Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни

Влизаме в период на студена балканска война, прогнозира той
24 мар 2021 12:13, Анисия Иванова
226
Керемедчиев: Във фокуса на руското разузнаване е НАТО, не армията ни
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Черно море ще стане една от конфликтните точки в следващите години, заяви Милен Керемедчиев, бивш заместник-министър на външните работи, в предаването „Бизнес старт“ с водещ Живка Попатанасова.

„Забелязва се едно дислоциране на военни сили от Запад на Изток и се увеличават ученията в региона, като от март до юни на Балканите ще се проведе едно от най-мащабните учения за стиковане на силите. Това показа решимостта на НАТО за повишаване на боеспосоността на армиите на Изток. Русия също повишава капацитета си в Черно море, като премести кораби от Северно към Черно море“, обясни Керемедчиев.

"Фокусът на НАТО се измества от Турция към Гърция, България и Румъния“, допълни той.

Още по темата

По думите му не превъоръжаването на армията на България е във фокуса на руското разузнаване в момента, а тези нарастващи координационни учения.

„Влизаме в един период на студена балканска война“, заяви още Керемедчиев.

"Винаги, когато демократите са на власт в САЩ, се забелязва изостряне на отношенията с Русия и допирната точна е Европа и България е на предни линии бидейки на източното кило. От тази гледна точка ясно се вижда увеличаване на натиска върху руските интереси в региона и Европа ще се превърне в плацдарм на противоречието между Вашингтон и Москва", допълни Керемедчиев.

„Забелязваме много рязка ескалация на противопоставянето след встъпването в длъжност на Джо Байдън. Той нарече Путин с епитети, които не са използвани никога досега“, каза гостът пред Bloomberg TV Bulgaria.

Според Керемедчиев ще станем свидетели на увеличение на санкциите срещу „Северен поток 2“, като САЩ ще направят всичко по силите си проектът да не бъде завършен.

"Подобно нещо се очаква и за „Южен поток“, тъй като това са вратите на руското влияние в региона", смята гостът. Това противопоставяне ще доведе и до противоречие и между европейките съюзници в НАТО.

Целият разговор - във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ключовата фраза е "Забелязва се едно дислоциране на военни сили от Запад на Изток", а не от Изток на Запад!Запада (НАТО начело със САЩ) предприема демонстративно агресивни действия, Русия е принудена да реагира и в един момент - случайно или не - може да настъпи такава "каша", че пред очите ни ще се разкрие Бездната!
108
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Където са стъпили краварите, народите добро не са видели, готвят ни за пушечно месо на руснаците ами дано европейците да се освестят овреме.
107
5
 
3
 
! Отговори
Васал преди 3 години
"Ние надлежно изпълняваме всички инструкции. Освен това ни беше казано държавите членки да се въздържат от руска и китайска ваксини".Бойко Борисов - премиер на РБ.Външният министър на Унгария се ваксинира пред телевизионните камери с руската ваксина Спутник-5.
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия може да се ваксинираш насвсякъде само с паспорт, дори в мола, и при това са ваксинирани само 3% от населението - всеки се ваксинира по желание, няма натиск и ковид сертификати, всичко е отворено и работи, няма локдаун, икономиката работи. На запад ваксимирането е стигнало до 50% от населението населението, и мерките стават все по жестоки, дори вчера полицията биеше с палки несъгласните с меркити и локдауна, но нашите медии нищо не съобщавата. За какво се ваксинирата тогава - да ги бие полицията!
105
6
 
8
 
! Отговори
Русофил. преди 3 години
Тов. убиец Путин, имам огромно желание да се ваксинирам с БОВ Спутник V, но не мога да си набавя. Моля ви от цялата си душа и сърце да разпоредите да започне продажба в магизинната мрежа Берьозка на БОВ Спутник V за да може всичи русофили като мен да си я закупят.
104
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПреминаващСмешници са определено, не знам защо варненската групировка им дава някакви стотинки, нали те са бивши военни от спецчастите през соца :)))
103
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че каква армия имаме ние?Армия имахме преди 89 година,способна да удържи турците няколко часа докато дойдат братушките на помощ!!
102
8
 
6
 
! Отговори
Майкъл Порчев преди 3 години
Товарищ убиец Путин е сериозно уплашен, даже ходи шаман Шойгу да му лее куршум в тайгата. Куршумът се е пръснал на 100 хиляди частици във водата, в резултат на което Джо Байдън падна по стълбите. Путин е много голям. Всякакво допълнително напрежение като лов на 5 древни мумии от Египет само допълнително влошават здравето на скъпия на сърцето ми Президент Байдън.
101
3
 
4
 
! Отговори
Баче Кико преди 3 години
Верно ли бе Керемедчиев, не думай.
100
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До се възхищаваш на ония,които не те зачитат за човешко същество е визша форма на олиго...френия.За едни циции на безвизов режим става въпрос.
99
1
 
9
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
До 69ПатриотНезнам какъв патриот си,но се вижда,че си полу грамотен. Комплексарщината в България избива най вече в псевдо патриотизъм.Аман от велики българи!
98
8
 
7
 
! Отговори
матриошка преди 3 години
дайте кърпа да се избършат русофобите че пак се разпениха и по едно валидолче
97
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Справедлив съд за предателите!
96
6
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 3 години
Нашия президент,президент ли е,резидент ли е,или и двете?
95
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тапите американци не подбират какво бомбандират.През всв освен софето,са бомбили Виенската опера,ти да видиш,катедралата в Залцбург,дома на Моцарт...Щом такива обекти са предмет на безмозъчни действия,представям си за какви низши същества става въпрос.Сега,ако си преместят базите си на Черно море,не ми се мисли какво ни чака....
94
3
 
10
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Патриот...... Герберастите ни отколяват вниманието със.... А путлерастите ни отклоняват вниманието от поредното национално предателство извършено от русофилите!
93
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз вече писах, но ще го напиша пак:Ние имаме и ще имаме военна техника и оборудване, което не е руско производство. Това е съвсем нормално. Членуваме в НАТО все пак. Не че руснаците не знаят за какво става въпрос, но разнувателна информация се събира от различни източници.Големият въпрос е: "Защо български военнослужещи са предавали такава информация на руснаците?" Тези които сме ходили в казарма знаем текста на военната клетва. Какво трябва да се прави с предателите и родоотсъпниците?
92
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До обичам САЩ с любовОбичаш Москва и Путин, но те е срам да си го признаеш.
91
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Товарищ убиец Путин е сериозно уплашен, даже ходи шаман Шойгу да му лее куршум в тайгата. Куршумът се е пръснал на 100 хиляди частици във водата, което е сигурен знак че уплаха на нашия освободите тов. Путин е много голям. Всякакво допълнително напрежение като лов на 5 вещери и една вещица шпиони само допълнително влошават здравето на скъпия на сърцето на всеки русофил товарищ убиец Путин.
90
1
 
5
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
До 69ПатриотНезнам какъв патриот си,но се вижда,че си полу грамотен. Комплексарщината в България избива най вече в псевдо патриотизъм.Аман от велики българи!