62% от руснаците не искат да се ваксинират със "Спутник V"

Това показва социологическо проучване в страната
12 май 2021 22:51, Петя Славова
97
 62% от руснаците не искат да се ваксинират със "Спутник V"
Снимка: БГНЕС

Повечето руснаци не планират да се ваксинират срещу коронавируса, според социологическо проучване, публикувано в сряда, подчертаващо трудностите на имунизационната кампания в страната.

Москва регистрира първата в света ваксина срещу коронавирус, наречена "Спутник V", през август 2020 г., но ваксинационният скептицизъм е основен проблем в Русия, казват експерти.

Според допитване, публикувано от Центъра Левада, 62 процента от руснаците не са склонни да бъдат ваксинирани със "Спутник V", рекламиран от президента Владимир Путин като "най-добра (ваксина) в света".

Левада каза също, че 56 процента от руснаците не се страхуват да се заразят с коронавирус, като добави, че числото не се е променило от февруари.

Още по темата

Според социологическия център броят на руснаците, желаещи да се ваксинират, е намалял през последната година. Двадесет и шест процента заявиха, че са готови да се имунизират, спрямо 30 процента през февруари.

Десет процента от анкетираните заявяват, че вече са били ваксинирани.

"Изглежда, че броят на онези, които подкрепят ваксинациите, намалява главно поради ваксинираните", казаха от Левада.

Анкетирани са над 1600 души на 22-28 април, съобщава БГНЕС.

68-годишният Путин многократно призовава руснаците да се ваксинират и казва, че самият той е получил ваксината. Той обаче не уточни на кой от трите основни препарата в страната – "Спутник V", EpiVacCorona или CoviVac – се е доверил.

Русия отмени почти всички ограничения срещу коронавируса и много руснаци отказват да носят маски в обществения транспорт и на други обществени места.

Страната е сред най-тежко засегнатите от COVID-19, а някои експерти казват, че руските власти значително подценяват смъртните случаи от коронавирус.

Към сряда руските здравни власти са докладвали за над 4,9 милиона случая на коронавирус и 114 331 смъртни случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДодоКои други ваксини са допуснати за употреба в Русия освен руските?
35
7
 
13
 
! Отговори
Провал - \/ преди 2 години
Руснаците така и не дадоха на НИКОЙ доказателства, че тяхната ваксина е високоефективна. Буквално НЯМА страна, в която да има такива.Бразилиия- отхвърленаГермания - отхвърленаСловакия - отхвърлена Австрия - отхвърленаСтраните, в които има някакви мижави доставки, ЯКО ваксинират с други: Сърбия, Унгария, нищо, че руснаците си правиха ПР на гърба на всички гореизброени.Руската ваксина се оказа провал, което обяснява защо руснаците не искат да дават подробни данни за нея.
34
7
 
8
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Това е типичен пример за изкривяване и промяна на метериален факт, в стил "не било компютри, а компоти"! Как така от "62% от руснаците не искат да се ваксинират", стана "62% от руснаците не искат да се ваксинират "със Спутник V"? Taкова изкривяване си е криминален акт!
33
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Значи все пак не са чак толкова глупави да се набоцкат с руска или китайска химияА тук путяфските *** се скъсваха да ги възхваляват, хихихи
32
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Но, Лили Иванова се ваксинира със Спутник V, както се писа в медиите.
31
0
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТОВА ПРОУЧВАНЕ Е ПРОВЕДЕНО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ ,А ТЕ ВИНАГИ СИ СЛАГАТ 30% ДОПЪЛНИТЕЛНА ПОДКРЕПА ЗА РЕЖИМА!!!92% НЕ ИСКАТ!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 25 ЩирлицВсе это хорошо,но на русских сайтах никак не удастся писать без регистрации,а на болгарских можно.Непонятно кому это нужно?--------Тьй че, ***, тебе цензурьй мало, что ли?
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не е отменила нищо - в градския транспорт се качват с маски И РЪКАВИЦИ.
28
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХахахаКолко матросовци са се метнали на амбразурата да защитават великата руска ваксина.
27
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имат водка, защо да се ваксинират :)
26
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не, просто болшинството хора не са не-нормални като ваксърите!!
25
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тез рускопишещи лобисти на български сайт?Я агитирайте друзьята си,тук няма нужда.Спутник е векторна като Астра Зеника с разлика, че използват живи човешки аденовируси,а на всичко отгогоре се и възпроизвеждат.Консерванта алуминиев хидрохлорид от старата технология.Няма нужда товарищи,не се хабете,не че няма овце,но...не насилвайте ситуацията,така само губите!
24
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е много ясно те и на руска кола не искат да се возят само тукашните комунчета искат "руската ваксина".
23
5
 
17
 
! Отговори
До 23 преди 2 години
А ти кого заблуждаваш?Точно със Спутник не искат да се ваксинират,предлагат им само руски ваксини "най добрите в света" ,ама на!62% са 90млн.500 хил.души,които не вярват в качествата на ваксината,дори предпочитат да преболедуват,а това не винаги е добре.А у нас рублажиите начело с др.Нинова направо ще почне да ваксинира със спутничето,ако й дадат дози.Тъй де,а туропрераторите зор зорна чакат руски туристи,дето хем не са ваксинирани,хем и мерки няма да спазват!
22
7
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Все это хорошо,но на русских сайтах никак не удастся писать без регистрации,а на болгарских можно.Непонятно кому это нужно?
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До майнаЕС и САЩ не зачитат руската сега и не може да пътува в чужбина с руска ваксина. Трябва да меша няколко, руска за Русия с американска за ЕС или САЩ/.
20
17
 
17
 
! Отговори
А преди 2 години
Грешно е!Не искат да се ваксинират по принцип, а не че не искат да се ваксинират със Спутник. Не изопачавайте нещата. Не искат защото ситуацията с вируса при тях е доста спокойна от месеци наред. За тези 146 миллиона човека количество на болни, преболедували и починали не е голямо. В момента ковидни болници се затварят, проблем с ваксини няма. Затова и не бързат. Колкото и да ви се иска да покажете неща по лошия начин-не се получава)), не успявате, защото истината не може да се скрие).
19
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До майнаНяма друга. Руската беше първа.
18
12
 
12
 
! Отговори
А преди 2 години
Грешно е! Не искат да се ваксинират по принцип, а не че не искат да се ваксинират със Спутник. Не изопачавайте нещата. Не искат защото ситуацията с вируса при тях е доста спокойна от месеци наред. За тези 146 миллиона човека количество на болни, преболедували и починали не е голямо. В момента ковидни болници се затварят, проблем с ваксини няма. Затова и не бързат. Колкото и да ви се иска да покажете неща по лошия начин-не се получава)), не успявате, защото истината не може да се скрие).
17
3
 
3
 
! Отговори
майна преди 2 години
До ГаляЗащо?