Русия кипи: Десетки градове на протест срещу ареста на Навални

Сблъсъците с полицията започнаха преди началото на демонстрацията
23 яну 2021 14:05, Петя Славова
711

В десетки градове на Русия са насрочени протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, който беше задържан при пристигането си от Германия в Русия.

Властите предупредиха, че участието в протестите е незаконно и че ще предприемат всички необходими мерки за опазването на обществения ред.

Още по темата

В навечерието на протестите някои от поддръжниците на Навални бяха арестувани, други – глобени, на трети бяха връчени предупредителни протоколи. Пресаташето на опозиционера Кира Ярмиш беше осъдена на 9 денонощия арест заради призивите ѝ за участие в протестите.

Активистът Георгий Албуров получи 10 денонощия, а юристът на "Фонда за борба с корупцията" Любов Собол беше глобена с 250 000 рубли или около 3300 долара. Арестувани бяха десетки координатори на регионалните щабове на Навални, предаде БНР.

Кметът на Москва Сергей Собянин нарече протестите недопустими и обеща полицията да осигури необходимия ред. Той определи като особено цинични опитите за въвличане в протестните акции на непълнолетни.

Федералната служба за надзор на информационните технологии и масовите комуникации започна да блокира информацията за протестите в социалните мрежи.

 

Стигна се до сблъсъци с полицията. Десетки са арестувани. Стотици излязоха на протест във Владивосток, развявайки лозунги като "Ние сме силните", "Путин е лъжец", предаде Bulgaria ON AIR.

Пресаташето на опозиционера беше осъдена на 9 дни арест заради призивите ѝ за участие в протестите. Алексей Навални беше арестуван при пристигането си от Москва. От ареста той заяви, че няма намерения да се самоуби и е в добро психическо здраве.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


711
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
453
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе не знам дали"Ври и Кипи"ама нямам спомен скоро да са превземали Думата!
452
16
 
9
 
! Отговори
ПУТИН Е ПЪТНИК преди 3 години
ОТИВА СИ ...СЪЩО КАТО ВЕЛИКИЯ СССР!
451
3
 
7
 
! Отговори
Не се преди 3 години
страхувайте подложени сте на унищожение. Прости *** ни го навървиха за пари утре сте бедни и безсилни като мравките.Вече няма музика ,няма театър,няма кино, няма умни и образовани деца ,няма медицина,няма работници добре платени,няма политици има щайки свурзани е какво остана да си ходите по бързо.Друг ще ви земе БЪЛГАРИЯ>Хайде чао аз умирам.
450
16
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ПУТИН Е ПЪТНИК...ХА,ХА,ХААААААААААА
449
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новините в БГ са само пропаганда. Това явно е демокрация.
448
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От дойче веле ли копирате или от други демократи, от тях разбрах че е вредно да имаме евтин газ, и е в наша полза да платим 2 милиарда за самолети който са на хартия и бог знае кога ще дойдат.
447
3
 
3
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Анонимен, използваш форума да внасяш. ЗАБЛУДА СРЕД ЧИТАТЕЛИТЕ.
446
0
 
9
 
! Отговори
Когато преди 3 години
стане всички бедни и прости ще разберете как с с журналистически приказки са ви го навървили.Хайде да ви е честито случайни новите тъмни сили.
445
9
 
3
 
! Отговори
sd преди 3 години
Айде, жужака със счупена кратуна час по-скоро!
444
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГаляГаля не ви ли омръзнаха тия глупости с финансирането от Запад? Аз съм на 70 години тая басня с финансирането от Запад я чета от момента от който се научих да чета 1957г. От 63 години едно и също едно и също, така ли не можахте да измислите друго?
443
6
 
6
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До podkrepqm Гледам гледам колко са ти минусите тук нещастен либерал .За днес не изскарал и пукнат ръждив грант ,скоро ще те сменят май .Постарай се малко повече господинчо неграмотен .
442
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Попа"А защо не писах те така за протестите срещу Борисов?"Защото корумпето Васил Божков няма нищо общо с Навални.
441
4
 
15
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Анонимен 481: И кои са повече - паткарниците или свинарниците?Смешен си.Американците бяха при Навални докато беше в Германия (това го коментираха в Русия) и вероятно са го инструктирали какво да публикува.
440
6
 
8
 
! Отговори
българин преди 3 години
Я! Колко много "русофоби" имало в Русия!!! Ние тук си нямаме толкова много - ако всички те дойдат в България, сигурно ще изпълнят площадите и булевардите на София, нещо което ние, българските "русофоби" не можахме!!!
439
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТошетоВасилевса на българските русофили е сериозна работа. Дворец на площ 40 хъти по-голяма от княжество Монако с 20 декара основен корпус , 5000 дка лозя, 10000 дка гори, винзавод, конюшни, паткарници и свинарници.
438
4
 
7
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 3 години
До Мяу: Вече мина към откровени лъжи (нормално за русофобски ***). Путин има 6 годишен мандат, който изтича през 2024г.Четете Википедия: След като измененията в Конституцията на Руската федерация влязоха в сила, той (Путин) получи право да участва в новите президентски избори през март 2024 година.
437
8
 
21
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Какъв опозиционер е Навални? Като нашия Христо Иванов. Смех, смех смех ...
436
12
 
6
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
Владимир Велики - Василевс на всички българи и русияни!
435
3
 
24
 
! Отговори
Попа преди 3 години
А защо не писах те така за протестите срещу Борисов?
434
7
 
15
 
! Отговори
Вие преди 3 години
Българи колко по- вече ще ставате глупави.И искате да станете американци значи никога потъвайте в бездната на простотията на запада.Вие сте продадени и нацепени.Докато капят парите сте нужни и после без свинска мас ще го ядете.Запомнете.