Джо Байдън: Ако Навални умре последиците за Русия ще бъдат опустошителни

Той е на мнение, че разговорите между САЩ и Русия трябва да продължат
16 юни 2021 21:06, Нели Христова
105
Джо Байдън: Ако Навални умре последиците за Русия ще бъдат опустошителни
Снимка: БГНЕС

След историческа първа среща между Владимир Путин и Джо Байдън в Женева, първи пред медиите говори руският лидер.

След него пресконференция даде и американският президент.

Джо Байдън започна с думите, че нищо не може да замени двустранните разговори на четири очи между двамата президенти. Той каза, че разговорите са били доста конструктивни и че е обяснил на президента Путин позицията на САЩ по отношение спазване на човешките права. Той обяснил на руския си колега, че тази позиция на САЩ  не е насочено срещу Русия, а това е част от ДНК-то на американския народ.

Джо Байдън е посочил, че нито един американски президент не може да запази доверието на своя народ, ако не защитава демократичните ценности.

Съединените щати няма да толерират опити за нарушаване на американския демократичен суверенитет, посочи американския лидер.

Разговорите трябва да продължат, тъй като САЩ и Русия имат уникална отговорност за стабилността в глобален мащаб и че предстоят разговори по отношение на стратегическата стабилност.

Тези отношения трябва да са стабилни и предсказуеми, ката че да позволят сътрудничество във взаимен интерес, посочи Джо Байдън. По думите му, там, където са налице различия, руският лидер трябва да разбира защо американският президент казва това, което казва.

Двамата с Владимир Путин са обсъдили подробно следващите стъпки по мерките за контрол на въоръженията. Много време на срещата е било отделено и на въпросите, свързани с киберсигурността.

По думите на Байдън, критични обекти и инфраструктура не може да бъде предмет на хакерски атаки и Съединените щати ще отговарят подобаващо на действия, които застрашават техните жизнени интереси или засягат техните съюзници.

САЩ ще продължат да повдигат въпроса по отношение съдбата и действията срещу руския опозиционер Алексей Навални.

Според американския президент последиците за Русия ще бъдат опустошителни в случай на смърт на опозиционера Навални.


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
До Анонименопита на тръмп да рекетира Народа на САЩ,убил през мафията,расистии руски агенти,купил ви и наложил ви да цензурирате сводоболомисщетите...тръмп е руско мекере...финансирано от ...Бундесбанк...пари на русия...разбира се,ще ме цензурират...заплашват...***.а *** която строите ще обитават и децата ви,гладниятще ви ограби и убие...ще ви продаде,създавате...гладни...успех!!!!
81
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
Благодаря за "отменаната"цензура,какво унижение,да благодаря на престъпници,че ми "позволяват"да изразявам мнение...фашизъм в 21 век в ЕС...диалог...икономики...за бога слепи ли сте...отнемат ни правото на изказ!!!и сте им съучастници...и си въобразявате,че ще ви простим...ще се примирим...да отнемате Свободата ни заради...газа...тръбите...властта ви...които плащате с отнемане на Свободата ни...с животите ни...баста
80
0
 
2
 
! Отговори
цензура преди 1 месец
ББ...и минуси ...да ама постовете ми ги триете,налагате ми цензура,лишавате ме от основно човешко право,правото на изразяване...и да руските няма дори да могат да излетят...пропагандата и натиска по гьобелс не ви помага..играете опасни игри...Бог да пази САЩ!!!
79
4
 
3
 
! Отговори
Петко преди 1 месец
До Анонимен Тоя не знае на кой свят е ,говори несвързано,губи се ,а те му слагат в устата това което искат да чуят спонсорите му . Наричат го "пациента от белия дом"
78
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Демокрацията в САЩ - полицай стъпва на гушата на афроамериканец, убива го, а едно момиче снима сеира и получава Пулицър!
77
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понеже стана дума за Крим, препоръчвам на любопитните да прочетат за Кралство Хавай и научат какво е анексия. Крим е завоюван от храбрите войни на княз Потьомкин, наречен Таврический. След указ на Императрица Екатерина Велика. И ще бъде руски, докато свят светува!
76
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До МухахахахПо това време един изтребител на USAF падна до кериъра си до Филипините. На знаеш ли? Има поне 20 сайта за самолетни катастрофи. Чети, бе! А Су-59 е най-добрият самолет, летял до днес!
75
2
 
4
 
! Отговори
vlady преди 1 месец
Един алкаш по-малко не е проблем за Русия - има в изобилие.
74
2
 
26
 
! Отговори
Кисел преди 1 месец
По големи глупости от недоразумението,и сенилния Байдън не бях чувал.Никога *** страна ,като сащ, без вероизповедание/25 престъпни секти-адвентисти, мормони, еремити адамити, катари и др./,без история, колония на Испания ,Англия, Франция Холандия,няма да има превес над Русия. Русия е Империя.С Русия се съобразява целия свят.Сащ предизвика поредица от войни: от Корея и Виетнам до разрушаването на Ливан, Сирия, Либия Ирак.Афганисан.Никога сащ не са и няма да бъдат страна със значение в света,нищо
73
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин , ще си го премести
72
15
 
4
 
! Отговори
Мухахахах преди 1 месец
До Ха-ха-ха!Онези дето падаха до собствените им кораби ли ???? Транспорта, който само си свалиха или СУ57 , което само си падна скрии се ***
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
айде беее ,,,,верно ли ....и какво ще направиш бе
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Истинският избран от народа Президент на САЩ е Доналд Тръмп! Картофът Байдън е назначен чрез измама на машините за преброяване Доминион,за да унищожи старите демокрации и да разчисти пътя на Новия Световен Ред!
69
11
 
3
 
! Отговори
ГайБаньо преди 1 месец
Ако тия двамата ги тресне една бомба,докато се правят на много важни пред целият свят,тогава ще се живее нормално.Дори и на децата е ясно,че тия двамата са еврейски слуги и същевременно мъкнат и нас след тях.Планетата ще се оправи и няма да има конфликти само ако пречукаме едни десетина "човека".Но няма смисъл да обяснявам.Същоти е като да подариш картина на сляп или да напишеш песен на някой глух.
68
4
 
22
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 месец
До ББ. Руските ракети нямало да могат да излетят?Последният път в Сирия руснаците демонстрираха едни хиперзвукови нещица, които американците не можаха нито да засекат, нито да прихванат, въпреки че бяха предупредени за това от няколко дена по-рано. Руснаците може да не могат да направят свестен автомобил, обаче правят най-добрите ракети в света.
67
1
 
20
 
! Отговори
Ляв плюс преди 1 месец
Освободете Асандж, моля. Свобода на придвижване за Сноудън, моля.
66
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Аз....Мда те всички нашенци са диван-експерти по всичко и важно-важно оправят целия свят. Обикновено говорят пълни глупости и съвсем несвързано. И разбира се не ние да живеем, а кой знае защо САЩ да живял бил. Тоя ББ горкия е пълен кухарник еталон за диван-експерт.
65
2
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
До ББГлавата ти е куха като празна градинска лейка.
64
1
 
16
 
! Отговори
Джулиан преди 1 месец
А ако Джулиан Асандж умре последиците за хамерика-те трябва да са сакрушителни
63
2
 
21
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 1 месец
Опустошителни последствия?И какво ще им направиш бе, дядка? Ще ги забравиш?От санкциите руснаците само станаха по-силни, по единни, по-самостоятелни, по-независими, по-уверени в себе си.Друго какво? Ще демонстрираш сила? Не ставай по-смешен отколкото си!