Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа

Мерки за взаимни проверки предложи още руският президент
26 окт 2020 16:20, Елка Василева
117
Путин: Русия и САЩ да не разполагат определени ракети в Европа
Снимка: архив, БГНЕС

Руският президент Владимир Путин предложи Русия и САЩ да се споразумеят да не разполагат определени ракети с наземно базиране в Европа и да приемат мерки за взаимни проверки след прекратяването на действието на договора за ракетите със среден и малък обсег, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Кремъл.

Путин каза, че Русия е готова да не разполага в европейската част на своята територия ракети "9М729", които САЩ смятат за нарушаващи договора, ако и НАТО предприеме съответни стъпки в тази насока.

Той предложи да се обмислят мерки за изграждане на взаимно доверие, като се позволи на Русия да извършва проверки на американските комплекси "Иджис Ашор" в бази на САЩ и НАТО в Европа, а САЩ да проверяват руските ракети "9М729" в обекти в Калининградска област.

Още по темата

"Предлагаме всички заинтересовани страни да обмислят конкретни варианти за мерки за взаимни проверки, за да се премахнат съществуващите тревоги", заяви Кремъл.

Путин каза, че Русия подкрепя мораториум върху разполагането на ракети със среден и малък обсег с наземно базиране и призова НАТО да обяви подобен ответен мораториум.

Той прикани всички заинтересовани страни да потърсят начин за поддържане на стабилността в света без договора за ракетите със среден и малък обсег по отношение на Азиатско-тихоокеанския регион.

САЩ се оттеглиха от договора миналата година, като обвиниха Русия, че го нарушава. Москва отхвърля обвиненията, припомня БТА.

Според Путин излизането на САЩ от договора е "сериозна грешка, която засилва опасността от разгръщане на надпревара във въоръженията".

 


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 6

Аз не съм религиозен, вуйчо :)))) А ще пиша на какъвто реша език, но пиша доста и на латиница, понеже бизнеса ми е такъв.

Евтините опорки на червените на някой неграмотен комбайнер, който ще гласува за Славчо ги пробутвай, не на мен. Европа не е фашистите на Франко, затова тях вече ги няма, не е и колониалните владения на Великобритания или Франция, затова и тях ги няма: Европа е Айнщайн, Сократ, Пиер и Мария Кюри, Моне, Ван Гог, Айфел и т.н.
7
5
 
7
 
! Отговори
Future преди 2 месеца
Пентагонът няма интерес да разполага ракети в Европа, защото в предстоящата космическа война космическата флотилия на NASА моментално излита и от космоса поразява противниковите целите на земята. Така изстреляните от космоса ракети са неуязвими от ПРО и ПВО.
6
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Приеми западна религия и пиши на латиница тогава.

Какво харесваш на Запада?

Фашизмът му в Испания, Португалия до 1975 година, 30 години след падането на Мусолини и Хитлер?

Колониализмът на Франция и Великобритания?

Робството в Запада до края на 19 век в САЩ?
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 3

Сега си пускай руските маршове и отваряй водката. Отлично се справи, браво!
4
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До атв

Аз принадлежа към западната цивилизация. Мисля, че е очевидно на кого "вярвам".

Тия, които "вярвате" на коуминстите се ориентирайте към такива страни: да се насладите на резултата от избора си.
3
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Преди 1917 година Запада нареждаше и заповядваше на Руската империя. Обявяваше руските царе за диктатори.

След 1917 година Запада не може да заповядва на Русия.

Октомврийската революция от 1917 година направи една нова Велика сила.
2
5
 
3
 
! Отговори
атв преди 2 месеца
а ти... на кого вярваш?
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Между западния свят и Русия (и като цяло комунистите) никога повече няма да има истинска вяра, че може да има доверие. Тоя филм свърши, когато се разбра, че Путин ефективно върна Русия във времената на СССР като доктрина и има същия подход навсякъде, където може да го приложи.

Остава да има пазарлък като търговчета, но там "доверие" няма, а само от позицията на принудата.

Никой нормален не вярва на Русия.