Байдън имаше предложения, а Путин повтаряше заучени фрази

"Руският президент отправи само обвинения и констатации", смята Искрен Иванов
17 юни 2021 15:54, Ния Христова
82

Срещата на президентите на САЩ и Русия в Женева приключи с обща декларация, но с отделни пресконференции и без значителен пробив по спорните въпроси. Владимир Путин и Джо Байдън разговаряха по-малко време от очакваното.

"Американският президент отиде на тази среща по-подготвен, а Путин отиде с констатации и не беше готов за този разговор. Демонстрира самочувствие, което на моменти подразни Байдън. Повтаряше заучени фрази, които руснаците повтарят от Студената война насам. Не чухме от него никакви конкретни предложения. Водеща страна в разговора беше американският президент", коментира в ефира на Bulgaria ON AIR Искрен Иванов - преподавател по политология и специалист по външна политика на САЩ.
 
Иванов отбеляза, че първият основен въпрос е бил ядреното сдържане в глобален план, а вторият - киберсигурността. Кибервойните са ново предизвикателство и до този момент няма сключено международно споразумение, в което да са регламентирани като такова предизвикателство, обясни Иванов и добави, че за САЩ в момента това е един от най-големите проблеми. Третата основна тема са човешките права и демокрацията. 
 
"Докато Байдън даде предложение как да бъдат решени тези въпроси, то руският му колега отправи обвинения и констатации", подчерта Иванов.
Още по темата
 
Според него Путин се е възползвал от разговора, за да отвърне на "жеста", след като преди време бе наречен "убиец" от Джо Байдън. 
 
"Обученията на НАТО по границата са част от стратегията за сдържането на хибридните заплахи. Това са рутинни учения, но все повече присъстват в руската риторика", каза още Искрен Иванов.
 
Той изтъкна и това, че Русия няколко пъти е опитала да навлезе в Украйна, но администрацията на Байдън е реагирала много бързо и руснаците са преценили, че рискът не си струва.
 
"Украинският елит е силно разделен. Имаме Западна Украйна, която иска бързо да се интегрира в НАТО. И Източна Украйна, в която има пълно затъмнение. Тези военни учения са част от сблъсъка на Америка и Русия", обясни международният анализатор.
 
"Путин очакваше, че тази среща ще бъде просто игра на думи, в които ще разменят любезности. Руският президент беше отвикнал да преговаря. Тръмп беше много по-уклончив по отношение на американските интереси. Администрацията на Байдън има доста по-твърдо отношение спрямо Русия", заяви Иванов.
 
Той не смята, че срещата е вид затопляне на отношенията между САЩ и Русия, а по-скоро ставало въпрос за опит за такова от американска страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искрен Иванов щеше да каже същото и преди изобщо да е гледал интервюто.
15
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами *** няма акъл . Той не се среща с хора, не знае , как да комуникира. Той е лице на една цяла организация и само тъпче на едно място. Да не би някой да очаква нещо да смени курса или? Те не искат смяна на курса те държат цялата Русия- петрол, злато, диаманти, газ ... за какво му е да сменя нещо? Просто повтаря мантрата пред обществото за външен враг ,че иска да навреди на Русия. Това е. Всипко друго са алабала
14
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А това лице Искрен Иванов ближе задни части!
13
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън се държа спокойно и достойно, Путин приличаше на квартален гангстер на отчет при големия шеф. Потропваше с крачета и гледаше хитро.
12
0
 
35
 
! Отговори
:) преди 2 години
Не знам тоя кои пресконференции е гледал, ама май нищо не е видял, завалията.
11
30
 
4
 
! Отговори
^^ преди 2 години
Всички криптокомунисти-русофили МРАЗЯТ Байдън защото нокаутира Тръмп и зашлеви звучна плесница на Путин с опакото на ръката, хехе.
10
3
 
29
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
Aбе хич не бяха доволни западните медии от представянето на Байдън ,"Путин постигна това което искаше" ...Ама щом нашия коментатор е харесъл Байдън повече ...сигурно у така
9
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън постави на място малкото Путин и му размаха пръст.
8
1
 
32
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Е какво друго да каже "преподавател по политология и специалист по външна политика на САЩ"?
7
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОЩЕ КРАВАРСКИ БАЗИ НА БАЛКАНИТЕ - ТОВА ЛИ СА ПРЕДЛОЖЕНИЯТА НА БАЙ ДАНЧО ИЗВЕСТЕН ОЩЕ КАТО ДЕМЕНТНИЯ??
6
37
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все пак Байдън е интелигентен мъж, с пък Путин е обучаван от кашици във военизирана структура.
5
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американските *** веднага почнаха да се надпреварват ,кой да има честта да носи нощното гърне на Байдън.Аман от преда-тели на България!
4
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Искрен Иванов дали е искрен. Май повтаря нечии опрки.
3
1
 
28
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
гн путин какво да говори с деменцията която почна да се съблича пред камеритетова не беше никаква среща а губене на време и ресурси деменцията не трябва дасе обажда защото не се знае каква флашка ще изпадне от джоба на госта
2
1
 
32
 
! Отговори
ДжО1984 преди 2 години
Така е, когато си научен (и ти се плаща) да казваш на Бялото Черно, защото така правят "добрите", а добър си, когато си евроатлантик, либерал, антирасист, екоактивист и проваксър.
1
5
 
23
 
! Отговори
Уточнител преди 2 години
Срещата имаше полза единствено за Северната ***, защото я легитимира като велика сила. Бай-дън плещи само простотии, за да маскира подобряването на отношенията с Китай, като същевременно съсипва Америка с левичарски действия...