Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото

Той заподозря опозиционера във връзки с тайните служби в САЩ
17 дек 2020 16:00, Нели Христова
249
Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатото
Снимка: БГНЕС

Днес президентът на Русия Владимир Путин отговаря на въпроси пред целия руски народ. Разбира се, след многото въпросителни около пандемията и ваксините, се стигна и до въпроса за отравянето на Алексей Навални и новите разкрития около случилото се в Сибир.

Още по темата

Според Путин Навални "се наслаждава на подкрепата на тайните служби на САЩ", а ако Русия е искала да го убие, е "щяла да довърши започнатото".

Навални беше отровен с токсина Новичок през август и едва не умря. Той бе откаран в Берлин за медицинско лечение. Кремъл многократно отрича да е участвал в отравянето му.

"Слушайте, ние много добре знаем какво е това ... това е легализация, не някакво разследване, легализация на материалите на американските тайни служби", заяви Путин на пресконференцията.

"Какво, мислят си, че ние не знаем, че те проследяват местоположението? Нашите специални служби знаят това отлично, служителите на ФСБ и служители на други агенции го знаят. А този пациент в клиниката в Берлин се радва на подкрепата на американските специални служби", каза президентът.

"И ако това е така, тогава това е интересно и, разбира се, нашите специални служби трябва да го следят. Но това не означава, че той трябва да бъде отровен, кой така или иначе има нужда от него? Ако те искаха наистина да го отровят, навярно щяха да приключат започнатото", категоричен бе Путин.

"Но в този случай съпругата му ме попита и аз веднага издадох заповед той да бъде пуснат извън страната, за да се лекува в Германия ... Това е опит за атака срещу лидерите в Русия", заяви руският лидер.

Путин също така описа докладите за Навални и агентите на ФСБ като "имплантирани истории".

"Всъщност няма нищо изненадващо във факта, че тези имплантирани истории се случват. Тях винаги ще ги има", каза президентът.

Коментарите на Путин дойдоха ден след като руският външен министър Сергей Лавров заяви, че докладите за подробностите около отравянето на Алексей Навални са "забавни за четене", в очевидна препратка към разследването на CNN-Bellingcat.

Путин проведе продължителната пресконференция от резиденцията си в Ново-Огарево в Московска област. Избрана група от социално дистанцирани журналисти от държавните медии, които трябваше да бъдат под карантина, преди да присъстват, бяха в стаята с него. Други журналисти задаваха въпроси чрез видеовръзка от Москва и други части на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


249
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин: Ако Русия искаше да отрови Навални, щеше да завърши започнатототова ми звучи катоПутин: Ако Русия беше подправила антидопинговите проби в Сочи, то нямаше да я хванат.Само че я хванаха.
137
11
 
17
 
! Отговори
Браво на Вова! преди 3 години
Винаги успява с финес да докара до пяна цялото лаещо войнство американофилско!Голем е!
136
6
 
4
 
! Отговори
1200 S преди 3 години
До хаха-хубава работа ама руска. еми аз имам една копейка от 1973г и е на 300 000 км пали от раз при минусови температури.накладки-20 кинта стоп 18 кинта калник 18 кинта 4 бутала със сегменти 48 кинта сделано в русия
135
7
 
7
 
! Отговори
Пустиняк преди 3 години
Лъже кучето. Лъже.
134
3
 
6
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 3 години
Навални получи около 5% гласове на парламентарните избори в РФ. Путин няма никакъв интерес да се занимава с него. Отишъл в сибирският град Томск и разкрил там някакви далавери и някой от местните чиновници се е погрижил той да не стигне до Москва и да публикува тази информация.Но за самият Навални е много по-изгодно да обвинява за всичко Путин.
133
6
 
10
 
! Отговори
Браво на Вова! преди 3 години
Пак накара американофилите сами да си говорят/пишат :)
132
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха, платените драскачи против Русия пак си говорят сами...Говорете си сами.Чао
131
11
 
7
 
! Отговори
хаха преди 3 години
Хубава работа ама руска. Сделано в сесесере!!!
130
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лилипутин е отровителят. Всички го знаят.Много е комплексирано и злобно това гологлаво дърто джудже.
129
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139Злобен си ти. От написаното от теб просто лъха злоба.Колкото до Путин, кога си го видял злобен? Аз не съм нито веднъж.
128
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отесня им света на тексаските рейнджъри.И им запари под краката.Да не дърпат Мечката за опашката, да не настъпят мoтикaтa...
127
8
 
7
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
От цялата двучасова пресконференция на Путин нашата ж'урналистка чула само това, което той казал за Навални. Какво да се прави - русофобска опорна точка.
126
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 135Не всички държави, а САЩ. Другите трябва да слушкат и да пригласят.Между другото, няколко европейски страни не са всички държави. Ограмоти се по география.Даже и тези, за които говориш, в случая се представят от своите зависими ръководители, а не от народа. Иначе картинката щеше да бъде съвсем друга.
125
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кои са тези всички държави?Я ги кажи да знаем и ние.
124
12
 
11
 
! Отговори
РУСИЯ Е ЗЛО преди 3 години
Злобното джудже скоро ще се вее на бесилката
123
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За Хашоги, убит и нарязан на парчета в посолството на Саудитска Арабия в Турция, защо не говорят? Имаше ли за това санкции от страна на свободния свят, че нещо съм забравил?Ааа, сетих се. Не е изгодно.
122
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това си е интрига от междудържавен мащаб и нечистоплътно заиграване с Русия. Интригите са присъщи на белоглавия лeшoяд, чичо сам.За него всички освен американците, вълци ги яли, а най-много Русия, защото им диша във врата.Е, номерът не мина.Моите съболезнования.
121
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ли всички държави са се наговорили да "провокират" Русия.Има едно такова психологическо състояние и се казва "мания за преследване" И се лекува.Русия освен непрекъснато да се оплаква от всеки и от всички, защо не си погледне гредата в собствените очи?Няма ден или Путин или Захариева или Лавров да не се оплачат от някого.И след това обясняват надълго и нашироко как всички са им виновни за нещо.Ами да почнот да се лекуват щото вече на всички им омръзна тяхното врънкане.
120
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До emigrantДа беше ми се обадил, щях да те засипя с домати. У на винаги ги имаше в изобилие.А тези, които ги пращахме в СССР, нали не мислиш, че ги давахме безплатно?
119
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Умишлено се раздухва нещо, което на някои им се иска да се беше случило.Това е провокация към Русия и подла игра с удари под кръста.Русия не го е убила, нито даже се е опитала, а какъв вой...Ако наистина беше умрял, тексаските койоти сигурно щяха да обявят война на Русия, предполагам.Но, по чудо не умря, защото им трябва маша в ръцете.Американците са смешни...