Москва да даде на ОЗХО цялата информация за програмата "Новичок"!

НАТО: Използването на химическо оръжие - неуважение към човешкия живот
4 сеп 2020 17:15, Елка Василева
77
Москва да даде на ОЗХО цялата информация за програмата "Новичок"!
Снимка: архив, БГНЕС

Съюзниците от НАТО се споразумяха, че Русия трябва да сътрудничи пълноценно в ръководеното от Организацията за забрана на химическите оръжия (ОЗХО) разследване на отравянето на Алексей Навални. Това съобщи на пресконференция генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг, цитиран от Ройтерс.

Още по темата

"Всяко използване на химическо оръжие показва пълно неуважение към човешкия живот и е неприемливо нарушение на международните норми и правила", каза на пресконференция Столтенберг след заседание на посланиците на страните членки.

По думите му държавите от НАТО са се съгласили, че "сега Русия трябва да отговори на много сериозни въпроси" и трябва "пълноценно да сътрудничи" с ОЗХО в "безпристрастно международно разследване".

Генералният секретар на пакта каза още, че съюзниците призовават Москва да предостави на ОЗХО цялата информация за програмата "Новичок".

"Отговорните за тази атака трябва да бъдат подведени под отговорност и предадени на правосъдието", добави той и заяви, че отново сме свидетели на нападения срещу "опозиционни лидери и критици на руския режим", някои от които "даже са убити".
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Ей ся
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Т.е. запада няма документация за Новичок, но знае в детайли кога някой е отровен с такова вещество... Не знам дали се усещат колко комично започва да звучи цялата Новичок истерия...
4
1
 
10
 
! Отговори
хахахахаха преди 3 години
Дайте им я,та да си направят и те.
3
0
 
8
 
! Отговори
Кравари, нали преди 3 години
сте голямата работа, един новичок ли не можете да си създадете. Като си тровите агентите, поне ги тровете както трябва, че иначе ставате за смях. Както вървят нещата, скоро и краварите ще л.апат новичока на Путин!
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опитът за убийство е престъпление особено когато е рецидив и се извършва от политически подбуди които в основата са си корупционни диктаторска борба за власт както на Хитлер Сталин и др. нацистки, комунистически и ислямките терористични диктатори престъпници срещу човечеството и ако не бъдат спряни и свалени от власт такива диктатори ще погубят милиони т..к. от позиция на абсолщтна власт масовите убийци се чувстват недосегаеми,но Божият гняв и идващ съд е над тях за всяко престъплние и жертва!
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия паляци от нато сериозно ли си мислят, че руснаците ще им обърнат внимание, колкото между другото и краварите се съобразяват с тях.