Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"

Страната обмисляла шест възможности, пише издание
13 сеп 2020 15:30, Петя Славова
122
 Германия с варианти за "отказване" от "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Германия има шест "възможности" да се откаже от газопровода "Северен поток- 2", позволявайки на други да свършат "мръсната работа", съобщава Politico, цитиран от ТАСС.

Първият вариант включва натиск от страна на Берлин върху Федералната морска и хидрографска агенция и министъра на Щралсунд за отмяна на издадени по-рано разрешения за строеж. Това обаче вероятно ще бъде последвано от обжалване от оператора на газопровода "Северен пото, цитиран от БГНЕС.

Изданието предлага на Берлин като втори сценарий да "види" как ще протече процесът с неправителствени организации за защита на природата, които се противопоставят на изпълнението на проекта. Отбелязва се, че организацията Deutsche Umwelthilfe счита "Северен поток 2" за несъвместим с климатичните цели на страната и призовава за прекратяване на изграждането му.

Още по темата

Третият метод отчита възможността за национални ограничения върху вноса на руски газ от германската страна.

Останалите варианти предполагат, че Германия ще настоява за общи санкции на ЕС срещу тръбопровода или „ще позволи да се работи“ за спиране на американския проект. Също така се твърди, че ако "Северен поток- 2" бъде завършен, началото на неговата експлоатация може да бъде сложно чрез получаване на лиценз.

"Северен поток- 2" предвижда изграждането на газопровод с капацитет 55 милиарда кубически метра годишно от руското крайбрежие през Балтийско море до Германия. САЩ активно се противопоставят на проекта, насърчавайки втечнения природен газ за Европейския съюз, както и Украйна и някои други европейски държави.

Москва многократно отбелязва, че "Северен поток- 2" има изключително икономически характер и отговаря на европейските интереси.

Ситуацията с газопровода се изостри заради инцидента с руския блогър и опозиционер Алексей Навални. Някои германски политици подкрепиха версията на твърденията му, че е бил "отровен" с препарат от типа "Новичок" и призоваха за спиране на строителството на газопровода. Руските лекари не откриха отрови в кръвта на блогъра. Един от разработчиците на "Новичок", Леонид Ринк, също изрази съмнения, че Навални е бил отровен с "нов тип" от това вещество, тъй като той няма съответните симптоми. Москва подчертава, че се надяват да получат конкретна информация от Берлин, но германските им колеги все още не са я предоставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
8
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ВеселякаСП ще бъде пуснат ако рашките проведат разследване за отравянето. Но те, понеже се правят на много велики отричат да има такова. Меркел просто иска да им натрие носа и да ги принуди да направят това разследване и да им покаже, че беше дотук с техните лъжи и хибридни пропаганди. .
66
6
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... Русия с варианти за отказ от немски автомобили.Справка-кой спаси Фолксваген от фалит... И какво ще карат рашките? Лада и Волга? А немските заводи за автомобили в Русия ще затворят кепенци, така ли? Май много си чел простотиите на Жириновски.
65
4
 
10
 
! Отговори
Веселяка преди 3 години
Каквото и да пишете северен поток ще бъде пуснат, защото Германия няма откъде да получи по евтин газ
64
6
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До ЧебурашкаГлупости пишеш приятелю, дано копейките си заслужават.
63
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швабите поддадоха за Северен поток,ама виждаш ли наш умньо-Мутрагеньо щял да строи Турски поток,съвсем скоро ще го "построи"ама някъде на"топло"
62
1
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... но германските им колеги все още не са я предоставили...... Ако беше в час щеше да знаеш какви са аргументите на германците да не им ги предоставят и нямаше да задаваш нелепи въпроси.
61
3
 
5
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
А бе ти, който искаш да си ми приятел вземи и наистина направи справка къде при нефтопроводите се използва компресор. В България основно бяха руски и полски помпи,като в момента се сменят с немски и ИНДИЙСКИ. В компресорната станция до с.Лозенец до преди 3години бяха с руски с двигатели на МИГ 17, а сега ги смениха с Катерпилар. Ако имам такива "приятели" като теб, врагове не ми трабват.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Русия с варианти за отказ от немски автомобили.Справка-кой спаси Фолксваген от фалит преди две години заради отвъдокеанските кравари.
59
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка 59"...но германските им колеги все още не са я предоставили." - ко прайми, Уса Мънки? А? Що така дойче швайне мълчат като кърджалийски п*тки? А?
58
11
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До ЧебурашкаСамо русофилите не сте дурокоустойчиви. Става въпрос за компресорните станции на газопроводите и нефтопроводите бе приятелю. Направи си справка и тогава прави проруска пропаганда.
57
12
 
3
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Анонимен...... руснаците са толкова *** че да тровят Навални точно сега..... Какво умно са направили през последните 20 години бе приятелю? А и винаги отричат и непрекъснато искат доказателства. И за малайзийския Боинг МН 17 и за допинга и за Скрипал и за Сирия и за какво ли не!
56
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаех си че е новичок от неотровната партида. Предполагам че англичани са го открили. На Германия и трябва евтин газ а този е най евтин. Само ние можем да купуваме скъп шистов газ, против интересите си.
55
3
 
14
 
! Отговори
До Чебурашка преди 3 години
До преди няколко години фирма "Аума" беше един от лидерите на пазара,а сега им се троши оборудването още преди да им изтече гаранцията."Брумбауер" и другите им взимат пазара.Преди седмица ремонтирах за първи път руски шибър с ел.привод, който работеше в шахта потопена с вода от 1972год.,така че,не ми се прави на разбирач.Работя и поддържам оборудване от Русия, Франция, Чехия, Полша, Германия, Англия и други.Само като факт ще ти напиша няма друга такова "дуракоустойчива" тръбопроводна арматура!
54
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе, руснаците са толкова *** че да тровят Навални точно сега, когато газовите им проекти са на финалната права и е ясно че това би ги затруднило. Отравянето е дело на САЩ, за да стопират руските газови проекти, и вместо тях да предложат по-скъпата и некачествена американска втечнена шистова газ.Това е основния стремеж на краварите, които са пълни с коварни номера в името на тази си цел
53
12
 
7
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Патриот-антинатовецРусофила никога не може да бъде български патриот.
52
5
 
13
 
! Отговори
Патриот-антинатовец преди 3 години
американските диваци явно не могат да се коккурират по правилата на пазарната икономика и затова с политически пропаганди и активни мироприятия саботират ,конкурентите си на международната сцена!
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до анонименНяма значение важното е да се налагат много високи мита за западните продукти от ес и сащ без Японските и Корейските само тези който са жизнено важни да са с нормални мита.Жири..каза че 25%-30% в населените райони в Русия не са газифицирани тази газ трябва там а не да продават газ на терористи за валута и проджниците крадци да копуват суперлукс имоти,автомобили,супер яхти.
50
16
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Чул-недачулПриятелю, руснаците един вентили за газопреносната мрежа не могат да направят, ти са пресъхването на норвежските газови находища бленунаш! Да не говорим, че компресорните станции се произвеждат единствено на Запад.
49
2
 
7
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
А ти случайно да си чул, че преди около 1,5 години най-големите собственици на газопроводи в света имаха среща в Москва и случайно да си наясно какво се договориха? Крайно време е да спрете да пишете простотии. И в Казахстан и Азарбейжан има много газ, но и президентите на двете страни казаха - елате и си го вземете. *** и ТАНАП не са ефективни без руския газ, но едва ли Русия ще си ползва квотите за запълването.
48
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"само тези модели който се пройзвеждат в Русия като инвестиций да не се обмитяват"Наивно е да си мислиш че ще има такива инвестиции и модели, след простащините извършени от Путин през последните 13 години.