Договорено със САЩ: Германия спира Северен поток 2, нахлуе ли Русия в Украйна

Процедурата по сертификацията на газопровода още не е завършена
8 дек 2021 11:25, Елка Василева
148
Договорено със САЩ: Германия спира Северен поток 2, нахлуе ли Русия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Американски официални представители са казали на членове на Конгреса, че имат договорка с Германия да затвори газопровода Северен поток 2, ако Русия нахлуе в Украйна, заяви за Ройтерс високопоставен съветник в Конгреса.

Белият дом заяви, че Германия е поела ангажименти за Северен поток 2, който върви от Русия до Германия под Балтийско море, в случай на агресивни действия от страна на Русия.

Още по темата
Американският президент Джо Байдън е казал на руския държавен глава Владимир Путин вчера, че Западът е обезпокоен, че Русия може да нахлуе в Украйна и е предупредил за "силни икономически и други мерки" като наказание, ако Москва започне военен конфликт, заяви Белият дом.

Националният съветник по сигурността на САЩ Джейк Съливан заяви, че фактът, че все още не тече газ по Северен поток 2, управляван от руския гигант Газпром, дава лост на Запада срещу Путин.

"Ако Владимир Путин иска да види как по този газопровод тече газ, той може би няма да иска да поеме риск, като нахлуе в Украйна", заяви Съливан пред журналисти в Белия дом. Той каза, че САЩ са в контакт с отиващото си и новото правителство на Германия относно Северен поток 2 в контекста на потенциална инвазия, но не даде повече подробности за разговорите.

Процедурата по сертификацията на Северен поток 2 още не е завършена, напомня агенцията, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
13
 
! Отговори
За КРИМ, чий е ? преди 2 години
Нито ДУМА !? Ти да видиш и да не повярваш !
88
2
 
4
 
! Отговори
Бай Гън придьот и преди 2 години
Порядък НАВЕДЬОТ ! Да ама се оказа , че ПРИЕМАТ да седнат и да се ДОГОВАРЯТ с РОССИЯ ! Да видиш и да неповярваш ! Да за РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО на НАТО ! Интересно и от какъв ЗОР !
87
3
 
12
 
! Отговори
СЕВЕРНИЯН ПОТОК - 2 преди 2 години
НЯМА да бъде ЗАТВОРЕН ! Белив ми ! И САЩ не се НАЕМАТ да му се ПРОТИВО ОСТАВЯТ ! Дъ ВОЙС оф Раша и вери СТРОГ !
86
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** тъпотията!Сами да си режат клона много умно :))))))
85
2
 
18
 
! Отговори
таварищ паПутин преди 2 години
Нееемате грижааа...като превзема Украйна ще транспортирам газът по украинския газопровод без да плащам наем!!!ТЪПИкравари!!!
84
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че беше Русия да успокой цените на газа и да пусне малко на Германия. Сега обаче голям го вадят, а до онзи ден ревяха колко бил скъп газа. Аз му казах на Путин тогава да не се разнежва а да хи остави да си вземат скъпия газ и да им дойде акъла. Нищо, не е късно тя зимата сега започва.
83
25
 
4
 
! Отговори
Боби, Карлуково преди 2 години
Време е ООН да разреши на Украйна да имат ядрено оръжие. Те вече сигурно имат но да се легализира. Това ще бъде единствения гарант против руския империализъм.
82
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега ли ще прдят в найлонови торбички да готвят после на газ.
81
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 111 Не Русия се отказа от Южен поток, а Бойко Борисов. Или по-скоро отказаха го.
80
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали има Северен поток1,който функционира и се експлоатира,толкоз много газ ли им трябва на Германия или на още някои,че не им стига само от него газ да получават,освен това и двата са до крайна точка в Калининиградска област на РФ,като заради Северен поток2 РФ се отказа от Южен поток поради Третия енергиен пакет на ЕС за възможността на отклонения за независими доставчици на свързани с тях от трасето им или със собствени трасета на територия на страната през която минават с междудържавни такси.
79
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Майора Преди малко ми стана известно, че токът у нас е 2 пъти по-скъп от този в Москва. А знаеш ли какви са заплатите в Москва?
78
1
 
21
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
Е БА ТИ НАГЛОСТТА НА И ДНЕШНИТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИ --- НАСЛЕДНИЦИ НА ИЗБИЛИТЕ 120 МИЛИОНА ИНДИАНЦИ -ЗА ДА ЗАГРАБЯТ ЗЕМИТЕ ИМ !!!! СЕВЕРЕН ПОТОК-1-2 - Е ГЕРМАНСКИ ПО ФИНАНСИРАНЕ И ЕКСПЛОАТАЦИЯ -НЕ Е РУСКИ !!!!!!
77
13
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Така както македонците казват, че не са българи, така и украинците казват, че не са руснаци! И мнението им, трябва да се зачита! Я си представете България да анексира Северна Македония?! Радев, нещо да кажеш за тази държавица?!
76
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ако съм на Русия казвам, че от 1 януари спира газта през украйна, швабите като не искат северен поток да седят на студено, а ако го искат - те ще прибират транзитните такси вместо укрите.
75
3
 
21
 
! Отговори
ИСТИНА преди 2 години
ИСТИНА ВИ КАЗВАМ---УКРАИНЦИТЕ СА РУСНАЦИ И СКОРО ЩЕ БЪДАТ ТОТАЛНО КЪМ РУСИЯ---ПУТИН Е НАЙ ВЕЛИКИЯТ РУСНАК НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА
74
15
 
2
 
! Отговори
МАЙОРА преди 2 години
До 97 Кое клише се е изтъркало! Минималната заплата в Русия е 3 пъти по-ниска от българската, а средната заплата в Русия е около 60% от тази в БГ! Също по-ниска и то доста! И сравняваме най-бедната в ЕС с "вИликата" Русия, а! ХЕХЕХЕ :))))))))
73
1
 
6
 
! Отговори
селянин преди 2 години
няма логика ако има война какъв е смисъла да захранваш противника с горива хи хи хи така или иначе сп2 ке сопре
72
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби Боби, не ми отговори на въпроса, защо Русия може да разполага ядрени оръжия, с които по собствените ти думи даже да не даде възможност на украинците да се защитят, а Украйна да не може да направи същото? "Размишленията" ти, за това за колко време руснаците ще превземат Украйна ни най-малко не ме вълнуват. Те са обикновените ти размечтавания посред бял ден. Отговори на въпроса ми.
71
1
 
7
 
! Отговори
до МАЙОРА преди 2 години
аха четем което ни е изгодно, 780 мрд нямат резерв но видиш ли 500 имат дълг. ми тя само една мижава Гърция е със 120млрд дълг бе. За щатския да не говирим там дълг няма щото пепатницата работи
70
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па, то ако Русия нахлуе в Украйна, украйна ще стане област от Русия след 2-3 дни. Така че Руснаците ще им изпращат вече газта чрез Руския газопровод минаващ през област Украйна. Северен поток няма да им трябва :))))))))))))))))))