Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа

Мерки за взаимни проверки предложи още руският президент
26 окт 2020 16:20, Елка Василева
117
Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предложи Русия и САЩ да се споразумеят да не разполагат определени ракети с наземно базиране в Европа и да приемат мерки за взаимни проверки след прекратяването на действието на договора за ракетите със среден и малък обсег, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин каза, че Русия е готова да не разполага в европейската част на своята територия ракети "9М729", които САЩ смятат за нарушаващи договора, ако и НАТО предприеме съответни стъпки в тази насока.

Той предложи да се обмислят мерки за изграждане на взаимно доверие, като се позволи на Русия да извършва проверки на американските комплекси "Иджис Ашор" в бази на САЩ и НАТО в Европа, а САЩ да проверяват руските ракети "9М729" в обекти в Калининградска област.

Още по темата

"Предлагаме всички заинтересовани страни да обмислят конкретни варианти за мерки за взаимни проверки, за да се премахнат съществуващите тревоги", заяви Кремъл.

Путин каза, че Русия подкрепя мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег с наземно базиране и призова НАТО да обяви подобен ответен мораториум.

Той прикани всички заинтересовани страни да потърсят начин за поддържане на стабилността в света без договора за ракетите със среден и малък обсег по отношение на Азиатско-тихоокеанския регион.

САЩ се оттеглиха от договора миналата година, като обвиниха Русия, че го нарушава. Москва отхвърля обвиненията, припомня БТА.

Според Путин излизането на САЩ от договора е "сериозна грешка, която засилва опасността от разгръщане на надпревара във въоръженията".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименне място тук да обявавам подобна информация !Продукта е западен ....
82
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеНищо такова няма да искам, питам те схемите ти в какъв продукт влизат: тук се пъчиш за големите родолюбци: нека видим ти за каква фирма работиш, какъв продукт произвеждаш?
81
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеСме*ко, 40-50 годишните мъже които се занимават със сериозни неща не припадат по червената клоа*а. Не че си наясно, но усещам накъде вървят нещата: само дето един 25 годишен с правилните умения слага един цял блядостански "развит" град в малкия си джоб и да, управлява проекти за милиони, при това добре.
80
3
 
7
 
! Отговори
до хе-хе преди 3 години
Въобще не смятам, че е пък голямата мръсотия. Ти май не си ходил в Италия да видиш там какво е. Просто по-южните нации не са толкова пристрастени към чистенето.Най-чисти са германците и швейцарците.Колко са озлобени хората? Озлобени са немислещите и протестърите.При тях освен злоба няма и мисъл даже.Затова протестите се спихнаха. Не може само със злоба винаги.А пък страх не виждам, напротив страх имаше по комунизма, защото наистина си беше страшно - за един виц влизаш в затвора.
79
4
 
0
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 80обясни за думата Работяга !относно продуктите ти ще искаш и схемите да ти пратя скоро !
78
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хе хе ,ти наистина живееш в друго измерение ,впрочем типично за поразения от комунизма и русофилията, стегнат от будьоновката в нещото наречено глава и оглушал и ослепял от залповете на Аврора.
77
6
 
1
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 78пич червените пройдохи както ги наричаш...са вече над 45 - 50 годишни мъже ..и са по стабилни от 30 годишно *** което иска на 3-тата година след университета да ръководи проекти за милиони !
76
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеТочно така, "ЗА ПАРИ", не заради прекрасните условия на живот.Аз това казах, но като няма връзка с главния мозък. .....
75
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 77"Занимавам се с проектиране на Интегрални схеми !'И какъв/чий продукт се произвежда с твоите интегрални схеми?
74
6
 
3
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 76на представа си нямаш колко европейци ходят в разни азиатски клоаки за пари !от шефове ...то тех. персонал .... за ПАРИ ...Западноевропееца ми дай пари ...и ще продаде и майка си !на тях им е в кръвта ...от римско време !просто ти е бедна фантазията......
73
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехе"браво ...само ти можеш да изкарваш пари ...другите не могат....."Явно не можеш и да четеш. Даже изрично написах, че повечето всъчщност могат и го правят.Тия, които не могат, са червените пройдохи, при това МАСОВО.
72
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Занимавам се с проектиране на Интегрални схеми !хаде философе ...обясни сега защо ползвам думата ...работяга !обясни го с Русия ..и Путин !
71
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеМхм, германеца, който са го пратили да надзирава *** в завода на Мерцедес в Русия и той трябва да живее, нищо, че за нещастие се е оказал в клоа*ата на Евразия.Даже и чужденците там са свързани със западния бизнес, но добрволно един нормален европеец никога няма да отиде в тая порпаднала дръжава за да живее там.
70
5
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 72браво ...само ти можеш да изкарваш пари ...другите не могат.....Погледни каква мръсотия е ...колко са озлобени хората ...какв аморализъм ...как лужат и мамат хората ....какъв СТРАХ има в Бълрина....как никой не му пука за род и Родина ....а само за далаверата и парите .... ..... това е проблема!Пари ...Пари се изкарват с работа !
69
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До хехеТи ако беше "работяга" и имаше труд, който е висококвалифициран и търсен, щеше да си 100 пъти по-добре сега отколкото си бил тогава. Фактът, че избираш думата "работяга" говори за нискоквалифициран физически труд, но дори и плочкаджиите сега изкарват много по-добре.Откровено: на мен стандарта ми гони средноевропейския (даже бих казал, че съм над средното), а такива като теб използват аргумента за най-бедните в Европа, когато искат да скрият собствените неудачи зад общата картинка.
68
3
 
1
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 71ми ако си седиш в европа няма да ги видиш.....в Русия ги има ....и те си имат фейс групи ... за Москва ..С.Петербург, Волгоград, Ростов...погледни..поразрови се !
67
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 70Разруха е само в главите на непрокопсаните червени ***, които поради неграмотност, некадърност и мързел, не могат да си намерят работа, не могат да завържат връзки, не могат да гледат семейства, не могат да подобряват материалното си положение и се чувстват чужденци в собственото си общество, защото хората около тях, които не са такива правят всички тези неща, и ги подминават със страшна скорост, докато те стоят на едно място и деградират.
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52 посочи ми един гражданин на Европа, дори и от България заселил се да живее в "просперираща " Русия, дебело.
65
3
 
2
 
! Отговори
хехе преди 3 години
До Анонимен 69пич не се притеснявай ...не си единствения който се е оправил в този живот...изкарва добра заплата..има дом семейство ...може да си позволи поне една почивка зад граница ....успели хора има навсякъде ..и един ти пиче в момента.... аз и при соца и при комунизъма щях да се оправя... работяги се търсят ....но бъди откровен със себе си ...България е на дъното....и даже в русия плашат украйна от ЕС..с думите че ще станат като българите у румънците.зле е държавата !
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 62.Не само няма разруха, ами навсякъде се вижда, че започваме да се оправяме. Навсякъде се строи.Разруха имаше 90те години, когато комунистите, които бяха и директори на заводите ги досъсипаха като разпродаваха оборудването и си слагаха парите в джоба.