МВР на Русия с предварително разследване по случая "Навални"

Проверени са хотелската му стая и местата, през които е минал
27 авг 2020 21:29, Елка Василева
11
МВР на Русия с предварително разследване по случая "Навални"
Снимка: архив, БГНЕС

Руската полиция съобщи днес, че е започнала първа "предварителна проверка" по случая с Алексей Навални, станал вероятно жертва на отравяне според германски лекари - хипотеза, която Русия досега отхвърля, предаде Франс прес.

Руските следствени органи са започнали "предварителни проверки, свързани с хоспитализацията на Навални на 20 август в Омск", съобщи сибирското поделение на руското министерство на вътрешните работи.

В изявлението се добавя, че са били проверени местата, през които Навални е минал, и са били иззети над 100 предмета, които може да послужат като веществени доказателства.

Още по темата

Проверена са били също хотелската стая на Навални в град Томск, където според близките му Навални е бил отровен, както и кадрите от камерите за видеонаблюдение.

Алексей Навални беше приет в реанимация в сибирския град Омск, след като припадна по време на полет от Томск за Москва.

Близки до Навални активисти веднага заявиха, че става дума за отравяне и впоследствие той беше прехвърлен в Берлин, където е поставен в изкуствена кома, в тежко състояние, макар животът му да не е в опасност.

Германските лекари съобщиха, че той е бил отровен с вещество от групата на холинестеразните инхибитори, без да уточнят какво точно.

Кремъл многократно определи тези заключения като прибързани, отхвърли квалификацията "отравяне" и окачестви като неоснователни западните призиви за провеждане на "прозрачно разследване" на случая, пише БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Анонимен 7 Човека е написал русняшки, а не РУСНАШКИ.И аз мисля че русняшки циркове е най-точното описание на фалшивите деяния на руското МВР.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДжоНаучи този труден български език, бе оленце! В него нямя дума РУШНАШКИ!В замяна има много попържни, които да отнесеш!
6
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гранто-центаджиите бълват змии и гущери.За всичко се плаща.Добрите дела с добро, злите - със зло.
5
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДжоМожем да кажем българско Джо се упражнява в примитивна словестност.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не станаха ли много еднообразни сценариите? Ако руските служби решат да ликвидират някого, жална му майчица!Сетих се за един случай преди години, когато в Ливан някаква ислямистка организация бяха хванали руснак. Намериха главата на брата на някакъв от главатарите и руснакът незабавно бе освободен.Руснаците имат и фармаколози, и химици, и снайперисти, и хакери, и главорези. Не е здраословно да се бъзикаш с руските служби!Още по-малко да ги подценяваш!
3
12
 
11
 
! Отговори
Джо преди 3 години
Мижи да те лажем, рушняшки циркове!
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нали първо казваха, че няма никакви предпоставки да го правят, сега пък почнали...
1
8
 
10
 
! Отговори
60640 преди 3 години
А, ама те от самото наало разследвали... Защо западняците твърдят, че били отказали да водят разследване? Или да се намираме на приказки? Става вече банално да ни поднасят един и същи сценарий на полуотровени.