Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"

Страната обмисляла шест възможности, пише издание
13 сеп 2020 15:30, Петя Славова
122
 Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Германия има шест "възможности" да се откаже от газопровода "Северен поток- 2", позволявайки на други да свършат "мръсната работа", съобщава Politico, цитиран от ТАСС.

Първият вариант включва натиск от страна на Берлин върху Федералната морска и хидрографска агенция и министъра на Щралсунд за отмяна на издадени по-рано разрешения за строеж. Това обаче вероятно ще бъде последвано от обжалване от оператора на газопровода "Северен пото, цитиран от БГНЕС.

Изданието предлага на Берлин като втори сценарий да "види" как ще протече процесът с неправителствени организации за защита на природата, които се противопоставят на изпълнението на проекта. Отбелязва се, че организацията Deutsche Umwelthilfe счита "Северен поток 2" за несъвместим с климатичните цели на страната и призовава за прекратяване на изграждането му.

Още по темата

Третият метод отчита възможността за национални ограничения върху вноса на руски газ от германската страна.

Останалите варианти предполагат, че Германия ще настоява за общи санкции на ЕС срещу тръбопровода или „ще позволи да се работи“ за спиране на американския проект. Също така се твърди, че ако "Северен поток- 2" бъде завършен, началото на неговата експлоатация може да бъде сложно чрез получаване на лиценз.

"Северен поток- 2" предвижда изграждането на газопровод с капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. САЩ активно се противопоставят на проекта, насърчавайки втечнения природен газ за Европейския съюз, както и Украйна и някои други европейски държави.

Москва многократно отбелязва, че "Северен поток- 2" има изключително икономически характер и отговаря на европейските интереси.

Ситуацията с газопровода се изостри заради инцидента с руския блогър и опозиционер Алексей Навални. Някои германски политици подкрепиха версията на твърденията му, че е бил "отровен" с препарат от типа "Новичок" и призоваха за спиране на строителството на газопровода. Руските лекари не откриха отрови в кръвта на блогъра. Един от разработчиците на "Новичок", Леонид Ринк, също изрази съмнения, че Навални е бил отровен с "нов тип" от това вещество, тъй като той няма съответните симптоми. Москва подчертава, че се надяват да получат конкретна информация от Берлин, но германските им колеги все още не са я предоставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Конфликтите не са толкова безмислени, а точно насочени за власт и пари - да не се търгува Русия, а със САЩ, а че е във вреда на Европа, е, какво от това, и така докато изгуби първенството за най-богатия континент в света!
86
6
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Европа трябва да търгува с Русия, защото това и е изгодно, а всичко друго са манипулации. А за влиянието на Русия - Бълария е ликвидирана с Берлинския и Ньойския договори. В първия цяла Европа е била против нас, да не би Русия да си загуби империята заради нас, а във втория договор тя не е била страна в същия. Така че приказките за всепоглъщащото и пагубно влияние са неоснователни.
85
6
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Аз също съм силно изненадан от ширещото се мнение за пустото руско влияние - всички знаем за войните на Османската империя с руската, дето почти всички ги е печелила последната, като че ли ние не сме били в Османската, а в руската империя. Има някакви 40 - 50 г. в орбитата на СССР, след като самата Европа ни е метнала там, но видите ли, Русия ни е виновна за каквото се досетите. Това е някакво сбъркано мислене, вместо да се гледа бизнеса, то всякакви разделения и безмислени конфликти, край няма!
84
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ще си остане само с варианти.
83
5
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Най- добре Русия да спре всякакви газови доставки и да пренасочи търговията към огромните пазари другаде. Това ще е края на богатия ЕС. Как стана богата изобщо Европа - с евтини суровини. Освен газ Русия има какво ли още не, за разлика от Европа. Жалко, че олигархията ги души. Прекалява се с тази измишльотина руска заплаха. Другите са теменужки? Стига са врещели някои за руско влияние - я сметнете колко години в Осм. империя, двете войни, а сега от 30 г. да не би да сме под руско влияние?
82
2
 
17
 
! Отговори
Гостенин преди 3 години
Идват на Тръмп-овия, но прекалено късно!Германеца никога не се отличавал със интелект! (Не бъркайте дисциплина и послушание със интелект).
81
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте запада иска Руска газ и сурвини по Българската схемата в Златица със златото 2%-7% за Бълграия другите за тях.
80
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
на си отказа баба Меркел от Южен Поток а сега се чудят как да довършат Северен Поток
79
13
 
7
 
! Отговори
Асен преди 3 години
Лада Веста в Европа няма, това е най-голямото недоразумение. Не знам дали има и 1000 бройки в целия Европейски съюз. Шеф на АвтоВАЗ е швед, толкова е руска марката, собственик е РЕНО с 67%. Единствоното руско нещо е, че се сглобява в Русия и това е недостатъка, ниско качество и пълнен ***.
78
10
 
8
 
! Отговори
Да допълня... преди 3 години
До Чебурашка 78 Наскоро писаха че само 7 % от руснаците купуват лада. Останалите проценти са за западни автомобили втора ръка.Лади си продават навсякъде , ама никой не ги купува.
77
4
 
7
 
! Отговори
Питам преди 3 години
Кой ще плати потока ? Тръмп ли ?
76
8
 
9
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Ще ти разкажа един виц и приключвам с теб - едни чукча носи ръкопис в една печатница за да го издаде.Редакторът след като го прочел питал чукчата - ти чете ли какви глупости си написал? Чукчата гордо отговорил - чукча - писател, чукча не читател! Явно си се възприел в ролята на чукчата. Аре чао.
75
5
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Лада Веста в момента е страхотен автомобил на добра цена и се харчи като топъл хляб дори в страните от ЕС...... На колко % Лада Веста е руска разработка и колко бройки са се продадени "като топъл хляб" в ЕС? 1000, 2000,3000 или повече? Пишеш абсолютно нелепа проруска пропаганда, дори пиян руснак няма да ти се върже на писанията.
74
6
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... .Ама оная година лично Путин спаси Фолксваген..... Коя е тази "оная" година бе приятелю? Те руснаците и в частност Путин винаги спасяват нещо, ама да са спасили Фолксваген важен от фалит не съм чувал. Ти на някое русофилско сборище ли го чу?
73
9
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До ЧебурашкаТа казваш рашките сами си правели компресорните станции на газопроводите? Те самите знаят ли, че имат такива технически възможности?
72
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех,Чебурашке,правилно си се кръстил на маймуняк.Само производители на коли да търсиш-Япония,Корея,Италия,Франция...Ама оная година лично Путин спаси Фолксваген от братската говежда прегръдка.Сега може и нда откаже.А инак ти си живей със старите спомени за Москвичите.Лада Веста в момента е страхотен автомобил на добра цена и се харчи като топъл хляб дори в страните от ЕС.
71
7
 
13
 
! Отговори
Прод. 73. преди 3 години
Така за кефа на Макейн,(Бог да го прости)и на генералите в Пентагона и на ЦРУ,както и на оружейното лоби,САЩ загубиха трилиони от войните В Азия и Близкия изток,затова и Китай ще стане първа икономика.Ум царува,ум робува,ум патки пасе.
70
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бъде спрян СП-2,още германски фирми ще напуснат не само ЕС а и Цяла Европа и ще отидат в Китай.Там никой няма да им пречи,щото Америка е далече.Тогава,газ за Европа каза е нужен в такива количества и с ЕС ще е свършено и като икономически съюз и като политически такъв.А еврото ще повехне,като напикан лапад.Само хвхрлете един поглед,какъв огромен пазар за газ са Азия,Африка и Австралия и Нова Зеландия и си направете сметка,какво ще загуби Европа,заради кефа на един Байдън.
69
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помпео колко варианта даде на Нашто Тикве? Вариант-1 оставка и до тук с Патока Вариант-2 в Небитието и до тук с Патока
68
2
 
9
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
Ако можеш поне малко да мислиш ще разбереш,че спориш с човек който разбира доста повече от теб в тази материя.Не случайно ти цитирах и имената на определени фирм. В света най-добрите магистрални помпи-такива за нефтопроводите са италианските и отговарят на стандарта API610.Даже има и американска фирма с това име,но няма представителство в Европа.Спри да пишеш глупости и да си мислиш, че си велик при незнаещите.Не ми излизай с "опорките" за копейките,че много олекваш.