Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове

САЩ: Целта е да оправдае по-нататъшна проява на агресия
27 фев 2022 22:30, Анисия Иванова
750
Ядрената заплаха на Путин е заради провалените му планове
Снимка: БГНЕС

Решението на президента Владимир Путин да постави руските ядрени сили в състояние на повишена готовност показва, че настъплението му в Украйна не върви според плановете му, заяви германският министър на отбраната.

Съобщението "преминава друга граница" и "е свързано с факта, че неговата (на Путин) мегаломания за бързо сломяване на Украйна беше спряно от смелите и решителни действия на украинската страна", заяви Кристине Ламбрехт пред обществената телевизия ZDF.

Обявлението на президента Путин, че привежда руските ядрени сили в състояние на повишена готовност, беше осъдено най-категорично и от САЩ.

Още по темата

Представители на Пентагона заявиха, че това е ненужна стъпка и води до опасна ескалация, която повишава залозите за погрешни решения.

Те все още преценяват как ще бъде изпълнена заповедта на президента Путин и отказаха да кажат дали в отговор на това е променена позицията на собствения американски ядрен арсенал, който е най-големият в света.

Говорителката на Белия дом Джен Псаки заяви, че този ход следва модела на президента Путин да "произвежда заплахи, които не съществуват, за да оправдае по-нататъшна проява на агресия", съобщи БГНЕС.

Посланикът на САЩ в Организацията на обединените нации Линда Томас Грийнфийлд заяви, че усилията в ООН ще бъдат увеличени, за да се потърси отговорност от президента Путин за това, че продължава да ескалира войната по начин, който е напълно неприемлив.

По-късно днес тя ще участва в извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


750
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
373
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчета от руската фабрика: Няма кой да ви се хване на въдичката точно сега. Покрийте се, нека мине 1 година от войната, ние българите имаме къса памет и тогава наизлезте от дупките си. Сега, няма смисъл да се пънете!
372
4
 
18
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
С това нашествие Путин се провали като политик.Настрои целия свят срещу Русия.Рублата пада непрекъснато.Русия няма да има достъп до съвременни технологии.Предстоят тежки дни за руската икономика и обикновените руснаци.
371
8
 
3
 
! Отговори
Феликс Дзержински преди 2 години
Замшефът на Газпром тази нощ се е ... самообесил в гаража си! Покаясал се е с предсмъртно писмо за многото си грехове и затова, че е архикорумпе! Слава на чекистите!
370
4
 
6
 
! Отговори
до 665 преди 2 години
Та той е по - зле и по - опасен за целия свят от С. Хюсеин.
369
9
 
5
 
! Отговори
Някой си Ebt. преди 2 години
До 666! Че си загубил някъде по пътя акъла, който съмнявам се че го имаш много, си личи още от далече!!! Как можеш такива нелепи версии да сипеш че Путин е създал и разпространява короновируса!??? Съвсем си изтрещял!!! Сащ го създадоха с парите на хазарина Бил Гейтс! Същите бяха създали СПИНа, лудата крава, калифорнийския грип, колорадския бръмбар и какво ли не! Защо? Защото са масони и сатанисти! Имат един паметник в щата Джорджия, където има десет заповеди! Едната е човечеството да е 1/2милиар
368
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама на фащ глупостите ли по цял ден. Силите за ядрено възпиране се поставят в готовност. Ядрено възпиране разбирате ли какво значи, не ядрено нападение. Такава озверяла фалш пропаганда от сервилните медии.
367
5
 
3
 
! Отговори
До 666 преди 2 години
По-скоро Китай е физическия изпълнител след идеята и протекцията на Путин
366
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до: 661 Нищо чудно тоя вирус да го е пуснал Путин! Сигурно от същата лаборатория която произвежда Новичок! Планът му е бил да срине икономически САЩ и Западна Европа, че да завземе лесно Украйна и да продължи нататък! Да, сигурно изглеждам като любител на конспиративни теории, но замислете се - не е ли логично?
365
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин взеха да го третират като Садам Хюсеин. Само дето не са го нападнали още.
364
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 653 Да, атака по България ще предизвика Трета Световна Война, защото сме част от НАТО! Дори ядрена бомба по Македония ще предизвика симетричен отговор, защото и тя е от НАТО!
363
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Тоз да сяда на преговори с зеленски иначе лошо му сепише ще им пратим ердоган да ги строява
362
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 653 Ти си незначителен, 653! Имай предвид, че в Румъния и Полша са разположени противоядрени ракетни бази - точно срещу тях лаеше Путин! Че му пречат да ни напада необезпокояван от нищо!
361
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Можем повторим! Е тоя път Путин повтори даже и надскочи Сталин, вместо да стигне до Берлин той продължи още по назапад и ще спре чак в Хага.
360
18
 
0
 
! Отговори
Милен преди 2 години
... Хубаво е онзи *** Киро *** да го има предвид, докато лае от първия ред и да не ни прави тип мишена.
359
24
 
7
 
! Отговори
Милен преди 2 години
Имайте едно на ум, че ако реши да пуска бомба България ще е една от удобните му опции... Не може да атакува сила като Франция, Германия, САЩ, защото ще последва пълно ун8щожение. Ние от друга страна сме достатъчно незначителни, за да не предизвика световна война, за да стресне всички и достатъчно далеч за да не засегне Русия (за разлика от Балтийските държави).
358
2
 
1
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Щом казвате, вервам ви :)
357
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От пазара от снощи изчезнаха още 2 трилиона да видим на колко ше се пспрат основните валути. Само Китай да не тръшне американските ценни книж че отиде борсата у ряката.
356
1
 
4
 
! Отговори
До 644 преди 2 години
Направо през юли и август ще им е най-студено!
355
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мдааа и току що златото поскъпна с 51 евро. Честито петролът мин 120 долара, газта лщд не се е успокоила на 1800, чакаме металите да видим на колко ще се спрат. А като гледам нафтата тройката за днес не и мърда. Чесити санкции бройлери.
354
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съдбата на Путин вече е ясна... Вече е пътник към небитието...