Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец

Той отново повтори, че Кремъл ще реагира остро на подобни действия
4 юли 2021 15:37, Нели Христова
77
Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков е сигурен, че в САЩ се планират провокации като тази с британския миноносец в териториалните води на Русия край бреговете на Крим, цитира думите му TACC.

"Мисля, че нашето разузнаване, разбира се, знае кой е взел решението там (в ситуацията с британския миноносец). Но, разбира се, мисля, че същността на подобни операции все още се планира от старши другари - в края на краищата, отвъд океана ", каза представителят на Кремъл в ефира на телевизионния канал "Россия-1.

Според него „в този случай разрушителят е бил просто инструмент за провокация“. "И президентът (на Руската федерация Владимир Путин) обясни, че по този начин се проверяват някои тесни места, слаби места в системата за наблюдение на целостта на границата, в системата за реагиране и т.н. и т.н. Това е умишлена, добре планирана провокация", подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл също така повтори, че Русия ще реагира остро на провокации като инцидента с британския миноносец.

Песков се съгласи с мнението, че в такива ситуации руската страна ще действа строго, по устав. "Това наистина е така", подчерта Песков. По този начин той отговори на забележката, че реакцията на случилото се от руския президент Владимир Путин „е била много остра, от което става ясно: не трябва да се повтарят провокации, отговорът ще по устав, а в устава пише-„да се потопи“

В същото време говорителят на Кремъл отбеляза, че не е "привърженик на обсъждането на подобни сценарии на Съдния ден". "Но очевидно е, че реакцията, разбира се, ще бъде твърда", каза Песков.


77
Още от Коронавирус
Пореден антирекорд за новозаразени с COVID-19 в Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 57 преди 3 седмици
"рускияТ флот пак е тренирал самопотапяне". Само 6-те супертихи подводници клас "варшавянка" се потопиха и чакат някой дестройър да го поздравят с "Калибр" или "Циркон". Пиздець котенку, не будет большесрать!
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 63-64 Ти само това ли бленуваш, пэдик?
66
0
 
1
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 3 седмици
Крим е руски - виж къде минава границата в Google Earth! Е, някои не признават това, ама ще го признат Англичаните ще си оправят лоциите, защото с тези стари лоции ще се напорят на някоя скала и ще отидат на дъното. Страховита авиация и флот пазят Крим!Съвсем невидимият HMS Defender го видяхме добре как бяга! Досещам се на кого викаш "джуджето". Аз съм по-нисък от него. Защо не ми кажеш в очите, че съм джудже? Ще оставиш следа в живота. Кафява!
65
1
 
0
 
! Отговори
Крим не е руски преди 3 седмици
Не е провокация а предупреждение че скоро джуджето ще яде дървен Господ
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Видял е как големия черен пехотинец оправя путин За това се е облещил
63
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тоя на снимката какво се е облещил все едно голям черен американски пехотинец му го е ......
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Така си е. Англия е пуделче, хранено с отпадъците от интересите на САЩ.
61
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Личи си руската тъпотия за нищо нестават и по времето на леката бригада и днес Да си се самопотапят по стара руска традиция и беж към блатата на московия Черно море не е руско
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До До анонимен 49/61 "Не лъжи! Не обиждай! Може случайно да ни се кръстосат пътеките, а това не е здравословно, мухли!" Кажи за "Пят озер" :))))))) П.С. Ще ме скъсаш от смях :))) Буквално все едно чета нещо написано да бъде изиграно от Героги Калоянчев.
59
4
 
5
 
! Отговори
До анонимен 49 преди 4 седмици
Когато си и не можеш да разбереш прочетеното,най-добре крий това! Имало е две атаки - на леката и на тежката кавалерия. Англичаните загубили веднага 7 тежки оръдия и некадърникът Раглан заповядал веднага атака. Абе на теб ли да разказвам битката? Чети бавно, гледай картата и се опитай нещо да разбереш. Убитите са приблизително еднакво количество. Не лъжи! Не обиждай! Може случайно да ни се кръстосат пътеките, а това не е здравословно, мухли!
58
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
путин щял да си сменя и пола отново
57
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
руския флот пак е тренирал самопотапяне
56
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
600 наемни Немски рейдери остискали каруците си при Молдни голяма руска победа разбиришли )))
55
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
То ПСВ имаме и капитулация на русия пред България а за руските оръжия уж много добри на думи ма на дела последни
54
8
 
13
 
! Отговори
До анонимен 52 преди 4 седмици
И защо толкова страдаш за кървопийците англо-сакси? Дето ни бомбардирахра през 1944 и избиха 4000 невинни български деца, жени и старци? Виж, срещу българските мъже бе друго през ПСВ. При Дойран ген.Вазов им пусна много кръвчица! А руският ЧФ разполага със страховити кораби с още по-страховито оръжие, в небето една дузина МиГ-31 М летят със 3000 км/ч на 22 км височина и носят по един хиперзвуков "Кинжал".One Shot - One Ship! Няма милост! Дебнат безшумни подводници! Брегови ракетни батареи!
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
чревно-остро ще реаргира масква
52
9
 
14
 
! Отговори
До анонимен №48 преди 4 седмици
Историко, забравяш кримските татари, които са опожарили Москва, при което за изгорели 40000 души. Но на следващата година при Молоди цялата татарска войска плюс 8000 еничери са били изклани. Поляците са били блокирани в Кремъл и са яли котки и плъхове, преди да побягнат, гонени от Минин и Пожарский! Наполеон влязъл, повъртял си, после Бородино и бягство, гонен от партизаните. Великият Наполеон е подлец, изоставил Великата армия. Всъщност, една друга армия е изоставил предателски в Египет! Ясно?
51
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Много страхливи тия рашки бе...
50
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До 50 то и вие да несте ходили сами до берлин или париж бе рашко а колкото и да е зле британския кораб се ще е над нивото на цялата руска ескадраот корита в Черно море ... А чакай то и ескадра неможете събра
49
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ех путин путин със сигурност знаем че ако Дефендър свали някое су 24 ще спреш вноса на Британски домати Максимум