Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия

Москва отрича да има намерение да навлиза в Украйна
7 фев 2022 11:41, Елка Василева
108
Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати не изпращат военни за започване на война с Русия. Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливън за Фокс нюз, след като САЩ изпратиха допълнително 3 000 военни в Германия и Източна Европа на фона на струпването на руски военни по границата с Украйна.

Съливън поясни, че САЩ са изпратили войски „да защитят територията на НАТО“, предаде БНР.

Още по темата

Съветникът по национална сигурност говори и пред Ен Би Си, където посочи, че „военна ескалация и инвазия в Украйна може да се случи във всеки един момент“ и че Америка смята, че Русия има средствата за значителна военна операция в Украйна.

По-рано стана ясно, че според анализи на американското разузнаване условията за потенциална инвазия в Украйна са налице, без да се знае дали руският президент Владимир Путин всъщност е взел решение за това.

Москва отрича да има намерение да навлиза в Украйна.  

Американския президент Джо Байдън бе попитан от репортери какви фактори според него Путин разглежда при вземането на решение. В отговор той каза: „Неща, които не може да има.“

Байдън също каза, че няма да спекулира по въпроса дали ще изпрати допълнителни американски сили, ако не се стигне до деескалация от страна на Русия.

Американският президент бе запитан и дали се притеснява от сближаването на Русия и Китай , на което той отговори с „това не е нещо ново“.

В неделя Байдън е обсъдил с френския си колега Еманюел Макрон усилията в посока дипломация и възпиращи действия в отговор на продължаващото струпване на руски военни части по границата с Украйна.

Темата за Украйна се очаква Байдън да разисква днес с германския канцлер Олаф Шолц, който е на посещение в Белия дом.  

За Украйна се очаква да се говори днес и на срещата САЩ - Европейски съюз, когато ще се разискват рисковете за доставките на енергия в Европа на фона на геополитическото напрежение. Според проектодекларация, цитирана от Блумбърг, се очаква Вашингтон и ЕС да заявят, че е „неприемливо използването на доставки на гориво като оръжие“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: УкрайнаСАЩРусиявойски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
10
 
! Отговори
Ако бях на мястото преди 2 години
на Путин бих бонбандирал с ядрено оръжие всички градове на държавите които предоставят оръжие на фашистите от *** с което те убиват руски граждани!
48
1
 
13
 
! Отговори
моето мнение преди 2 години
Целта на САЩ е Путин да бъде принуден да нападне *** и затова сега го навиват да направи това. Тази седмица Макрона ще го навива, другата Шолц. Идеята е да се покаже каквъв "злодей" е Путин и да му падне рейтинга сред местното население на западна Европа и САЩ, че се задават избори и на тях може Путин да спечели!
47
3
 
5
 
! Отговори
до 77 преди 2 години
Марк Рюте е вероятния бъдещ генсек на НАТО. Защото знае правилните ценности. Те всичките шефове из НАТО и ЕС са такива - ценностни.
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът се ояде ,няма лошо малко да повоюва.
45
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пращат ги, защото Иран ще ги нападне. Буш каза на Путин, че слага ПВО ракетите в Полша за защита от иранските ракети
44
7
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Казват, че първото нещо , което се убива по време на война ,е ...Истината! Съдейки по лъжите които разнасят руските таракани из форума, те вече са във война! Във война със собствените си изгладени мозъци! Че и американците и европейците не са много читави е ясно, но няма по-болни нация от Русия!
43
5
 
2
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Тараканите ривът за "референдум"? Да паднеш от смях! Представям си как ще зададат въпросите в ромските махали..."Искате ли руски бомби на падат върху катуните ви"? Никога повече руска окупация в България! Върнаха ни с десетилетия! Руската Матрьошка Радев, също вън от властта!
42
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин, ако имаше достатъчно мозък в малката си кратунка... нямаше да прави учения до границата с Украйна... Но явно мегаломанския му нрав не му дава покой да се прави на велик "стратег "...
41
1
 
7
 
! Отговори
Галя преди 2 години
"Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия" - там почиват
40
6
 
3
 
! Отговори
До 59 преди 2 години
Да, щото иначе руснаците ще се върнат. Предпочитам НАТО и американски бази.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 42Ето отговарям ти! На руснаците не им се воюва, защото им се живее! Това първо, и второ не им се прави война в Украина защото там живеят много руснаци - може би 10 милиона. Как така да стреляш по собствения си народ. Най-добре е всички да са живи и здрави. Но НАТО "мъти водата" т.е. главите на другите народности и конфликта е налице.
38
5
 
10
 
! Отговори
Факт преди 2 години
САЩ се чудят къде да набутат избягалите от Афганистан войници главо рези.
37
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 40 Нито един американски самолет не е свален в конфликтите в Близкият изток, което не може да се каже за руски такъв.Б-2 и Ф-22,, Раптор" не са направени за пари, ако беше така щеше да се продават в чужбина.САЩ отказват да ги доставят дори на Великобритания и Израел.
36
10
 
7
 
! Отговори
Ле-ле , преди 2 години
Какво двуличие и лицемерие на руските таракани из форума! Струпали над 110 армия на границата, ама то си била тяхна граница, и можело да си правят каквото си искат! Ами за какво са я струпали, като дори и в руските изгладени мозъци не съществува заплаха,че някой ще напада Русия? Единствено е за агресия,правили са го в Грузия, в Крим, е Донбас и Луганск! Имали някой, който да се връзва на лъжите на Кремъл? Ами като има американски войници , какво ривете бе, нали не е на ваш'та граница?
35
0
 
3
 
! Отговори
До 45 преди 2 години
Кои "ваши"? Руснаците не сте купували ф16 от американците. :)
34
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А руските *** са се активизирали повече, от когато и да било, което иде да покаже, че руската хибридна война срещу България е в разгара. Русия е в състояние на война срещу България, а неадекватните ни президент и правителство не знаят къде се намират. По-жалки типове от Радев и Петков не сме имали. Само Гешев се опитва да прави нещо по въпроса, но не му дават продажниците.
33
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само да попитам американците с нашите Ф16 какво стана, че са платени, а някак не ги виждаме тук.
32
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия не била нахлувала никъде. И се сещам за Швеция, Финландия, Литва, Латвия, Литва, Естония, Беларус, Украйна, Молдова, Полша, Унгария, Чехословакия, Румъния, България, Грузия, Афганистан, Туркменистан, Киргизстан, Таджикистан, Монголия, Япония... Само платени или откровени глупави хора поддържат Русия.
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами то и на Русия войските на границата не са на нападение, а за защита на руснаците и руската територия. Обаче натовските (американските) войски са окупационни, стъпят ли някъде нямат махане. Справка Германия. Та сега и в Полша, но те отдавна са си американска ***.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 34Що си мислиш, че на обикновените руснаци им се воюва с Украйна.