Протести в подкрепа на Навални в десетки градове на Русия

Властите правят всичко възможно да ги предотвратят
211
Протести в подкрепа на Навални в десетки градове на Русия
Снимка: БГНЕС

В десетки градове на Русия са планирани нови протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални. Властите правят всичко възможно да ги предотвратят, съобщи БНР.

Още по темата

Сборният пункт на протестиращите в Москва е Лубянският площад в центъра, където се намира централата на Федералната служба за сигурност. Голям периметър около сградата е отцепен от полицията. Затворени са седем централни станции на метрото. Променени са маршрутите на наземния градски транспорт.

Министерството на вътрешните работи предупреди, че участниците в незаконни масови мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура поиска да бъде блокиран достъпът до социалните мрежи, които публикуват информация за протеста.

Няколко близки съратници на Навални бяха поставени под домашен арест. Те за заподозрени за това, че призивите им за участие в протестите на 23 януари са довели до нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава бяха задържани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
11
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПО-ВЕРОЯТНО Е ВЪВ АДА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ НЕЩАТА КЪМ ПО-ДОБРО , ОТКОЛКОТО ВЪВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ МЕКАТА НА ЗЛОТО НА ЗЕМЯТА!
72
5
 
14
 
! Отговори
сиромах преди 3 години
Само много голям наивник може да си мисли,че ако руските спецслужби искаха нямаше да ликвидират Нахални!Този крадлив плазмодий е само червейчето на кукичката което САЩ хвърлят на руската риба с надеждата наистина да направят една демократична преустройка като в Либия,Ирак,Сирия ,разсипването на Югославия,продължение на разсъндъчването на Русия така както стана със СССР!Путин направи Русия това от което Запада се страхуваше най-много.Силна,въоръжена,с изправяща се икономика!
71
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 89Няма нужда да говориш толкова завоалирано за Путин. България сме, все още не е забранено да се споменава името му.
70
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Владивосток, Хабаровск,Иркутск,Красноярск, Барнаул и Новосибирск в акциите на навалнистите са участвали само по 50-60 души, които вече са се разотишли. Навални не случи на народ
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
85, като бутафорни биха могли да се определят законите във васалите на Хегемона. Той им ги пише, следи за приемането им и контролира изпълнението им. Само финансирането се осигурява от мат'ряла.
68
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 87И, какво е "затворено" във Вашингтон?
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Москва голям периметър около Лубянския площад е отцепен от полицията. Затворени са вестибюлите на седем централни станции на метрото.В центъра на Вашингтон 25 000 военни остават на денонощно дежурство. С телата си охраняват спокойствието на байДжо.
66
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 84"зречението "Властите правят всичко възможно да ги предотвратят" не отговаря на истината. Властите са готови за разговор с всеки носител на конструктивна критика, но ще задържат всички провокатори и нарушители на закона на РФ."В Русия дори бутафорните закони не се спазват от властите, тъй че няма нужда да се напъваш.
65
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изречението "Властите правят всичко възможно да ги предотвратят" не отговаря на истината. Властите са готови за разговор с всеки носител на конструктивна критика, но ще задържат всички провокатори и нарушители на закона на РФ.
64
8
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПО-ВЕРОЯТНО Е ДА ИМА РЕВОЛЮЦИЯ В СЕВЕРНА КОРЕЯ ОТКОЛКОТО ВЪВ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НА АТЕИСТИТЕ !
63
10
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Дежурните матросовци пак затикнаха процепа на амбразурата, за да бранят честта на бащицата, а Навални е пордният дисидент противопоставил се на Кремълският сатрап и добре че го лекуваха в Германия, че иначе вече щеше да е последвал Политковская и Немцов ... В расия всичко си е същото като по времето на Ленин, Сталин и Студената война, светът се развива с бързи темпове, а тя затъва в своята самодостатъчност стегната в клещите на санкциите, котрасанкциите и противоракетните си щитове ... !!!
62
9
 
8
 
! Отговори
<><> преди 3 години
Писна ми от тоя ....накрая аз ще ида да му видя сметката ама пак Путин ще искарат виновен :)
61
5
 
4
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До Анонимен 88 Ако има задръстеняк в случая това безспорно си ти...Защо вземаш отношение за неща които са над твоят интелект...Зарови главата в пясъка и мълчи.Путин какво беше казал в световен план.....Не може в света да има еднополюсен модел......но в Русия Мооже...
60
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ново под слънцето криминалния престъпник Навални организира протести против законото правителство в Русия.Цяло лято гледахме Българския вариянт.Когато престъпника Божков организира протести със същата цел.
59
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конфликтът цар Путин -тоалетната четка - Дневалний-Байдън е вона за газовите и петролни пазари. Балъците си мислят, че иде глас на демокрация но ще останат жестоко излъгани. Държавите в света функционират вече само формално, а реалното се управлява от мултикорпорациите на световните олигарси от типа на Байдън и Путин. Медийното алелуя е за ритане под кокалчетата и яко захапване на баницата и кой каквото успее да откъсне.
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя е бита карта! нихуя, както казват в Русия! как може да има толкова задръстеняци в простолюдието, та да го подкрепят?!
57
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя да не са го правили нинова и радев, та се мъчи да се докопа до властта само с компромати?
56
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЗдрастиТва е вярно, затова никой не би трябвало да подкрепя Убиеца в Кремъл.
55
4
 
13
 
! Отговори
Здрасти преди 3 години
Да подкрепяш крадец и предател е долно падение.
54
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КуКлусЗа разлика от "милионите" в Африка, Русия е държава, която се намира в Европа и също така ядрена и икономическа сила. Ако не можеш да разбреш защо на Европа й пука дали в Русия е диктатура, значи си объркал мястото.