате на демокрация и стандарт!Лице..Мери такива!
36
5
 
5
 
! Отговори
До д-р Иванов преди 3 години
"Докторе" "доктореее" "докторе"! Ясно ми е колко си чел! :) Та много зависи каква е отровата! Ама много! някой отрови се свързват с кръвта те се намират по-лесно! Други увреждат само части от тялото, те се намират по-трудно! Трети отрови в зависимост как ги използваш може да са лекарство или отрова! Сега предполагам, че не е отровен с нещо дето всеки "лекар" като тебе ше намери с преглед по телефона! Та това може да стане даже след аутопсията! Та така "докторе"!
35
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русофилчета вие ще изкарате,че путинова Русия има повече демокрация от Запада!Смешни сте!
34
5
 
15
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
поредната пропагандна операция на западните служби ,ала фиаското Скрипал!
33
4
 
1
 
! Отговори
д-р Иванов преди 3 години
за Георги Марков не знам, маааалко по късно съм се появил, но съм чел "Жените на варшава" изумителна книга, а за рицина просто трябва да проникне до кръвен поток, иначе е като кураре, което пер ос не дава резултат
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво стана с фактите за оръжията на Саддам, заради които САЩ избиха 1 милион цивилни, и дори държавният им секретар тогава се хвалеше по СНН или скай нюз, че един милион цивилни жертви е цена която си заслужава за да се спаси света от оръжията на Саддам!
31
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо в миналото при комунизма толкова инакомислящи хора измряха без да знаят че властта ги е отровила?!Една Партия,една държава!Тя решава кой да живее и кой да мре!КГБ и ДС са специалисти!Това рицин..нивичок..
30
3
 
10
 
! Отговори
Георги Марков преди 3 години
"Този морал така ме порази, че тогава разбрах, че обществената съвест на Запад е или мpъсна политическа игра на деня, или куп ла****, че тя не е искрен отклик на нищо, защото малцината честни и искрени донкихотовци, които милеят за човешкото достойнство, нямат достъп нито до радио, нито до телевизия, нито до вестници. Ако търговските интереси на Запад повеляват, те са в състояние да започнат да свирят съветския химн редом със собствените си национални диарии."