В Русия: Абсолютно защитен пункт за ядрените оръжия

Работата по системите за управление да не спира, разпореди Путин
11 ное 2020 21:35, Елка Василева
92
В Русия: Абсолютно защитен пункт за ядрените оръжия
Снимка: архив, БГНЕС

Приключва създаването на "нов, притежаващ практически абсолютна защита пункт за управление, вкл. на стратегическите ядрени оръжия" в Русия.

Това обяви руският президент Владимир Путин на заседание с ръководството на министерството на отбраната, ръководителите на федерални служби и предприятия от отбранително-промишления комплекс, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

По думите на Путин в страната е извършено значително увеличаване на аналитичните и оперативните възможности на системите за управление на ядрените сили, съществено са модернизирани стационарните и мобилните пунктове за управление и е подобрено тяхното информационно осигуряване, мониторинг и анализ.

Путин подчерта, че е нараснало качеството на параметъра "повредоустойчивост".

Работата върху системите за управление на стратегическите ядрени сили не трябва да спира, а да се разработват нови перспективни образци, разпореди Владимир Путин.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
26 цар бомба отдавна е направена. Но в момента като се знае че една ракета само да уцели Йелоустоун и подземния дремещ вулкан там ще прекрати всичките краварски простотии
22
2
 
2
 
! Отговори
До 25 преди 3 години
При взаимно унищожаване на материя и антиматерия се отделя гама-радиация. Освен това досега сме създали отделни атоми антиматерия, а не грамовете или килограмите, необходими за бомба със силата на ядрено оръжие.
21
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 25Знаеш ли колко антиматерия трябва да имаш за да пръснеш Земята на парчета? Количеството и е съизмеримо с Хималаите.
20
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, като например оръжие от антиматерия.При него няма замърсяване а количествата енергия са огромни наистина огромни.На теория може да бъде създадено устройство което да взриви цялата планета ,просто ще я разчупи на парчета все едно сте ударили орех с чук.Надявам се такова нещо никога да не бъде употребено върху планетата.
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези вече страдат от шизофрения ли що ли.Стига вече сте ни занимавали с великите си оръжия, че ни станА бактън!
18
10
 
11
 
! Отговори
Принуждаване към мир преди 3 години
Въх, как се уплаши Байдън като чу тази фейк новина.Работата е съвсем друга. САЩ започнаха да разполагат хиперзвукови крилати ракети в Европа, нещо което руснаците нямат и няма и да имат следващите 20-30 години. Защото това което показваха на анимацията е копие на американската хиперзвукова ракета, а реалните кадри на изстрелванията които показваха бяха на съвсем обикновени МБР.Съвсем скоро Путин или някой след него ще седне на масата за преговори за премахване на тези ракети от Европа.
17
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 3 години
Понеже партенката с 92% не хвана дикиш, и веднага привключиха на по-позната тема за пропаганда.:)))))))))
16
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин подчерта, че е нараснало качеството на параметъра "повредоустойчивост"Прав е Путин вече за трети път запушват дупки в корпуса на кораба Союз със скоч.
15
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смръдливи милитаристи!
14
5
 
6
 
! Отговори
Ами преди 3 години
С Бидон и Камила начело на САЩ може и да им потрябва на братушките този ядрен команден пункт :(Да пази Господ все пак дано да не се стига до там.
13
9
 
9
 
! Отговори
пляс пляс пе да лето преди 3 години
Брао на Русия,армия от мъже,а не *** и ***-дале като Ам. армия
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да бе!хахахахахахахааа,ти пък си много запознат с оръжията на русия и сащ и затова пишеш смешки по форума
11
12
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Путин иска също като боко Всичко да става насилствено ,обаче като става въпрос за пари трябва да се направят големи компромиси щото американците не спят ;) И са готови големи количества обществен ресурс да хвърлят за власт и възможности за натиск . За тва и голяма част от държавите по света не желае отношения със САЩ .Русия може да има по добри политики по много въпроси .
10
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
споделя,че работят и минимизират възможността за грешка с ядрените си системи...демек ако натисна бутона няма да е грешка...а отговор,лишени от образование,от ценности,превърнати в *** ламтящи за едене и пиене...ако аз бях путин бих натиснал бутона...елате на себе си...следващият путим може да е като мен
9
17
 
7
 
! Отговори
Да бе! преди 3 години
Всичките оръжейни системи на Русия са конвенционални, а това означава, че няма да им свършат никаква работа в предстоящата битка при Армагедон срещу Космическа Америка. Иначе на много от коментаторите във форума им липсва информация и тук пишат смешки.
8
9
 
10
 
! Отговори
:-) преди 3 години
Само ,,Периметър", ,,Посейдон", ,,Топол-М" и ,,Цар Бомба" за наглосаксонците
7
13
 
11
 
! Отговори
Берба преди 3 години
Превърнаха се в тотално посмешищр Кой, къде ги хване и ги прави смешни. Жал ми е за Русия.
6
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми, трябва. Бидона се готви да ги бомбардира и да освободи Крим. Така е казал на предизборен митинг. Путин го познааа лично от 2010.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До кога с това изнудване?
4
13
 
12
 
! Отговори
Даа, преди 3 години
пак от враговете на РФ се носи мирис на страх!