Руснаците стават все по-бедни, 13% с доходи под минимума

Средният минимален праг на жизнено равнище е 138 евро
543
Руснаците стават все по-бедни, 13% с доходи под минимума
Снимка: БГНЕС

Броят на руснаците с доходи под жизнения минимум се е увеличил с 1,3 млн. души през второто тримесечие на 2020 г. в сравнение със същия период на 2019 г. и представлява 19,9 млн. жители, което и 13,5% от населението на страната. Това обяви националната статистическа институция Росстат, цитирана от БГНЕС.

По нейни данни през второто тримесечие на 2019 г. броят на бедните руснаци е бил 18,6 млн (12,7% от населението), предаде ТАСС.

През второто тримесечие на тази година средният минимален праг на жизнено равнище за трудоспособното население съставлява 12 392 рубли (138 евро), 9422 рубли (105 евро) за пенсионерите и 11 423 рубли (127 евро).




 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


543
Още по темата: бедностРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гермабия е един надут от американците балон без американски пари германия е на нивото на Молдова и технологично и научно и военно.
36
2
 
8
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До 32/37Странно, че в България там където на частниците е оставено да работят на спокойствие, осигуряват просперитет на сума ти хора, а има и постоянно развитие, а там където държавата се меси постоянно има скандали с корупция и разхищение. Хората които бягат в чужбина бягат защото другаде е още по-висок стандарта, но интересното е, че бягат там където има дори още повече "частници", а не там където държавата е обсебила икономиката. Защо ли?
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това са фалшиви новини, джуджинка работи денонощно за благоденствието на нацията и кака Корни му помага, дори
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 30В Кафлифорния е някакъв комунизъм в момемента. Запопнаха с помощите и закини за евикция, така че безрабитни си живуркат по 5 години без работа и доведе до повесеместе мързел.
33
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е те се обединиха Нацистка Германия и Ссср и ядоха такъв бой от англосаксонците че още има америиански и англииски бази в прехвалената Германия.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 37В Германия, Белгия, Дания, Канада, Норвегия, Швейцария и доста други са смао частници. Има капитализъм има и държавен капитализъм.Ако в Бъгария имаше реален пазарен принцип, а не приятели на БСП,ДПС и ГЕРБ, щеше да е мниги различно.
31
2
 
9
 
! Отговори
В преди 3 години
А ние все по богати ставаме
30
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До До 30/33Кефи ме изказването ти, защото малко по-надолу казах на Ф.С.Б., е точно такава реакция ще извадите ако някой тръгне да обяснява, че живее нормално в България.Толкова сте комплексирани от собствените си неудачи в живота, че ИМАТЕ НУЖДА агресивно да отричате други възможности.
29
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не злобейтр бе. В САЩ 30% не могат да си платят наема. Колл са бездомни не е много ясно, но в Калифорния е пълно с бездомници. Също така в Калифорния има редовни птекъсвсния на елетричрството. Зелената енергия на пишмандемократите им разказа играта. Най-зеленият щат сега не мо р да си вкчи климатиците.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 23В Русия има "частници"( каква грозна и смотана дума, показателна за подчовешкото ти ниво на гнусен недоразвит ***), ама до един са държавно назначени.
27
12
 
9
 
! Отговори
Наташа Победа Наша преди 3 години
Русия е последния бастион срещу юдомасонктата ,неолиберална джендърска ***. Падне ли Русия и света ще загине запомнете това .Русия и трън в *** на Сорос и неговите главатари ,защото им пречи на плановете за нов ред.Още Бисмарк е казал обединят ли се ресурсите на Русия с техн.прогрес на Германия става най -могъщата сила на земята.А това дразни американците и те всяват разкол навсякъде до където се докопат.За това да живее Радев!да живее Путин!слава на Тръмп!
26
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 30Браво! Ето с такова мислене ще просперираме. Истиснки българин! Все така!
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ем как тка! Русия нали уж много напреде?!
24
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 23/28"Алчни частници"Личи си, че ви живота ти освен да ближеш чужди дирници за пари не си похващал нищо.Иначе щеше да знаеш, че тия "алчни частници" създават огромния производствен ресурс и капитал за развитие.Беларус ако не са руските спонсорирания и пазар да им купува скапаната продукция са фалирали.
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обикновено две са причините за бедност. Едната е държавата, нейната икономика и управлението,другата е самият човек,уменията и труда му.Аз съм от провинцията, без наследствени имоти,земи или реституции.Работя, добросъвестно, етично и макар да не става дума за заплата от ранга на София,не се чувствам беден!Не виждам проблем нито в държавата,нито в Борисов, за живота, който разбира се може да е много по-добър,но сам държа в ръцете си!
22
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До русофилофобПитай. В САЩ представата за това какво е "беден" е на друго ниво.В САЩ беден е човек, който няма Айфон и поне среден клас автомобил, и не може да си позволи дълго време да живее нормално без да работи.
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са "сороски" фейкове !Путин обеща на всеки мужик "рай"...в Отвъдното !!!
20
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 23"марш за Русия като е много хубаво бе. Един даже ми обясняваше, че по добре диктатура от демокрация, за жълти стотинки на всичко готови, червеи."Те русофилите са доволно лицемерни. Възползват се от достиженията на запада и от икономическите резултати на капитализма, но си мечтаят за Комунизъм, ищо, че за разлика от някои от нас, никога не са живели в него.
19
11
 
13
 
! Отговори
русофилофоб преди 3 години
За един приятел да попитам - а във САЩ колко са бедните, наистина бедните, с доходи под минимума? Да не излезне, че са повечко като процент? Просто питамЗа един приятел
18
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 20"Затова сервитьорките по черноморието, чакат руснака с отворени очи, да им остави бакшиш."Обикновено сервитьорите по морето са същите, които защитават всичко руско, защото са сеграмотни и некадърни да вършат нищо друго освен да носят таблата, тъй че бих казал, че добре са се намерили.