Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец

Той отново повтори, че Кремъл ще реагира остро на подобни действия
4 юли 2021 15:37, Нели Христова
77
Русия обвини САЩ за провокацията на британския миноносец
Снимка: БГНЕС

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков е сигурен, че в САЩ се планират провокации като тази с британския миноносец в териториалните води на Русия край бреговете на Крим, цитира думите му TACC.

"Мисля, че нашето разузнаване, разбира се, знае кой е взел решението там (в ситуацията с британския миноносец). Но, разбира се, мисля, че същността на подобни операции все още се планира от старши другари - в края на краищата, отвъд океана ", каза представителят на Кремъл в ефира на телевизионния канал "Россия-1.

Според него „в този случай разрушителят е бил просто инструмент за провокация“. "И президентът (на Руската федерация Владимир Путин) обясни, че по този начин се проверяват някои тесни места, слаби места в системата за наблюдение на целостта на границата, в системата за реагиране и т.н. и т.н. Това е умишлена, добре планирана провокация", подчерта Песков.

Говорителят на Кремъл също така повтори, че Русия ще реагира остро на провокации като инцидента с британския миноносец.

Песков се съгласи с мнението, че в такива ситуации руската страна ще действа строго, по устав. "Това наистина е така", подчерта Песков. По този начин той отговори на забележката, че реакцията на случилото се от руския президент Владимир Путин „е била много остра, от което става ясно: не трябва да се повтарят провокации, отговорът ще по устав, а в устава пише-„да се потопи“

В същото време говорителят на Кремъл отбеляза, че не е "привърженик на обсъждането на подобни сценарии на Съдния ден". "Но очевидно е, че реакцията, разбира се, ще бъде твърда", каза Песков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
0
 
! Отговори
До анонимен 57 преди 2 години
"рускияТ флот пак е тренирал самопотапяне". Само 6-те супертихи подводници клас "варшавянка" се потопиха и чакат някой дестройър да го поздравят с "Калибр" или "Циркон". Пиздець котенку, не будет большесрать!
51
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 63-64 Ти само това ли бленуваш, пэдик?
50
0
 
1
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 2 години
Крим е руски - виж къде минава границата в Google Earth! Е, някои не признават това, ама ще го признат Англичаните ще си оправят лоциите, защото с тези стари лоции ще се напорят на някоя скала и ще отидат на дъното. Страховита авиация и флот пазят Крим!Съвсем невидимият HMS Defender го видяхме добре как бяга! Досещам се на кого викаш "джуджето". Аз съм по-нисък от него. Защо не ми кажеш в очите, че съм джудже? Ще оставиш следа в живота. Кафява!
49
1
 
0
 
! Отговори
Крим не е руски преди 2 години
Не е провокация а предупреждение че скоро джуджето ще яде дървен Господ
48
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката какво се е облещил все едно голям черен американски пехотинец му го е ......
47
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така си е. Англия е пуделче, хранено с отпадъците от интересите на САЩ.
46
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До анонимен 49/61 "Не лъжи! Не обиждай! Може случайно да ни се кръстосат пътеките, а това не е здравословно, мухли!" Кажи за "Пят озер" :))))))) П.С. Ще ме скъсаш от смях :))) Буквално все едно чета нещо написано да бъде изиграно от Героги Калоянчев.
45
4
 
5
 
! Отговори
До анонимен 49 преди 2 години
Когато си и не можеш да разбереш прочетеното,най-добре крий това! Имало е две атаки - на леката и на тежката кавалерия. Англичаните загубили веднага 7 тежки оръдия и некадърникът Раглан заповядал веднага атака. Абе на теб ли да разказвам битката? Чети бавно, гледай картата и се опитай нещо да разбереш. Убитите са приблизително еднакво количество. Не лъжи! Не обиждай! Може случайно да ни се кръстосат пътеките, а това не е здравословно, мухли!
44
8
 
13
 
! Отговори
До анонимен 52 преди 2 години
И защо толкова страдаш за кървопийците англо-сакси? Дето ни бомбардирахра през 1944 и избиха 4000 невинни български деца, жени и старци? Виж, срещу българските мъже бе друго през ПСВ. При Дойран ген.Вазов им пусна много кръвчица! А руският ЧФ разполага със страховити кораби с още по-страховито оръжие, в небето една дузина МиГ-31 М летят със 3000 км/ч на 22 км височина и носят по един хиперзвуков "Кинжал".One Shot - One Ship! Няма милост! Дебнат безшумни подводници! Брегови ракетни батареи!
43
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чревно-остро ще реаргира масква
42
9
 
14
 
! Отговори
До анонимен №48 преди 2 години
Историко, забравяш кримските татари, които са опожарили Москва, при което за изгорели 40000 души. Но на следващата година при Молоди цялата татарска войска плюс 8000 еничери са били изклани. Поляците са били блокирани в Кремъл и са яли котки и плъхове, преди да побягнат, гонени от Минин и Пожарский! Наполеон влязъл, повъртял си, после Бородино и бягство, гонен от партизаните. Великият Наполеон е подлец, изоставил Великата армия. Всъщност, една друга армия е изоставил предателски в Египет! Ясно?
41
7
 
7
 
! Отговори
До Владимир преди 2 години
Три пъти сме влизали в Берлин. Четвърти няма да има - няма да има Берлин!Вторият път руската армия е водена отнимеца Дибич, дядото на "нашия" Дибич-Забалкански. Конете ни пиеха вода от Сена и научихме франсетата на думата "бистро". "Вина, и быстро!" и те подскачаха да донесат вино! "Танцуй Россия и плачь, Европа! У меня самая красивая опа!". Намерете песенчицата да се посмеете! А дришълът Тодар да прочете историята хубаво - там има една тъжна за англетата случка, клането на "тежката кавалерия".
40
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка война започва с провокация , явно америкавците я желаят , но далеч от гравиците им ! *** !
39
6
 
9
 
! Отговори
тя преди 2 години
Какво правят америкавци до границите на Русия , ако руснаци се появят до америка ,ще опищят орталъка !
38
9
 
7
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 2 години
До Владимир /Бе не знам колко пъти и до къде сте ходили, но до сега един път сте били срещу Англия, и се наложи да си потопите целия флот на входа на Севастопол, а срещу Америка никога не сте се изправяли, щото а сте го направили, а крепостните ще гледат парада на победата на Америка на Красная плосчад!!!
37
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трети път зимата няма да ги спаси, света накрая ще се разправи завинаги с това дивашко северно племе...
36
5
 
10
 
! Отговори
Владимир преди 2 години
До сега 3 пьти ви го ту......При Полтава ,При Бородино,после оня мустакатия ,единя пьт ходихме до Париж ,после Берлин .Сега вие му мислете до ----
35
5
 
1
 
! Отговори
Bay Turko преди 2 години
Идвайте бе Нато ,чакаме ви,Мкедония Елада напред
34
0
 
0
 
! Отговори
Боневa преди 2 години
Не се знае кое е първо,яйцето или кокошката!
33
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цял свят: Шампанското е защитено наименование за произход на пенливо вино идващо от областта Шампан във Франция. В Русия: нов закон забранява на Френските производители от областта Шампан да изписват на етикетите си "шампанско". Това право на руския пазар имат само ..... руските производители на пенливо вино. ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА. Русия е някаква абсурдистанска утопия.