Русия със санкции към САЩ: Кремъл иска да спрат провокациите на Киев

Кремъл посочи, че е "хубаво“ Джо Байдън да търси диалог с Владимир Путин
16 апр 2021 23:16, Петя Славова
123

Русия ще наложи контрасанкции на Съединените щати. На фона на напрежението - Кремъл призовава Франция и Германия да убедят Украйна да прекрати провокациите срещу Москва, предава Bulgaria ON AIR.

Кремъл посочи, че е "хубаво“ президентът Джо Байдън да търси диалог с руския си колега Владимир Путин. А Москва обмисля отговор.

"Съединените щати допуснаха грешка с налагането на санкциите. Отговорът на Русия в момента се разработва. Нашите експерти вече са пряко ангажирани в подготовката му", посочи говорителят на Външно министерство на Русия Мария Захарова.

От Кремъл разкритикуваха и пристрастяването на Вашингтон към санкции, наложени на Русия заради ситуацията с Украйна. Реакция дойде и от Брюксел - Европейският съюз подкрепи Украйна. Но засега министрите на външните работи на страните от Европейския съюз няма да обсъждат нови санкции срещу Москва.

В последните седмици напрежението се засилва. Украйна обвинява Русия, че търси повод за война, за да нахлуе на украинска територия. А Москва обвинява Киев, че готви офанзива срещу проруските сепаратисти в Източна Украйна. Западните сили увеличават натиска върху Москва, за да изтегли войските си от границата с Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още по темата: САЩрусияBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Хитлер искаше спирането на полските провокации ама на, какво стана.
91
2
 
7
 
! Отговори
Реципрочно преди 2 години
По данни от други медии, руснаците са привикали американския посланик в страната им и са му препоръчали да си иде у дома за "сериозни консултации". Лавров е напомнил пред новинари, че персоналът на посолството на САЩ в Русия надхвърля със 100 души този на руското посолство в САЩ. Спира се практиката в посолството на САЩ да работят граждани на Русия и започва процедура това да обхване и граждани на 3-ти страни. Забранява се дейността в Русия на НПО-та финансирани от Държавния департамент на САЩ.
90
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 106Анонимен...Тази страна има потенциал като съвременна държава...Колкото България е просперирала, защото такива като тебе считат, че са най-умните!Ако е така защо родината ти повече от десетилетие пази последните места по всички показатели на съвременна държава? Такива като тебе са причината повече от 3 мил. българи да са в чужбина! Айде свършвайте по бързо, че дс се върнем на чиста територия и да си направим истинска държава!
89
3
 
6
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Украйна не съществува. Елцин беше пиян, а е възможно и да е бил насилствено дрогиран, всички го видяха как слизаше от самолета, отправяйки го да подписва Беловежкия договор. А договор, подписан от недееспособен човек не е легитимен. Ето защо изобщо няма основание да се счита, че някога Украйна е отделяна от Русия. Т.е. всички ,,защитници" на Украйна са сепаратисти...
88
1
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
Проамериканските сепаратисти в Украйна обвиняват проруските сепаратисти!?
87
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-хубавото, което може да се случи на Русия, е екс КГБ отпадъци като Путин, окупирали страната от десетилетия, да изчезнат. Тази страна има потенциал като съвременна държава, но е останала да си мисли, че е суперсила от шейсетте.
86
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Провокациите" на Киев са че си иска обратно собствените територии от агресора крадец Русия. Изключително нагла и смешна позиция на Москва.
85
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кефя се на безсилната злоба изливана от пенясалите начервени уста на герберските ***. Да знаете , че сигурно Русия се е намесила в изборите та загуби герб, само така ше да е. Между другото много ви мразя и ви желая злото.
84
0
 
8
 
! Отговори
До 82 преди 3 години
Ако се подпукат и ние сме полигон ти излез и пей мантри за мир.и всичко ще се оправи...
83
1
 
1
 
! Отговори
До 96 Съвет преди 3 години
Тоя съвет си го заври там дето неогрява слънцето. Ако неможеш сам , хора сме ще ти помогнеме бе
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя е няма такава женичка. Госпожо пък Гошко ме поля със супа!
81
10
 
11
 
! Отговори
ДрОгаре иде0те преди 3 години
Русия и Китай започват търговия в национална валута като изхвърлят долара............тВа го сънувате от 1917 та.
80
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ужас! Ще спрат износа на ватенки ли? Само това не, Боже!!!!
79
15
 
8
 
! Отговори
Съвет преди 3 години
До Анонимен.... Коментар 88 е с обидни думи . Защо не е цензурира... Може да го съдиш.едно дърта ченге беше получило стрес че Валери Симеонов нарекъл руският поп Киро Гундяев ченге и цигарен митрополит. Руските роби винаги се засягате когато нагрубят господарите ви.
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това за swift ще ги довърши. То и аз съм бесен на лидл и била че не ми дават да пазарувам с *** вкъщи вестници и си направих собствена платена система. Давам ги на децата да си играят на фунийки.
77
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия е спряла да приема от САЩ обработено ядрено гориво. Изпратили са последните самолетни двигатели и повече няма да изпращат, спират износа за САЩ на редки метали използвани в самолето строенето и военните технологии. Създават собствена платежна система и ще напуснат международната платежна система създадена в САЩ, Китай също създава своя платежна система.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коментар 88 е с обидни думи . Защо не е цензуриран ?
75
2
 
8
 
! Отговори
антигендар преди 3 години
До 88 АнонименНещо се отвиваш рано и до довечера може да настинеш бегендар
74
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 80 АнонименРусия спря отдавна да купува американски дълг. Сега Китай отказа и той да изкупува дълга на американците и те са в ярост. Русия и Китай започват търговия в национална валута като изхвърлят долара и това изнервя американците.
73
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога Русия ще се извини за атентата в църквата света Неделя? Кога?