Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19

Посетителите на руския президент се поставят под двуседмична карантина
18 юни 2021 19:34, Нели Христова
152
Байдън успя да изкара Путин от "бункера" в който се криеше от COVID-19
Снимка: БГНЕС

Вече повече от година хората, които искат да се срещнат с Владимир Путин, се подлагат на двуседмична карантина в руски хотели и санаториуми, за да предпазят 68-годишния президент от COVID-19.

От март 2020 г. мощни бизнесмени, областни управители, пилоти и медицински персонал, доброволците на икономическата конференция и дори ветерани от Втората световна война се карантинираха, за да се срещнат с лидера на Кремъл или дори само да бъдат някъде около него.

Срещата му с Джо Байдън, който обиколи Европа, присъства на срещата на Г-7, а след това бе на срещи с лидерите на ЕС и НАТО, обаче успя да изкара Путин от бункера.

Руският президент не пътува публично в чужбина от избухването на пандемията от коронавирус в началото на 2020 г., като приема чуждестранни лидери в Москва или Сочи и провежда по-голямата част от срещите си с правителствени министри и областни управители онлайн.

Критиците на Кремъл обвиниха Путин за това, че се е подслонил в "бункер" по време на пандемията, тъй като според съобщенията, той е бил защитен от медицински тунели със съмнителна ефикасност, които пръскат посетителите с облак от дезинфектант.

По-късно разследващият сайт Proekt разкри, че Кремъл е построил идентичен офис без прозорци в Сочи, курортен град на Черно море, където според съобщенията Путин провежда срещи, докато се смята, че е в Москва.

Очакваше се това да приключи, след като Путин получи първата си доза от ваксината "Спутник" през март, процедура, която не беше документирана пред камерата, а Кремъл заяви, че медиите ще "трябва да повярват на думата ни".

Но двуседмичният карантинен период остана за много посетители, включително американския телевизионен екип, който се срещна с Путин за интервю преди срещата на върха.

"Оценявам допълнителното време, господин президент", каза Кир Симънс, кореспондент на NBC. "Екипът е в карантина от почти две седмици, така че това интервю е много важно за нас."

Журналистите от руската държавна телевизия също са били изправени пред подобни карантинни мерки.

Бавният процент на ваксинации в Русия доведе до "експлозивен растеж в случаите", според кмета на Москва Сергей Собянин, което го кара да обяви едноседмичен бизнес празник.

Преди пътуването за срещата на върха говорителят на Путин Дмитрий Песков заяви пред журналисти, че не е бил ваксиниран, тъй като все още има висок брой антитела от миналата година, когато е преболедувал COVID-19.

"Всички мерки за безопасност са взети изключително сериозно“, каза Юрий Ушаков, помощник на Путин. "От гледна точка на здравето на президентите, както американците, така и ние сме подходили много сериозно към това. Напоследък той няма толкова много лични контакти и затова специалното внимание, което се обръща на тези въпроси, е нормално."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахах, вярно ли джуджето се е крило като мишка по подземията! Хахахахахах, "големия и страшен" Пyтя излезе най-обикновен страхливец! По същия начин и Сталин се е крил в дачата си в Подмосковието, при началото на германското нападение! Най-кървавите руски сатрапи излязоха най-големите страхливци!
57
1
 
10
 
! Отговори
USA преди 2 години
ЦЕПИМЕ АМЕРИКА !ДАВАМЕ СТАТУЯТА НА СВОБУДАТА НА МАКЕДОНИЯ !ТУРАМЕ Я У СКОПИЕ !НА СЕВЕРНА КОРЕА ДАВАМЕ ТЕХАС !
56
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е отроче на КГБ. Нищо не е работил през съзнателния си живот.Същия няма професия, освен олигарх!
55
12
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Великите ветенки пак се у.с.раха, както винаги. Най-добрата ваксина, брън дрън, та пляс.
54
0
 
8
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Световният геополитически триъгълник май променя формата си: най-дълга стана страната на Китай.
53
3
 
20
 
! Отговори
Хи-хи-Ха бункер а..? преди 2 години
Я си пуснете клипчето дето БАЙдън се загубил и женка му го хванала за ръчичката и бършейки сополките му го прибрала в хотела...
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се спомина от ковид19, това неговия двойник.КГБ не спи, защото Сталин е жив.
51
3
 
13
 
! Отговори
пияч на БЕЛИНА преди 2 години
Деменцията се правила на ИЗКАРВАЧ...ха-ха-ха...Приказките от Шехерезада пасти да ядат.
50
3
 
21
 
! Отговори
Америка за България преди 2 години
Когато copocoидите нямат други аргументи срещу Путин започват някакви измислени новини и мантри. Истината е, че точно столицата на САЩ Вашингтон от избирането на Байдън за президент представлява бойно поле с армия и телени огради, и то не срещу руснаците, а срещу белите граждани на САЩ. Колкото до copocoидите - сменяйте си професията защото много скоро САЩ и Русия може да станат първи дружки, а вас първи ще ви дадат за курбан. А за Байдън - не го смятайте за изкукуригал дъртак.
49
1
 
16
 
! Отговори
глю-глю-глю... преди 2 години
Поредната МИСИРСКА простотия...
48
3
 
11
 
! Отговори
Марсианеца преди 2 години
Байдън, освен coпoлa си, друго може ли да изкара?
47
3
 
5
 
! Отговори
свят преди 2 години
Толкова подготовка, фанфари и тумба-лумба за една среща от 1:15 часа, която се удължи до 2 часа.Че аз кафето сутринта си го пих по-дълго време.
46
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Кой написа тази глупост?!?!?
45
10
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
БИТДЪН ЛИЧНО ИЗМОЛИ ФАЛШИВИЯ ПУТЪН ЗА СРЕЩА И ТОВА ГО ВИДЯ ЦЕЛИЯ СВЯТ! ПОСЛЕ КОЛЕНИЧИ И МУ СЕ ПОКЛОНИ ЗАКЛЕВАЙКИ МУ СЕ ВЪВ ВЕЧНА ВЯРНОСТ И ТОВА ЦЕЛИЯ СВЯТ ГО ВИДА!
44
16
 
4
 
! Отговори
до 45 от славянин преди 2 години
Не Русия, а олигарсите в Русия правят огромни печалби, от които руския народ получава само трохи, доказателство за което е жизнения му стандарн! Знаете ли защо руснаците в България масово продават имотите си!? Заради катастрофалното обезценяване на рублата и невъзможността на обикновения руснак да си плаща кредитите и въобще да живее с ''достойните'' си доходи! И всичко това е заради политиката на бащицата!
43
13
 
6
 
! Отговори
хъша преди 2 години
тези още си мислят че живеят някъде в съветската ера.стилът им не се е модернизирал особенно от страх и параноя че ще заприличат на западняци и това се налага от управлението им ченгета и кгбисти.ако обаче попиташ мнозинството обикновенни руснаци как искат да живеят със сигурност ще изразаят жаждата за по свободен про западен стил на живот особенно младите.
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Огромно количество памперси има в бункера "Волфшанце" Отпред проверки от Гехайме стаатс полизай...
41
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БайГън помни ли, че се е виждал с Путин? Толкова жалък беше, че сигурно ако помни, ще му се иска да забрави!
40
4
 
25
 
! Отговори
Не Само преди 2 години
Фалшиви Новини, но и Пълни Глупости!
39
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябваше да му донесат няколко дози истинкса ваксина, да се поуспокои малко човека.