Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос

Той призова Русия да предотврати конфликта между САЩ и Китай
25 сеп 2020 14:54, Нели Христова
142
Горбачов за Тръмп: Политиката му води света до хаос
Снимка: БГНЕС

Първият президент на СССР заяви, че Русия трябва да предотврати развитието на конфликта между САЩ и Китай, предаде ТАСС.

“Администрацията на Тръмп, която настоява за разчупването на цялата рамка на ядреното разоръжаване, води света към стратегически хаос и несигурно бъдеще. Създават се нови военни технологии и нови оръжия, рисковете се увеличават. Ето защо са необходими все повече усилия за твърдото поставяне на ядреното разоръжаване на водещо място в международния дневен ред. Това е проблем, който Русия като ядрена сила трябва спешно да реши”, написа Горбачов в японския вестник “Асахи”.

Той отбеляза, че в съвременния свят политиката на конкуренция и политиката, балансираща на ръба на военния конфликт, трябва да отстъпят място на сътрудничеството в икономическата и хуманитарната сфера.

Пандемията от коронавируса изостри конфронтацията между САЩ и Китай и Русия трябва дипломатично да предотврати ескалацията на този конфликт, предупреди Михаил Горбачов.

“Пандемията изостри нов биполярен конфликт, възникнал в резултат на засиленото напрежение между САЩ и Китай. Никой сценарий за развитие на биполярен конфликт не може да бъде положителен от гледна точка на международната политика. В края на 80-те години принципът на новото мислене наистина намери своето приложение и доказа своята ефективност в прекратяване на студената война “, каза той.

“Беше трудно, но се превърна в прецедент за добро сътрудничество. След като САЩ и Съветският съюз за първи път постигнаха важно споразумение за ядрено разоръжаване, човечеството всъщност осъзна възможността за мирно бъдеще и въздъхна облекчено. Днес би било разумно Русия да се върне към новото политически мислене и да си постави за цел дипломатически да предотврати нов биполярен конфликт между САЩ и Китай “, обобщи Горбачов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
2
 
8
 
! Отговори
Остап Бендер преди 3 години
Много точна оценка руския Плевлю,но само за предизвикващата омраза. По мащабност на стореното зло Горби гигант,докато нашия мишок по скоро е бутафория.
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЯмболскиСептик, направи си тату с Горби и Рейгън.
77
0
 
2
 
! Отговори
Да живеят преди 3 години
РУСКИТЕ ВОДКАДЖИИ ГОРБИ И ЕЛЦИН. ТРЪМПАВИЯ ДА СЕ НАУЧИ ДА ПОРКА И ТОГАВА ДА УПРАВЛЯВА!
76
4
 
8
 
! Отговори
ФедеросенСтрапонлиев преди 3 години
Горбачов е руския Плевнелиев - генератор на всенародна омраза.
75
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Москва крещи: Горби е Велик!Ню Йорк крещи: Горби е Велик!Токио крещи: Горби е Велик!Шангхай крещи: Горби е Велик!Белин, Лондон, Париж: Горби е Велик!Поклон пред една легенда, най-Великия!
74
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само една дума е достатъчна за да се опише Горби!Велик!
73
5
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Този родино отстъпник е нагушен с милиарди,за да направи това безумие.Да предаде собствените си хора.И това става същото и тук от 30 г.
72
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горбачое е ПРЕДАТЕЛ. ГОербачов и Елцин разделиха, разпаднаах СЪветския Съюз( СССР0, който до 1917 г, целия се наричаше Руска Империя...Руснаците трябваше до сега да са осъдили Елцин и Горбачов за Предателство и да ги разтрелят или пратят в Затвора.
71
3
 
5
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Горби....Жалка работа.
70
1
 
3
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Вярно е, че Тръмп не подхожда много дипломатично към Китай! Той може да отстоява интересите си и без да е агресивен и да се конфронтира с Китай по икономическите въпроси, което не значи, разбира се, че не може да се конфронтира по социални и хуманитарни въпроси...Насилието е висша форма на безсилие! Трябва да се търсят ползи...Сигурна съм, че Китай изхвръкна така напред в икономиката за сметка на други важни жизнени системи и това неравновесие няма как да не се отрази на развитието й...
69
7
 
2
 
! Отговори
Абсолютно е прав преди 3 години
Не питай старило, а патило е рекъл мъдрият български народ. То и Тръмп е възстар, но има мозък на 15 годишен треснат от хормоните. Така че братя американци, дерзайте:))
68
4
 
2
 
! Отговори
канадски преди 3 години
канадски ти серьозно ли живота в панелката те е мачкал а китна Копривщица и къщите на търговците по турско време са рай ....много избирателно ти работи акъла канадски. това което представяш не е цялата картина не е честно така ! има умни хора и могът да прочетът каква е била България и при цар Борис и Стамболов и по турско робство и през комунизма и социализъма гледай мащабно не къщите на 5 търговеца в град околия и регион, ...масовката са живяли бедно затова и са желали комунизма питай баба си
67
6
 
8
 
! Отговори
канадски българин преди 3 години
До българинАбсолютно имам идея - за това съм в Канада. Руските слуги взеха властта и парите, разделиха се на политици и мутри и почнаха да управляват както си знаят..и така 30 години. Не можех да ги дочакам да се награбят и измрат, защото имам 3 деца. Колкото до Ботев и Левски , още едно време , когато другарката ни заведе в Копривщица се чудех защо "робите" са живели в китни къщи и са учили и търгували с чужбина , а аз живея в панелен апартамент и не мога да ида дори до Гърция.
66
5
 
7
 
! Отговори
EUSSSR преди 3 години
По каква точно причина Горбачов си мисли, че Русия има някакъв принос в цялата схема? Е... освен че е станала заден двор на Китай под мъдрото ръководство на ВВП.А пък още повече ми е чудно що него псуват за разпада на СССР - сякаш той нещо направи, освен да признае очевидното. Не псуват хаоса на Хрушчов, застоя на Брежнев, ония сенилните старци от Петилетката на Пищните Погребения... а именно Горбачов, при който нищо вече не можеше да се спаси.
65
6
 
6
 
! Отговори
Gorbi преди 3 години
Горбачов има смелостта да каже че царя е гол, т.е. СССР е фалирала. Едва ли е допускал, че лавината ще се отприщи и ще помете СССР. Целта му е била да Имитира ленински HEП, да създаде/легитимира класата на "истински СССР мутри/олигарси"
64
6
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
до 64 Ти къде живееш бре? Явно в Канада щом си го писал на "ника" си!Боже боже. Имаш ли идея какво се случва в БГ вече 30 г? На път са "демократите" и Ботев и Левски светините срещу РОБСТВОТО да ги извадят от учебниците! А що се отнася до "Американците" Явно целите ИМ ТИ УБЯГВАТ " Българино от Канада"?! Днес сме една гола "Членка" на един Американски военен блок НАТО! Една структура Американска "Пазеща" Европа! ЕВРОПЕЙСКА АРМИЯ ДА ПАЗИ СЕВЕРНА И ЮЖНА АМЕРИКА?Как си го представяш? Аз НЕ МОГА!-:(
63
6
 
5
 
! Отговори
канадски българин преди 3 години
До българинАко американците си бяха поставили за цел да промият мозъците на сегашните деца и да унищожат всеки спомен за времето преди да се родят, както твоите господари направиха, сега нямаше да ти гледаме глупостите тук. Ти си жалкият пример какво една централно азиатска диктатура може да направи от един "българин" само за 30-40 години.
62
7
 
11
 
! Отговори
Баро Вкаров преди 3 години
До АнонименДо58-Приятелю ,Михал Горбачов не е нито умен ,нито тактик!Той е колхозник най-обикновен ,и ни продаде без пари!
61
6
 
7
 
! Отговори
българин преди 3 години
Много МОля малки зелени сополчета Родени след 1989 г ДА СА ДАЛЕЧКО ОТ КОМЕНТАРА МИ!!! Нямат си и на представа за КАКВО ТОЧНО ГОВОРЯ!!Това че ще ми кликнете минуси НЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА! Нищо лично към децата на Американската вече 30 годишна "демокрацийка"! За мен лично тя вече е стара деца! -:( Та моля ви! Нека коментират хора които помнят времето тогава! Благодаря! -:)
60
9
 
7
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До 59..Вашият строй беше обречен,въпрос на време беше да падне.Не може за 20 год.на волгата да смениш стопове ,решетки и останалото дялано с топора...Като беше много хубаво при нас,защо не дойдоха капиталистите ами ние отидохме при тях.А лошото е че си си останал тотално заблуден, още си в 89 год.