Русия национализира земите на чужденци в Крим

Потърпевши са както украинци, така и германци и израелци
20 мар 2021 18:00, Нели Христова
203
Русия национализира земите на чужденци в Крим
Снимка: БГНЕС

Русия експроприира парцелите земя в анексирания Крим, притежавани от чужденци, съобщи днес РИА "Новости", цитирана от ДПА и БТА.

С указ на президента Владимир Путин се забранява на чуждестранни граждани да притежават земя в повечето части на Кримския полуостров, окупиран и анексиран от Русия през 2014 г. Национализираните парцели са главно в райони по крайбрежието като Ялта Керч и Судак.

Според властите засегнати са собственици главно от Украйна, но и от Германия, Австралия и Израел.

Новият указ на Путин бе предшестван от друг указ, влязъл в сила преди година. Тогава на собствениците на около 11 500 имота бе даден срок до една година или да ги продадат на руски граждани или компании, или да възложат на руската държава да извърши продажбата. Във втория случай се обещаваше парите да бъдат прехвърлени на старите собственици.

Собствениците се оплакваха, че заради ограниченията за пътуване в пандемията са затруднени да изпълнят условията на миналогодишния декрет. Правителството на Украйна заяви, че ще предприеме правни действия в международни съдилища. Русия оправдава мярката със съображения за сигурност.

В малка част от територията на Крим се запазва правото на чужденци да притежават земя и апартаменти.

Международната общност продължава да смята Кримския полуостров за неделима част от Украйна. ЕС, САЩ и други страни са наложили санкции на физически и юридически лица от Русия заради анексирането, припомни ДПА.

  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До десетина години Русия няма да има достъп до Черно море.
118
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вън руския агресор от черноморието.
117
5
 
11
 
! Отговори
не стана преди 3 години
не стана, но нашите киряк стефофовци, пламенни глобалистчета и продажници, ще продадат нашата татковина както златото, водата, минералните извори, руските къщурки са бял кахър по бетонираното ни черноморие
116
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде сега и ние да национализираме всички руски имоти по черномерието да видят хубаво ли е хем ще изкараме някой милиард като ги продадем на англичани
115
1
 
1
 
! Отговори
Гигов преди 3 години
Аааа ипри нас ке дойде и при наааас. Саде търпение да имате. Той Руснака е много търпелив,нали сме братя.
114
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този изтрещя много зле- това да господстваш над 1/6 от сушата и пак да ти е малко...
113
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
156 Проблемът е, че Путин смята украинците за чужденци в Крим, а Украйна и светът, виждат Крим, като украинска територия, както и международното право.
112
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анексия с военна намеса, национализация, намеса в делата на други държави, хибридни войни, безправие, убийства, отравяния...Путин няма нищо общо със съвременните лидери в света. Че и е доста нисък на ръст.
111
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не стана ясно дали проблема е "окупацията" и "анексията" или пандемията, която е попречила на хората да идат в Крим да оправят имотите си в даденият им годишен срок. Или мярката да няма чужденци собственици е спорна? В България, например, чужденци не могат да притежават земя... Даже от ЕС ни санкционираха, но какво от това?
110
4
 
1
 
! Отговори
таа и онаа рабтъ преди 3 години
колко българи имат имоти в Крим? За Крим как да е ама в Бърцайнайлонааа там кви беге имотници имъъъ. даже лъжат че Борето си е купил некаква вила за 2 лемона ефродитни, майна, филибето.не е за верване. он е чезтен и почетен, само съскат за да кажат че Прокурора си затваря очите. его на фалшиви фалшиви ама пишеше ли на хратийките доларес и евротес, пишеше. фана ли ги прокурора - фана ги.ама щом не фанал Борето за гръцмуня - значи Боре вила у бръцелона на негово име нема. е? къ шъ дъ *** арестува??
109
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормална европейска държава... Това трябва да е оксиморон някакъв...
108
3
 
5
 
! Отговори
Striker преди 3 години
*** какво искате, бе? Ето, в Мужикистан Ковид-19 няма, в окуппиран Кримнаш ти вземат земята насилствено искаш или не - демокрация! Кремлинското диктаторче е най-демократичното диктаторче в света! :) На който не му харесва ЕС, Америка и останалата част от Белия свят - ей там го чакат с хляб, сол, новичок, полоний и т.тн:)
107
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 143Tи rлyпaк ли си и ли се преструваш??? Какво им пречи на американците да "продадат" фиктивно 20-30 кораба на Окраина за 100 долара парчето и после Окраина да ги даде под наем на хамериканците? И ракети може да сложат, какво им пречи?
106
3
 
3
 
! Отговори
БСП(БКП) преди 3 години
Другари сега е момента да спечелим изборите и веднага да обявим война на Русия и след като ни превземе Путин да обяви национализация на всички фирми и земя в България.
105
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 139Първо не съм русофоб,а парите играят и на изток и на запад.Вие руsофилистиците сте без никакво логично мислене ,за вас всичко идващо от Маскве е от прекрасно по-прекрасно,за Вас няма никакво значение в Кремъл кой е на власт,Император комунистически вожд или ,,демократичен"диктатор,всички са прави!
104
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 137Гледал си много добродушни филми или са ти чели такива приказки!За пари на запад правят всичко! Българската поговорка, че ако едно нещо не може да се купи за много пари, то може да се купи за много повече пари!Като русофоб някак си си освободен да мислиш логично!
103
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наглецът си е наглец ,колкото и да се представя за добродушен руснак.*** не се ли замисля ,че западните държави могат да постъпят реципрочно с руските граждани?!И няма вече да има вили на езерото ,,Комо" в Италия,дворци в Швейцария,палати на о.Ибиса и Маями!
102
5
 
5
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 3 години
Същото ще стане и като продам България на моя брат по вяра Ердоган, защото такава е волята на Аллах! ГЕРБ ПОБЕДА!
101
2
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
В Сочи когато стана руски, вилните места около града са дадени на полковници и генерали от Русия . Това е хиляди години назад . Това са останки от римската империя ,като похвати...
100
0
 
0
 
! Отговори
До 130 преди 3 години
А сега къде е тази земя?