Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото

Той заподозря опозиционера във връзки с тайните служби в САЩ
17 дек 2020 16:00, Нели Христова
249
Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото
Снимка: БГНЕС

Днес президентът на Русия Владимир Путин отговаря на въпроси пред целия руски народ. Разбира се, след многото въпросителни около пандемията и ваксините, се стигна и до въпроса за отравянето на Алексей Навални и новите разкрития около случилото се в Сибир.

Още по темата

Според Путин Навални "се наслаждава на подкрепата на тайните служби на САЩ", а ако Русия е искала да го убие, е "щяла да довърши започнатото".

Навални беше отровен с токсина Новичок през август и едва не умря. Той бе откаран в Берлин за медицинско лечение. Кремъл многократно отрича да е участвал в отравянето му.

"Слушайте, ние много добре знаем какво е това ... това е легализация, не някакво разследване, легализация на материалите на американските тайни служби", заяви Путин на пресконференцията.

"Какво, мислят си, че ние не знаем, че те проследяват местоположението? Нашите специални служби знаят това отлично, служителите на ФСБ и служители на други агенции го знаят. А този пациент в клиниката в Берлин се радва на подкрепата на американските специални служби", каза президентът.

"И ако това е така, тогава това е интересно и, разбира се, нашите специални служби трябва да го следят. Но това не означава, че той трябва да бъде отровен, кой така или иначе има нужда от него? Ако те искаха наистина да го отровят, навярно щяха да приключат започнатото", категоричен бе Путин.

"Но в този случай съпругата му ме попита и аз веднага издадох заповед той да бъде пуснат извън страната, за да се лекува в Германия ... Това е опит за атака срещу лидерите в Русия", заяви руският лидер.

Путин също така описа докладите за Навални и агентите на ФСБ като "имплантирани истории".

"Всъщност няма нищо изненадващо във факта, че тези имплантирани истории се случват. Тях винаги ще ги има", каза президентът.

Коментарите на Путин дойдоха ден след като руският външен министър Сергей Лавров заяви, че докладите за подробностите около отравянето на Алексей Навални са "забавни за четене", в очевидна препратка към разследването на CNN-Bellingcat.

Путин проведе продължителната пресконференция от резиденцията си в Ново-Огарево в Московска област. Избрана група от социално дистанцирани журналисти от държавните медии, които трябваше да бъдат под карантина, преди да присъстват, бяха в стаята с него. Други журналисти задаваха въпроси чрез видеовръзка от Москва и други части на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като се оплаквате за негативно отношение на българите към ваксинацията и към "Файзера", опитайте следното: Предложете ни /на нас/ руската ваксина "Sputnik V" и проверете дали отношението на българите ще е негативно.Пробвайте.Може би негативизмът не е към ваксинацията, а към ваксината?Пробвайте.Или ви липсва смелост и свобода на избора?
157
7
 
7
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Ама иначе ревете за руска ваксина!..........Хи хи, дори в блатная НЕ "реват" за противошапная:)
156
5
 
7
 
! Отговори
Рушофилски трол преди 3 години
Идват по-големи проблеми......след 34 дни идва Байдън.....Джо Байдън.
155
6
 
6
 
! Отговори
Хайли Лайкли преди 3 години
ХайлиЛайкли да са го натровили неговите хора в стремежа си да се набутат на неговото място , като са гледали толкова години как Навални харчи парички на западни фондации без дори да се напряга да прави нещо в замяна.А може и сам да се е насмъркал със самогон до припадък преди полета.Ко да го правиш.Руска душа,макар и предателОбаче това натравяне го направи "мъченик" и полезноста му скочи до небесата.Сега дори хайли лайкли да са му утроили заплатата.И да го ползват още малко за да бъзикат Путин.
154
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нищо новоВярно е "нищо ново". Путин лъже за Навални както лъже и за всичко останало.
153
1
 
5
 
! Отговори
До 160 преди 3 години
Някои врещят от ужас, а други като теб - от удоволствие !
152
6
 
6
 
! Отговори
Не не.. преди 3 години
Мистър *** не е искал бе.., той е очень хароший человек - колкото 2 по-малко харошие !
151
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как на Путин не му се случи да изпадне в кома по време на полет, а все на някой друг !?
150
10
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
От двучасовата пресконференция на Путин нашата ж'урналистка чула само това, което той казал за Навални. А русофобските трполове веднага се заловиха да се трудят по темата. Какво да се прави, опорна точка.
149
10
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
и скрипал и навални уж са отровени а пък са живи и здрави и кои да ги трови катои двамата са слаба ракия скрипал даже е разменен за по качествен изобщо отснн можеш да очакваш само прос=тотии тои и тръмп не им обръщаше внимание
148
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Той Путин явно не си спомня за провалите на руските служби.Между другото, руската официална позиция изясниха ли вече каква е? Последно, навални е имал личен здравослвоен проблем, отравяли са го чуждите тайни служби, или нищо му е нямало, но са го спасявали "геройски" лекарите? Така и не се разбра в оплитането в лъжи коя версия последно пробутваха.
147
10
 
9
 
! Отговори
Анонимко преди 3 години
Абе каква е тая ваша злоба и омраза бе! Ама иначе ревете за руска ваксина!
146
12
 
10
 
! Отговори
От Ютуб Русия преди 3 години
Новоизбраният президент на САЩ -Опитите за Велика Русия обикновено завършват с купонна система....
145
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗнаеш ли кога Русия ще стане богата и уважавана държава пример за останалите народи?Когато територията и стане колкото Швейцария.
144
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До AmerikanokakashkaНяма по-тежко поражение на мозъка от русофилия на главния мозък. Това те прави духовен инвалид за цял живот.
143
12
 
9
 
! Отговори
нЕкой преди 3 години
Измислените обяснения на ботоксното джудже не вАжат. Измисленния руски доживотен император да си държи брътвежите за *** и русоробите, които му вЕрват
142
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"До сега не е представено нито едно доказателство!!!Медиите мислят че ако повторят една лъжа 100 и ще стане истина!!!"За кремълските чукундури доказателствата за вината им винаги са в тотален дефицит. Въпреки невиждания дефицит от доказателства обаче те си връзват тенекия отзад със закон забраняващ съделното им преследване до края на живота им щом веднъж са бръкнали в кацата с мед и са се облажили на гърба на безропотното стадо от крепостници незнайно защо наречено руски народ.
141
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сега не е представено нито едно доказателство!!!Медиите мислят че ако повторят една лъжа 100 и ще стане истина!!!
140
6
 
6
 
! Отговори
Американокакашка преди 3 години
До грозната американофилска ЧебурашкаХочется сказать словами кота Леопольда: Ребята, давайте жить дружнo!:) не понимаш ну?
139
3
 
4
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Задължително на тези през 2065 трябва да се яви! ПС: Явно Мужикистан(Ра$$ия) не иска да е икономическа и социална сила, щото ако слушаме кремлинското джудже, до сега да е станала, нали? Ама нищо де, 2065 ей къде е, до тогава дано задмине Италия по БВП...