Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове

САЩ: Целта е да оправдае по-нататъшна проява на агресия
27 фев 2022 22:30, Анисия Иванова
750
Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове
Снимка: БГНЕС

Решението на президента Владимир Путин да постави руските ядрени сили в състояние на повишена готовност показва, че настъплението му в Украйна не върви според плановете му, заяви германският министър на отбраната.

Съобщението "преминава друга граница" и "е свързано с факта, че неговата (на Путин) мегаломания за бързо сломяване на Украйна беше спряно от смелите и решителни действия на украинската страна", заяви Кристине Ламбрехт пред обществената телевизия ZDF.

Обявлението на президента Путин, че привежда руските ядрени сили в състояние на повишена готовност, беше осъдено най-категорично и от САЩ.

Още по темата

Представители на Пентагона заявиха, че това е ненужна стъпка и води до опасна ескалация, която повишава залозите за погрешни решения.

Те все още преценяват как ще бъде изпълнена заповедта на президента Путин и отказаха да кажат дали в отговор на това е променена позицията на собствения американски ядрен арсенал, който е най-големият в света.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви, че този ход следва модела на президента Путин да "произвежда заплахи, които не съществуват, за да оправдае по-нататъшна проява на агресия", съобщи БГНЕС.

Посланикът на САЩ в Организацията на обединените нации Линда Томас Грийнфийлд заяви, че усилията в ООН ще бъдат увеличени, за да се потърси отговорност от президента Путин за това, че продължава да ескалира войната по начин, който е напълно неприемлив.

По-късно днес тя ще участва в извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
353
7
 
3
 
! Отговори
Зелен Демократ преди 2 години
Аз и колегите сме доволни и от Путин, и от Зеленски, също кака Урсула и Спящия Джо са на ниво, малките жълти човечета в Пекин също ни подкрепят, ГРАДИМ един Нов Прекрасен свят, не за вАС, за Нас!
352
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиндостанците отказаха да кажат дали в отговор на решението на президента Владимир Путин да постави руската Ядрена Триада в състояние на повишена бойна готовност е променена позицията на собствения американски ядрен арсенал, който е най-големият и най-ръждивият в света. Смеят ли да въкнат?
351
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
крадохте пари, мамехте , съсипвахте животи, е сега да видим къде ще си ги харчите
350
7
 
28
 
! Отговори
Оказа се, че преди 2 години
В малката си кратунка Путин няма достатъчно мозък за да предвиди събитията с една седмица напред... Сега ще страда...
349
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за правдата сме готови да умрем, перверзниците трябва да се изчистят , да живее Православието
348
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
200 рубли за 1 долар. Честито на рашките!
347
1
 
1
 
! Отговори
2S преди 2 години
Как*
346
6
 
27
 
! Отговори
2S преди 2 години
Днес като е ситуацията в Украйна? Защо русофилите се радвате на войната по дяволите? Увредени сте!
345
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Внимание! Нищо не ми казваш с рублата. в България е по-висока хиперинфлация от Русия а България няма война.
344
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин обосрался... Така се нарича по руски състоянието му в момента.
343
12
 
5
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
След вчерашното показно от Укронацистите започнахте да пишете във правилната посока!!!Браво
342
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските телевизии бълват само дезинформация. Затова повече няма да се излъчват в България...
341
27
 
18
 
! Отговори
европатлак преди 2 години
Като Русия огражда Украйна е престъпление ама като НАТО огражда Русия е разрешено. Путин не е глупав да се съгласи и може и той да интегрира Украйна вмести НАТО.
340
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мисля че не така за провалени планове ,а заплашва заради санкциите от ЕС и САЩ ,а те вече са се оцапали гащите особено еврогейовете ,по нова даваха от Киев някаква Катя с маникюри нагласена която даваше информация как е в Киев )през целия разговор тя се хилеше ,тая платена *** всички наши телевизии на 80 % лъжат ,или дават стари кадри като ги повтарят по цял ден ,това е типично за тях
339
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ни спряхте руските телевизии??? Жалки сте ,ЕВРОПЕЙЦИ
338
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ САЙТОВЕТЕ ЛЪХА ЧУВСТВО НА ЗАГРИЖЕНОСТ КЪМ РУСНАЦИТЕ МОЛЯ ИЗСЕЛЕТЕ ГИ НЕЗАБАВНО ОТ ЦЕЛИЯТ СВЯТ И ГИ ВЪРНЕТЕ В ТЯХНАТА РОДИНА- САМО В БОГАТА И ПРОСПЕРИРАЩА РУСИЯ МОГАТ ДА СЕ ПОГРИЖАТ ЗА ТЯХ АДЕКВАТНО- СПЕСТЕТЕ НА ПУТИН МИЛИАРДИ ЗА СВОЯ И ЧУЖДИ АРМИИ ДА СПАСЯВА РУСНАЦИТЕ ПО СВЕТА- БЪДЕТЕ ДОБРИ ВЪРНЕТЕ ГИ, ИЗСЕЛЕТЕ ГИ- НЕКА СОЦИАЛНА РУСИЯ СЕ ПОГРИЖИ ЗА ТЯХ.
337
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то, ако Русия влезе в НАТО, то НАТО трябва да се саморазпусне, защото съществуването му става безсмислено. Просто остава без враг и няма смисъл да съществува като организация.
336
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехоооо, тоя съвсем откровено заплашва с ядрена война (имате ли идея за какво става дума?), а вие продължавате за разтягате локуми. Прочетете малко какво ще ни случи ако този си изпълни заплахите?
335
9
 
4
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
Ама те и плановете ли му знаят?Украйна в момента като плячка прегърната от змия удушвач - боа,анаконда,питон все тая.При всяко вдишване обръчът се затяга и вместо да дочакат руският народ да свали Путин украинският ще свали Зеленски,защото такива змии пускат само,ако бъдат хванати за опашката,т.е. само от народа при недостиг на стоки и докато Русия снабдява със суровини света,ембаргото е от една седма на света,а Украйна е в техния обръч и главата на змията хапе всяка заплаха отвън.
334
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 601Ако тоя Перко Наумов натисне червеното копче, ще видиш ти едни фашисти! Обаче ти продължавай да си го подкрепяш.