Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия

Москва отрича да има намерение да навлиза в Украйна
7 фев 2022 11:41, Елка Василева
108
Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия
Снимка: архив, БГНЕС

Съединените щати не изпращат военни за започване на война с Русия. Това заяви съветникът по национална сигурност Джейк Съливън за Фокс нюз, след като САЩ изпратиха допълнително 3 000 военни в Германия и Източна Европа на фона на струпването на руски военни по границата с Украйна.

Съливън поясни, че САЩ са изпратили войски „да защитят територията на НАТО“, предаде БНР.

Още по темата

Съветникът по национална сигурност говори и пред Ен Би Си, където посочи, че „военна ескалация и инвазия в Украйна може да се случи във всеки един момент“ и че Америка смята, че Русия има средствата за значителна военна операция в Украйна.

По-рано стана ясно, че според анализи на американското разузнаване условията за потенциална инвазия в Украйна са налице, без да се знае дали руският президент Владимир Путин всъщност е взел решение за това.

Москва отрича да има намерение да навлиза в Украйна.  

Американския президент Джо Байдън бе попитан от репортери какви фактори според него Путин разглежда при вземането на решение. В отговор той каза: „Неща, които не може да има.“

Байдън също каза, че няма да спекулира по въпроса дали ще изпрати допълнителни американски сили, ако не се стигне до деескалация от страна на Русия.

Американският президент бе запитан и дали се притеснява от сближаването на Русия и Китай , на което той отговори с „това не е нещо ново“.

В неделя Байдън е обсъдил с френския си колега Еманюел Макрон усилията в посока дипломация и възпиращи действия в отговор на продължаващото струпване на руски военни части по границата с Украйна.

Темата за Украйна се очаква Байдън да разисква днес с германския канцлер Олаф Шолц, който е на посещение в Белия дом.  

За Украйна се очаква да се говори днес и на срещата САЩ - Европейски съюз, когато ще се разискват рисковете за доставките на енергия в Европа на фона на геополитическото напрежение. Според проектодекларация, цитирана от Блумбърг, се очаква Вашингтон и ЕС да заявят, че е „неприемливо използването на доставки на гориво като оръжие“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: УкрайнаСАЩРусиявойски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
5
 
! Отговори
678 преди 2 години
До Брей,Умнико нима мислиш,че и с тези сили Русия се готви да воюва с НАТО и САЩ,с цяла Европа.Виждаш малката картинка,но ти си губи голямата.Не става въпрос за война между Русия и САЩ,помисли малко.Кой има интерес от такъв конфликт-не е нито Украйна,нито Русия.
28
2
 
15
 
! Отговори
До любеният от САЩ преди 2 години
Руските войски са си в къщи ! И не са струпани на американската граница в Мексико и Канада. Нали ? А войските на САЩ са около всички руски граници с постоянни бази и допълнителни части които сега се прехвърлят. Норвегия, трите балтийски републики, Полша, Румъния, България, Турция, Украйна, Пакистан, Япония...плюс бойни кораби в Балтийско и Черно море, Северния ледовит и Тихия океан ! Какво търсят на десетки хиляди километри от Юесей. А ?
27
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не прехвърлите в Европа страховитите самолети Б-2 и Ф-22,,Раптор" *** ще се гаврят с Нас.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля си , че руснаците играят по нервите на украинците и натовците. Все някой ще изтърве нервите. Натовците са разглезени, дебели и въобще не им се воюва. А американците - тях талибаните ги пердашиха, а какво остава руснаците да не ги смотаят. А в Украина като гледам новините и протестите им ми се вижда, че 60% от населението не му се воюва с Русията. 40% са "ЗА", ама ако се "спече" положението 20% ще са сред първите които ще емигрират на запад. Времето ще покаже. Крим е показателен.
25
0
 
13
 
! Отговори
До флюбения преди 2 години
Русия не е нахлувала никъде за разлика от САЩ, които съсипаха половин свят с нахлувания или спонсориране на "нежни" революции.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
29 Определено не си влюбен в Сащ а обикновен Пети нов роб и слуга
23
3
 
10
 
! Отговори
До флюбения в САЩ преди 2 години
А американците са невинни овчици-да!?
22
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реалността е, че Щатите няма да оставят Европа на Путин, дори да има голяма война, те са готови за такъв вариант, колкото до мечкарите, по скоро мисля че за пореден път блъфират " на ръба", надявайки се на възпиращата заплаха от евентуален ядрен конфликт! Да видиме от къде ще изкочи заека, но ми се струва че това ще свърши много зле за московците
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Войските на САЩ в Европа не са за започване на война с Русия, а войските на Русия на руска територия са заплаха за отановските членки и за украйна. Какво по-шизофренично може да бъде измислено в конкретната ситуация?
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"значи РФ първа започна да трупа войски на украинската граници"Не си запознат. Укрите започнаха да трупат войски около Донецк миналата пролет с идея да ги нападнат и съкрушат. Тогава РФ докара също и инезии се спряха.
19
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакайте малко бе, значи американците нямат право да изпращат военни в Европа, но руснаците имат право да нахлуват в суверенни държави. Има ли държава в близост до Русия, в която последната да не е нахлувала??? Нормално е тези народи да се чувстват заплашени. Когато един голям бандит те заплашва, търсиш помощта на друг голям бандит, който да те защити. Затова всички допускат американски военни на своя територия. Русия винаги е била агресор и бандит.
18
2
 
2
 
! Отговори
Станли преди 2 години
Укр. има 250 хлд войска и от тях 125000 са на линията на Донбас. Какво се плашат?
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи рашките пак изловиха янките неподготвени!
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де всички знаеме и Путин включително, че евро армиите са слаби ( може би като изключим британската и френската донякъде), значи РФ първа започна да трупа войски на украинската граници и ЗАБЕЛЕЖЕТЕ " в уж суверенна" Беларус + анексирания незаконно Крим, защо са тия армии срещу слабата военно Европа??? Тогава ЗАЩО РФ и русофилите тук пищят срещу единствената боеспособна армия- тази на САЩ че била в ЕС? Отговорът всеки да си го даде сам...
15
2
 
10
 
! Отговори
Русь преди 2 години
След като краварете загубиха всичките си войни за последните 60 години, къде изобщо са тръгнали срещу Мечтата. Ако Афганистан беше щат в сащ щяха да превземат целия краварник
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам Русия да струпа войски в Куба и Венецуела с цел опазване на мира в региона.
13
1
 
8
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Интересно е ..дали САЩ е искала разрешение от Германия... или пък си е позволила труда да ги освемеди преди да изпрати..(но това няма да пишат продажните бг медии),дали САЩ и този пъь пренебрегва Германия и без да уведомява или да иска разрешение, изпраща тази дивизия...82 бригадна...която избяга посред нощите от Афганистан сгенерал-майор Омар Бръдли ... Да не се окаже пратненка тази какафония от западните медии за да могат да дислоцират войска и оръжие в Европа под прикртието ..нападение на РФ
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не им вярвам на бройките изпратени войници. Това са си военни тактики.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И най-лошия мир е за предпочитане пред която и да е война. Войната е най-страшното нещо на света.
10
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Третата световна няма да има победител. Света ще бъде унищожен. И Цяла Русия да бъде унищожена и да не остане един човек системата за истрелване на ядрените ракети сама ще се задейства. Казват и мъртвата ръка. Дано не се случи това че ще стане страшно. Изгрежда че байдънчо некъде го сърби и иска да го почешат с някоя ракета. Този изку.фял дър.так ще запали света. На него не му остава много но ще завлече със себе си много народ.