Над 10 000 войници и 40 бойни кораба в учения на Русия в Крим

Украйна и Западът изразяват тревога от струпването на руски войски
22 апр 2021 15:08, Елка Василева
105
Над 10 000 войници и 40 бойни кораба в учения на Русия в Крим
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната обяви днес началото на големи военни учения в Крим и Черно море, които ще включват над 10 000 войници и повече от 40 бойни кораба, предаде Ройтерс, като се позова на агенция Интерфакс.

Още по темата
Мащабните учения в Крим се провеждат под личното наблюдение на министъра на отбраната Сергей Шойгу като част от демонстрация на сила по южната украинска граница, която предизвика безпокойство в Киев и Запада, предаде Ройтерс.

Руското военно министерство съобщи, че Шойгу е прелетял с хеликоптер над районите с бойци и техника и проверил бойната готовност на военноморските и сухопътните сили.

Украйна и Западът изразяват тревога от струпването на руски войски до украинската граница.

Русия анексира Кримския полуостров от Украйна през 2014 г., което накара Западът да наложи санкции. Киев иска да си върне региона, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Които си имат Армия и Кораби си правят учения. А тези дето нямат само гледат и цъкът с език като разхлопан часовник.
40
3
 
8
 
! Отговори
Искаме Мир! преди 3 години
..., което накара западът да наложи санкции и застави Русия да наложи контрасанкции на колективния запад. Вече седем години колективният запад налага санкции и заплашва "Ще платиш цена", а Русия налага контрасанкции. В това ли се изразяват високите междудържавнически отношения? Тази игра на пинг понг не е ли присъща и показателна за неукрепналата психика на 3-годишни деца? Този пинг понг не доведе ли до задънена улица и не изправи ли всички нас пред ядрен конфликт?
39
13
 
8
 
! Отговори
Историк преди 3 години
И СССР правеше големи учения и дрънкаше с оръжие но накрая се разпадна и вече го няма. А част от бившите републики не могат да дишат руснаците и изобщо не искат да чуят за тях. И с Путинистан ще стане това, което се случи със СССР!
38
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кримските татари все още ги има, за разлика от индианците"То също толкова ги има и индианците.
37
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия мъже няма. Има само едни пияници които клякат на жените си. И тия невъзпитани азиатски гaлоши наричат хората в Европа "джeндъри". Ти да видиш!
36
11
 
6
 
! Отговори
Путин е много нисък преди 3 години
"Крим е руски от времето на Екатерина"Прускинята Екатерина го анексира в края на 18в. Преди това е бил османски, български, римски. Върнене го на нас българите. В Крим са живяли татари, които са избити и пратени в лагери от Сталин. Руснаците населяващи Крим са натрапници и колонизатори. Крим е руски колкото кърджали е турски. Руснаците извършиха вероломен аншлус в 21 век и разкриха пред света агресивната си и дивашкя природа.
35
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 38Кримските татари все още ги има, за разлика от индианците и сума други народи избити от САЩ и малобритания.А кримските татари ВСВ сами си слагат въжето, когато подкрепят вермахта.
34
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бобка май само ти си вярваш за референдума в Крим.
33
12
 
1
 
! Отговори
Франсис Фукуяма преди 3 години
Франсис Фукуяма Изглежда, че някои страни не могат да постигнат самоуважение освен за сметка на други страни. Мисля, че Русия е класически случай. По някакъв начин тяхната национална идентичност е силно свързана с господството над други народи около тях. Това е било вярно за Русия от XIX век и си остава вярно за путинова Русия. Единственият начин да се противопоставим на това е класическата геополитика. Ние няма да успеем да ги спрем, ако от наша страна няма достатъно силно противодействие.
32
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Кой разруши Сърбия?Създаде казуса Косово?"Сърбия се разруши сама. Казус с Косово няма. Други въпроси имаш ли?
31
11
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга преди 3 години
До 2025 година Русия ке връща територии започващи с буквата "К". Крим, Курилски острови и Калининградска област!
30
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Натовските *** могат само да дуват супата.Ако решат да се правят на мъже,каквито не са,Вова ще ги смачка.
29
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Над 75% от населението на Крим са ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ"Първо, това не е вярно. Много по-малко са. Второ, какво стана с кримските татари? САЩ ли ги изпратиха в Сибир на заточение? САЩ ли ги убиваха?Трето, никой не искаше руснаци в Крим. Даже самите ЕТНИЧЕСКИ РУСНАЦИ не ги искаха. Руснаците в България също масово са против властта в Русия. Четвърто, там украинци според теб няма никакви.Какво стана? Май говориш глупости?
28
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хапе ги кучето руснаците..
27
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските гладници пак дрънкат оръжия
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЧебурашкаЧебурашкин, с това:"Питам се, що за същество трябва да си, за да защитаваш една агресивна, чужда държава, която е враг на страната, в която си се родил" себе си и САЩ имаш в предвид, нали.И аз това се чудя и нямам отговор на този въпрос.
25
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да попитам, какво прави Русия в Крим?------------------Врабчетата които утре ще ги преброяват са по-умни от теб.
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Крим е руски от времето на Екатерина велика, тогава въобще не е имало Украйна, която се пръква изкуствено подобно на Македония през 20-ти век."Виждам въобще не си запознат с историята. Киевска Рус и Московска Рус са две различни държави. Казаците по поречията на Днепър и Дон са много по-близки до българите, даже племенните им знаци са същите. Аристокрацията която ги управлява им е чужда. Но в България реално е същото. Български царе почти няма. Внос са всичките.
23
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Украйна и Западът изразявали тревога от струпването на руски войски.По-рано трябваше да си прави сметката колективният запад. Зе Укропски от февруари струпва войски и танкове по линията в Донбас и северната граница на полуостров Крим. Защо колективният запад си мълчеше и постоянно го насърчаваше?Зе Укропски молил Путин за среща. Смешен клоун. Той нищо не решава.
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сащ да съберат легиона си от любовчии в задния двор( 4 % от населението им е такова ) , ще им дадем Плевнелиев , той е голям критик на Кремъл. Ще си построим двата бойни кораба , с които шкембе войвода ни уреди, на стойност един милиард долара. За справка само целият ни търговски флот струва 500 милиона долара. Тоест харчим за оръжие много повече отколкото имаме да защитаваме. И Путин като види каква сила се задава всичко ще си върне. Украйна на Хънтър а Русия на баща му ще си върне.