Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"

"Хубава версия", пише иронично опозиционерът
23 сеп 2020 11:00, Нели Христова
450
Путин твърди, че Навални се е отровил сам, той: Сварих си "Новичок"
Снимка: Instagram

В телефонен разговор с президента на Франция Еманюел Макрон Владимир Путин е предположил, че опозиционерът Алексей Навални може и да се е отровил сам с "Новичок", съобщават от в. "Монд". Руският президент говорил с презрение за отровения активист и го нарекъл  "обикновен размирник в интернет, симулирал и преди различни болести", съобщи на сайта си BBC.

Разбира се, тази версия не остана и незабелязана от самият Навални, който публикува шеговит пост в Instagram.

"Хубава версия. Според мен заслужава най-внимателно проучване. Сварил съм си "Новичок" в кухнята. Тайничко съм отпил от бутилчица в самолета. Изпаднал съм в кома. А преди това съм се разбрал с жена ми, с приятели и колеги, че ако здравното министерство настоява да ме откарат за лечение в Германия, в никакъв случай да не допускат това. Да умра в болницата в Омск и да се озова в моргата в Омск, където да заключат: "Поживял си е, стига му толкова" - ето крайната цел на хитрия ми план", иронизира Навални.

"Путин обаче ме надхитри. Не му минават такива. В крайна сметка като глупак съм лежал 18 дни в кома, без обаче да постигна своето. Провокацията не успя!", пише опозиционерът. 

Все още не е ясно как "Новичок" е попаднал в организма на Навални. Според екипа му виновник за това не е чаят, който опозиционерът е изпил на летището в Омск, а бутилки вода в хотелската му стая. Разследващите в Германия настояват и за връщането на дрехите, с които е бил облечен Навални, когато се е почувствал зле. Те са били отнети от руските власти преди активистът да бъде изпратен за лечение в Берлин. В самолета той е бил качен гол.

Според "Монд" в разговора Путин казал още, че "Новичок" не е с толкова сложен състав, колкото се е твърдяло преди. Освен това той подхвърлил да се провери версия, според която случилото се с Навални било свързано с Латвия, където живеел един от разработвалите "новичок".

 
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

«Владимир Путин сообщил французскому коллеге: «Навальный мог сам проглотить этот яд». Хорошая версия. Считаю, что заслуживает самого пристального изучения. Сварил на кухне «Новичок». Тихо отхлебнул из фляжки в самолете. Впал в кому. До этого договорился с женой, друзьями и коллегами, что, если Минздрав будет настаивать, чтоб меня увезли лечить в Германию, они ни в коем случае не позволяли это сделать. Помереть в омской больнице и оказаться в омском морге, где установили бы причину смерти «пожил достаточно», - вот конечная цель моего хитрого плана. Но Путин меня переиграл. Его просто так не проведёшь. В итоге я, как дурак, пролежал в коме 18 дней, но своего не добился. Провокация не удалась!

Публикация, споделена от Алексей Навальный (@navalny) на

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
301
10
 
8
 
! Отговори
Кремълското преди 3 години
Жуже се оля напълно.Нека изпие един чай от тези , които е дал на Навални.
300
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече съвсем прилича на алкохолик...
299
4
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Опозиционната кариера на Навални бавно затихваше и беше нужно да се привлече отново внимание.Колкото до Новичок-а,как пък никой не умря от тая суперотрова???Да не би пазарът да е наводнен с ментета?
298
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алексей Навални е твърде незначителна личност, за да се превърне в някакъв съвременен Франц Фердинанд, престолонаследника на Австро-Унгария. Затова и никой никога не го е закачал истински. Това поставя Навални по-долу, например, от един Йорг Хайдер.
297
15
 
6
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Ей ,голям наглец е тоя КГБйски, дребен извратеняк. Навални си е купил Новичока от магазина и си е направил реклама.В тая дивашка страна ,химическо оръжие по битаците ли се продава!?.Но най страшното е за Путин ,щом така безконтролно *** около него ,ползват Новичока,нищо чудно утре някой и него да го почерпи.За това пигмея се е скрил в бункера от половин година.Дребна мижитурка.А съм сигурен ,че за него няма да положат,такива грижи ,ще го оставят да си умре ,като овца без история.
296
1
 
9
 
! Отговори
Мелани преди 3 години
Да Березка са Литовски вериги магазини които акцентират върху спомена на българите към Русия. Иначе в тях има и традиционни руски продукти и прословутите литовски шпроти. Просто бизнес. А между другото Литва е в ЕС преди България
295
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки път като минавам покрай някоя Березка ми се допикава на умиране. Явно не съм само аз, доста хора се изхождат, гледам!
294
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото ме интересува българина Асен Генов толкова ме интересува и руснака Навални. Двамата имат едно общо нещо работят за НПО финансирани щедро с американски долари. Дотук се изчерпва "патриотичния" им интерес към държавите им. А Навални е поредната пионка в газовата война на САЩ срещу Русия.
293
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската прокуратура разсследва Навални за финансови машинации и неплащане на данъци. Остановено е, че той е получил 6-7 милиона долара от Западни фондации под формата на биткойни. Бил е спонсориран и от олигарси, получаващи грантове от американски фондации. Декларирал е заплата от 450 хиляди рубли, което прави към 6000 долара, основнана част за работа за фонда " Наследство", само че този фонд е закрит преди 5 г. В Русия за Навални се очертава присъда с дълъг срок за пране на пари.
292
11
 
7
 
! Отговори
Преводач преди 3 години
Путин винаги казва истинстинста. За да я разберете, обърнете това което казва наобратно.
291
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълната изолация от месеци на Путин в подземията на Кремал и ужастният му страх от вируса се отразява на мозъка.
290
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новичока най-лесно и бързо се вари на бавен огън в джезве (калайдисано) като трябва да кипне поне 7 пъти. Путин го епробвал.... става.
289
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални е можело да се отрови, ако групата му е притежавала някаква отрова, но са боравили невнимателно с нея. Версии много
288
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джуджето съвсем е изперкало.
287
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жужи съвсем е изперкал. Откакто го сложиха под ключ в Кремъл съвсем не знае какво говори.
286
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Навални не е отровен с новичок. Ако той беше отровен с новичок, изобщо нямаше да оцелее. Не само това - щяха да умрат още 2-3 души около него. Мария Певчих взела заразена с новичок бутилка от хотелската му стая. Пита се, ако е така, защо е жива, че даже нищо й няма. Ако дрехите на навални са били заразени с новичок, всеки имал допир с тях също би трябвало да умре или най-малкото да изпадне в кома. Новичок не прощава и с него шега няма. Случаят е заплетен, но стига спекулации с тоя новичок
285
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Толкова ли е пропаднала западната преса и медии! Това може да ги изрече някой наркозависим евроаГендар но не и политик номер едно в света Путин.
284
3
 
13
 
! Отговори
Такка преди 3 години
Правят предателите да се спасят и да спасят милионите си дадени за предателство към родината.Стари номера,а джендарите му повярваха.
283
3
 
13
 
! Отговори
Навалничок преди 3 години
НАВАЛНИ САМ СЕ Е ОТРОВИЛ .... за да принуди неговите хора да го изтеглят спешно на запад . Да има повод да не се връща НИКОГА в Русия и да си харчи паричките дето са му плащали до сега да се прави на опозиционер. Не му се стои в мамаша му Раша . Има достатъчно баалами от гей-дружинката му , които с радост ще поемат ....хм, борбата за справедливост.Навални го търсете на Малдивите. На заслужена почивка след тежката опозиционерска дейност.
282
3
 
15
 
! Отговори
рускиня преди 3 години
Навални май въобрязава че е някакъв фактор, който е интересен на путин? едно нищожество, което не стрява даже колкото е стойността на една бутилка новичок.Защото от милиграма, както твърдят западни медии трябвя да измре всичко живо в радиуса на 10 км. А тук даже това животно Наварни не са си гътнал