Руската ваксина "Спутник V" има 92% ефективност срещу COVID-19

Данните са получени от първите 16 000 участници в изпитването
Обновена: 11 ное 2020 13:13 | 11 ное 2020 13:09, Ния Христова
183
Руската ваксина "Спутник V" има 92% ефективност срещу COVID-19
Снимка: БГНЕС
Руският фонд за директни инвестиции (РФДИ) обяви, че потенциалната ваксина срещу COVID-19 "Спутник V", която е разработена от Федералния изследователски център за епидемиология и микробиология "Гамалея", е показала 92% ефективност при предотвратяване на коронавируса.
 
Според РФДИ данните, които са получени от първите 16 000 участници в изпитването, показват, че шансовете за заразяване с коронавирус са с 92% по-малко сред получилите и двете от планираните дози на ваксината "Спутник V".
Още по темата
 
Руското министерство на здравеопазването по-рано тази седмица заяви, че ваксината е била над 90% ефективна при лечението на вируса. Това изявление беше направено непосредствено, след като компаниите Pfizer и BioNTech обявиха, че техният кандидат за COVID-19 ваксина също е показал над 90% ефективност.
 
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Напълно вярно, но забравяш един факт ..."Нищо не забравям. Тия са неграмотни и некадърни да произведат каквото и да било висококачествено нещо. Това е и причината у вас да нямаш НИЩО руско. Не че ти си критерий де, като ти чета глупостите, вероятно още живееш в соца: преди руския, сега китайския.
122
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"САЩ Санкции срещу корпорации като Калашников има още от СССР време."Льольо, не ми говори така. Санкции срещу граждански продукти на Русия дори и сега са ограничени, а преди 2015 нямаше никакви, особено за "месомелачки и сокоизтисквачки".Това, че нямаш смислен отговор защо не си купуваш руски бо*луци не означава, че трябва да наглееш.
121
5
 
6
 
! Отговори
Много доволни преди 3 години
сме от руска отрова за мишки. Умират моментално, но нехуманно, което според нас е предимство пред хуманните европейски отрови. Чува се и че Новичок е доста добра молекула.
120
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Ето ти пример - Калашников(да точно има такава руска корпорация) произвежда мулти тулове за кухнята(Месомелачка, сокоизтисквачка и пр. all in 1).Калашников е под санкции"Ти вярваш ли си на простотиите, които пишеш?Санкции има срещу определени компании от 2015. Преди това нищо не е имало, но Боби и НЯМА нищо. Не ми се говори за "месомелачката" на Калашников. Тия налудничави идеи направо идват от хора със сериозни отклонения. Иначе, да ти кажа, "евтино" не значи "хубаво". По принцип.
119
2
 
7
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
ОТ "КАЛАШНИКОВ".... СОКОИЗТИСКВАЧКА.. И МЕСОМЕЛАЧКА... ХАХАХААА......... И С КЪВ КАЛИБЪР ПАТРОНИ РАБОТЯТ...???!!
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦРУЗа рускините се вземат точки, но поне наистина са евтини като съветски чорпогащници.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиЗначи да заключим: освен някаква храна и мултиметър, не ползваш нищо руско.Защо така?
116
2
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
АЗ ПОЛЗВАМ (съветска стока ) .............рускиня доведена 90-та год. ?
115
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нашите западни партньори , откраднаха ваксината от руснаците и сега ще ни я продават , като немска с 90 процента ефективност .
114
4
 
5
 
! Отговори
Лелееее.. преди 3 години
КАКВИ, РУСКИ СТОКИ, БЕ... ХАХАХААААЗ ВЕЧЕ И БУКВАТА "Р" - НЕ ИСКАМ ДА УПОТРЕБЯВА ВЕЧЕ... ХАХАХААА!!!!!МНОГО СТАРАТЕЛНО Я ИЗБЕГВАМ....!!!!
113
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Боби"Сериозно без статистика на ползване?"Боби, я дай една статистика на руските стоки, които лично ти ползваш.
112
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правилно разсъждава българина като няма български коли ще си купува европейски коли , когато има български ще си купува български, руски не ни трябват имат мито и не са ни партньори вече.
111
2
 
1
 
! Отговори
до 119 преди 3 години
И в България си купуват западни или източни коли ,които може да си позволи нова кола.
110
2
 
1
 
! Отговори
до 117 преди 3 години
На руския пазар е най продаваема ,но много плътно е следвана от хюндай, на азиатския пазар пък те гонят хюндай , на европейския пазар е длъжна да се оттегли там където има такъв и да предостави на клиентите дачия.
109
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците ще си купуват НЕ руска ваксина - както с всички други стоки.Те са се напатили от лошотиите на Кремъл.
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От 30 години никой не купува руски стоки у нас.Много добре знаем колко са ненадеждни.И в Русия си купуват западни или източни коли, който може да си го позволи.ФСБ са с G-class, а не с руски джипове ;)Милицията в Москва е с американски полицейски Форд Краун Виктория.
107
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 91"Чети бе момче... човека къде е починал е от контролната група на която нищо не са дали (placebo)"Тоя отговор му е писан сигурно 500 пъти, но когато е седнал да *** никакви аргументи не помагат. Друг е въпроса, че троленето няма да му напълни нито хладилника, нито ще оправи положението му.
106
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 111"Ладата е доста продаваема кола по света към днешна дата."ВЕрно?Я кажи, колко Лади са реализирани извън Русия и бевшите съветски реСпублики?
105
6
 
1
 
! Отговори
114 преди 3 години
Абсолютно Руснаците са основали съвременна химия и за това вместо да ядем натурална храна сега ядем химия в цял свят , това е доказателство на твърдението ти.
104
7
 
1
 
! Отговори
до 111 преди 3 години
Ладата е доста продаваема кола по света към днешна дата.По отношение на България да, все пак България доскоро не беше държава която купува нови коли евтин клас, последните години се промени.Но рено предпочитат да ни промоцират дачия а не лада и се справят добре ако бяха решили да ни промоцират лада също вероятно щяха да се справят добре.Но второто е по скъпо решение за тях.