Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна

Това засилва опасенията на САЩ от възможна инвазия
28 яну 2022 21:45, Александър Попов
130
Русия е прехвърлила кръвни банки към границата си с Украйна
Снимка: БГНЕС

Русия е прехвърлила кръвни банки към границата с Украйна, което засилва опасенията на САЩ от възможна руска инвазия на Украйна, предаде Ройтерс.

Доставянето на кръв и други медицински материали, нужни за лечение на ранени, е ключов индикатор за военната готовност на Москва, заявиха пред Ройтерс трима американски представители.

По думите на сегашни и бивши официални представители на САЩ има конкретни индикатори, като например доставките на кръвни банки, които са от решаващо значение, за да се определи дали Москва наистина е готова да нахлуе, ако руският президент Владимир Путин вземе решение за това.

Разкритието на пожелалите анонимност американски източници за кръвните засилва опасенията на САЩ, че струпването на над 100 000 руски войници по границата на Русия с Украйна може да е подготовка за нахлуване, отбелязва Ройтерс.

Още по темата
Пентагонът и преди е съобщавал, че струпването на руски войски в района се съпровожда и от осигуряването на "медицинска поддръжка". Разкритието за доставките на кръв обаче е подробност, която според военни експерти е много важна, за да се установи степента на руската готовност.

"Това не означава непременно, че ще има ново нападение, но без това то поначало не може да бъде извършено", каза Бен Ходжис, пенсиониран американски генерал, който сега работи в изследователския институт Център за анализ на европейската политика.

Засега руското министерство на отбраната не е отговорило на писмено запитване на Ройтерс за коментар.

Говорител на Белия дом не пожела да коментира, но изтъкна многократните публично отправени предупреждения от САЩ за руската военна готовност.

Пентагонът отказа да коментира, тъй като става дума за оценка на разузнавателни данни.

Тримата американски официални представители, които говориха за доставките на кръв, не пожелаха да уточнят кога САЩ са засекли прехвърлянето им към частите по границата с Украйна. Двама от тях обаче казаха, че това е станало през последните седмици.

"Господин Путин също може да постъпи правилно", добави той. "Няма причина тази ситуация да прерасне в конфликт. Той може да избере да я деескалира. Той може да нареди на своите войски да се изтеглят."/БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: УкрайнаРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
11
 
27
 
! Отговори
FMC преди 2 години
Глупости. Путин да изтеглел войските си. От къде? Не трябва ли да е обратно? За какъв чееп са ни например на нас испански и холандски самолети? Нали си имаме хартиени? Аз викам САЩ да изтеглят войските си на 1000 км от границите си с Мексико и Канада, Както и да приберат пробитите си корита в американски териториални води. На 1000 километра от Куба да няма жив янки.
74
8
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия може да си прехвърля каквото си иска и колкото си иска на нейна територия. Това нищо не ознчава, и не може да е заплаха за никой.
73
6
 
4
 
! Отговори
ле им трябват преди 2 години
повече
72
11
 
5
 
! Отговори
помашки мелез преди 2 години
със "здраве" да си ги ползват.
71
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не вярвам на нито една буква от написаното тук от някой си. Даже не и на цяла дума.
70
9
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смешни западни зaпapтъци. Нима вярвате, че дядя Вова ще ви се върже на глупостите...
69
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западната пропаганда чака с нетърпение да запали война и да продава оръжие. Но Русия няма пръст в това.
68
11
 
2
 
! Отговори
ЧУКУНДУР преди 2 години
Мурабето (войната) не почна ли ? Че искаме сеир да гледаме !
67
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските войски да се изтеглят? От Русия - на къде да се изтеглят? Виж, американците могат да се изтеглят... американците да се изтеглят от България, американците да се изтеглят от Румъния, американците да се изтеглят от Турция, американците да се изтеглят от Полша, Германия и прибалтийските държави. Да се изтеглят поне на техния си континент, щото са плъзнали като разсейки на тумор във всички посоки...
66
10
 
19
 
! Отговори
Путин Давай преди 2 години
друг път няма да имаш шанса да унижиш САЩ с толкова слаб и Дементирал Президент!
65
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сашко, кръвните банки на снимката ми се виждат бая големички! Но пък хитро са ги направили - за всяка кръвна група по цистерна! По 4 цистерни на всеки vehicle!
64
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Разкритието на пожелалите анонимност американски източници за кръвните"______Докога ще ни пробувате американските фалшиви новини? Мой източник от Белия дом, пожелал да запази анонимност пък отрече това. А *** докажи, че не лъжа.
63
2
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Дислоцираните на Луната руски войски,бяха транспортирани обратно на руска територия,и заеха позиции до границата с Украйна.
62
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излишни напъни. Русия няма толкова кръв колкото ще и е нужно ако нападне Украйна.
61
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истинската причина е ГАЗ, краварите търсят печалба и подхванаха глупавите украинци. Не може да имаш вяра на страна създадена от престъпници избягали от закона. Като си помисли човек как са взети земите на индианците и може да прецени що за мисъл имат за хората. Искаха богатствата на Либия, Сирия, Афганистан, при нас ровят за злато, гонят само печалби. От Марицата какви пари смъкнаха, а.
60
9
 
24
 
! Отговори
Чапо преди 2 години
злините в света се раждат във Вашингтон и Брюксел по последни данни1
59
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия си шета в своята страна, а краварите къде се щурат по чуждите държави. В къщи всеки си прави каквото си иска и никой не може да го упреква.
58
12
 
10
 
! Отговори
путлер преди 2 години
като видят байрактарите ще им трябва и тоал. хартия ха ха ха!справка либия и сирия
57
7
 
13
 
! Отговори
9 преди 2 години
100 хиляди войници си е един град. Без война в един малък град ежедневно се преливат кръвни продукти. Тук става дума за военни които носят бойно оръжие ако стане инцидент и някой се рани и му трябва кръв ще я пращат от пентагона ......Когато България струпа военни по границата с Турция каква ни беше на нас идеята ?да влизаме в Турция. Ако една медия взима информацията от една точка и на тази точка и се нарежда да дава само едностранна информация щото ще и спрат кранчето ще е така.
56
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО също да даде кръв за Украйна. Евроатлантиците да се източат за НАТО.