Путин праща в България за посланик икономист-международник

Митрофанова не е дипломат от кариерата
228
Путин праща в България за посланик икономист-международник
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин назначи бившата шефка на "Россотрудничество"Елеонора Митрофанова за посланик на Руската федерация в България, съобщава РИА Новости, цитирана от „Труд“.

„Да назначи Митрофанова, Елеонора Валентиновна, за извънреден и пълномощен посланик на Руската федерация в Република България“, се казва в указа на Путин, публикуван на официалния интернет портал за правна информация.
С друг указ президентът е освободил досегашният руски дипломат номер едно в България, Анатолий Макаров, от задълженията му.

Новият руски посланик ще започне работа през февруари. "България е прекрасна, интересна страна. Познавам много хора там, приемам тази среща с удоволствие", каза Митрофанова пред агенцията.

Елеонора Митрофанова не е дипломат от кариерата, а икономист-международник, пише "Комерсант". През 1975 г. завършва Факултета по международни икономически отношения на МГИМО, защитава докторска дисертация. Била е депутат в Държавната дума и одитор в Сметната палата.

През 2001-2003 г. е заместник-генерален директор на ЮНЕСКО. 2003-2004 г. - първи заместник-министър на външните работи на Руската федерация. През 2004-2009 г. ръководи Руския център за международно и културно сътрудничество към руското външно министерство (Розарубежцентър). През 2009-2016 г. е постоянен представител на Руската федерация към ЮНЕСКО. 2016–2017 г. - специален посланик на Министерството на външните работи на Русия.

През декември 2017 г. е назначена за ръководител на Федералната агенция за Общността на независимите държави, сънародниците, живеещи в чужбина и международно хуманитарно сътрудничество ("Россотрудничество"). Напуска този пост през юни 2020 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай РадойЕми Радой си го е казал човека, стърчат ни над главата, истина е това :)) Обаче ние сме е е*ати нплемето :)) Още след Освобождението сме имали разногласия накъде да тръгнем, след дълги препирни, избрахме немец за цар, това ни определи съдбата на губещи във световните войни :)) Най-смешното е, че нямаме загубена битка на фронта, обаче Великите сили са ни рязали от територията, политиците са ни същите *** като тогава, поне може да сме спокойни, че кръвната линия не е прекъсната
61
0
 
2
 
! Отговори
Требе и акъл! преди 3 години
До Анонимен"залъгалки за лумпенни." - А анти-българит " - изрди винаги са имали гадднио," поведение и изказ.Факт!
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Чебурашка-***яшкаЗа това, дето си го написал "ВождЪТ ти даде 3 милиарда за Турски поток, който обслужва единствено руските интереси и от който ще започнем да печелим от евентуален транзит едва след 20 години/,/ когато бъде изплатен заема." ти му постави клупа на шията!Какво, Газпром ли е виновен? Или националният предател и одвъдокеанска слугиня?А shибаните F-ки, ако някой ден ги получим, накъде ще летят? Ако ги изпратят към Русия, скръб! Жалко за нашите момчета! Никой няма да се върне!
59
4
 
6
 
! Отговори
Генерал де Гол преди 3 години
До Откъде тая злоба? "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние."
58
2
 
1
 
! Отговори
ДуПЛИКА преди 3 години
До Бай Радой- плаче за бой, бълнува на галас а се мисли се герой...
57
4
 
6
 
! Отговори
Бай Радой преди 3 години
До Откъде тая злоба?Зарад тебе ходим голи-боси! Дружбата ни беше свята, чиста. Ние всички хранехме танкиста. А пък ти ни пазеше със танка и ни взе последната луканка Пазеше и немците, и чехите. Ние тук възпявахме успехите. С паметник стърчиш ни на главата и скверниш небето и земята.
56
7
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 3 години
Русия е естествен враг на България и единственото място откъдето може да дойде мизерия за нашата страна.
55
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 76Ти ако се погледнеш отстрани, сигурно ще изглеждаш на мижитурка :))) Имай малко уважение към тях, все пак са загинали от техните да ни освободят :) Лоши, добри, това е положението, не можем да променим историята :) Англетатата и франсетата, що не почнаха война с османците да ни освободят.... а да, забравих че са им били съюзници на *** :))
54
6
 
7
 
! Отговори
Бай Радой преди 3 години
До Откъде тая злоба?Пиша ти от Плевен, драги Ванка. Помниш ли кагда пришол със танка? Беше млад, но се държеше мъжки. Зарази семейството ми с въшки Взе на мама златните пендари и дори галошите ми стари. Помниш ли, как кушаше картошки? Наконец забърса три кокошки. После си преспал със какa Сия и изпил си всичката ракия. А след време чухме и мълвата, че си гръмнал тате във главата! Длъжен бях да те обичам, Ваня. Даже кръстих дъщеря си Маня. Залъкът си давахме насила на Русия тая дива сила. После цели девет петилетки грабихте уран и руди редки. Грабихте и жито, папироси Зарад тебе ходим
53
6
 
4
 
! Отговори
Надушвам! преди 3 години
Тука мирише на хамериканска намеса!Отгоре обявление - отдолу озверение. Такова може да има само тука при криворазбраната демокрация и липса на цивилизация. Такава поръчкова систена се поръчва само от един износител на демокрация!
52
8
 
1
 
! Отговори
Откъде тая злоба? преди 3 години
До Анонимен"Диви, азиятски, пияни въшляри!!!"Еми за тази прабългарска обич метаех - нали англосаксиите ни пращат произхода там в дивия азиатски пиянски въшляр!А мерсаж!
51
3
 
4
 
! Отговори
Споко бе! преди 3 години
Нас Бай Дън и Бай *** ще ни пазят!
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57Има пекани българи, надявам се да съм един от тях, но са голяма рядкост :)) Всеки се пени на устата за чуждите, обаче стане ли въпрос за нас, настава миг мълчание и се почва....:)) Благодаря ти за коментара, значи нещо за мен :)
49
5
 
4
 
! Отговори
Пак добре! преди 3 години
Абе пак добре че си спомнят къде сме на картата руснаците!Каквито сме достойни за уважение "партньори"...
48
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците са най-нещастният народ на земята. Мачкат ги от хилядолетия като луда крава телето си....
47
6
 
6
 
! Отговори
Откъде тая злоба? преди 3 години
Американофилите - 30 години откак сме на свободен полет и рашките не ни броят за нищо. Защо сте се задавили от лай и вой?Както се вижда - нека им зле и на турците и на гърците и на сърбите със руската газ!Нека ни е супер добре без ток и други суровини свързани с Русия!успокойте се!
46
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Макаров имаше изключително успешен мандат, за което е павишьон в чин. Измъкна доста милиарди от Тиквоний. ...
45
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вожда ни подари на краварите 5 МИЛИАРДА за изтребители в момент когато българския народ има нужда от помощ. И краварофилитe от този fа-ke сайт пак почват да си заработват центовете 500 тъ.пи коментари.
44
0
 
9
 
! Отговори
дядо йоцо гледа преди 3 години
Бункерния да вземе да върне гащите на Навални. Стига толкоз ги пра ФСБ (Федерално стирално бюро).
43
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всъщност трябва да се благодарим, че Русия се интересува от нас, имаме коз в ръкава, може да го използваме ако се влошат отношенията с НАТО :)) Върху нас има интерес от Русия, САЩ и разбира се Турция, три големи сили се интересуват от злобните българи, трябва да се възползваме :)