Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло

Западен печат: Рейтингът на Володимир Зеленски е 91%
28 фев 2022 10:10, Елка Василева
212
Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло
Снимка: архив, БГНЕС

Британският "Телеграф" набелязва петте ключови елемента от развитието вчера на руската инвазия в Украйна и съпътстващите я обстоятелства. Според изданието на водещо място са появилите се надежди за деескалация, след като украинският президент Володимир Зеленски се съгласи на преговори с представители на нашественика.

След това е повратният момент във външната политика на Европейския съюз с решението да достави оръжия на трета страна, тоест Украйна. "Още едно табу падна", цитира "Телеграф" думите на Урсула фон дер Лайен, която обяви това решение.

Още по темата
Трети важен факт е последицата от решението на Запада да отреже достъпа на руската централна банка до резервите ѝ - опашките пред банкоматите в Русия вчера от желаещи да теглят рубли в брой.

Вестникът подчертава и смелостта на един украинец от Бердянск, документирана на видео, който с голи ръце и докато пуши цигара премества мина от шосе навътре в гората, без да чака сапьорите. Петото важно събитие от вчерашния ден, според делничното издание на "Телеграф" е първото признание на руското командване, че в тази т.нар. специална военна операция са дадени жертви в жива сила. Вероятно поради редакционния си график в публикацията не се изтъква разпореждането на президента Владимир Путин руските сили за стратегическо възпиране да бъдат поставени в "специален режим на носене на бойно дежурство", което предизвика остри реакции от страна на НАТО и САЩ.

"Гардиън" съобщава, че според социологическо проучване през уикенда в Украйна президентът Володимир Зеленски има одобрението на 91 на сто от анкетираните две хиляди украински граждани. Рейтингът на държавният глава сега е три пъти по-висок спрямо декември м.г. на въпроса дали украинската армия ще успее да отблъсне нашествениците към 70 на сто отговарят положително. Разбира се анкетата не обхваща населението на анексирания Крим и двете сепаратистки "народни републики" в Източна Украйна, отбелязва лондонското издание.

Беларус се готви да прати в Украйна свои войници като подкрепление на руските си съюзници, пише днес "Вашингтон пост", като се позовава на източник от администрацията на САЩ. Според източника, пожелал анонимност, дислоцирането на беларуски войници може да започне още днес. "Вече е много ясно, че Минск е удължение на Кремъл", казва той. Такова развитие вероятно ще осуети обявените преговори на между Киев и Москва на беларуско-украинската граница, коментира вестникът.

В друга публикация вашингтонският всекидневник подчертава, че с привеждането в готовност на ядрения арсенал на Русия кризата навлиза в още по-критична фаза. Заради осакатяващите икономически санкции се увеличават шансовете руският лидер да осъзнае, че оцеляването на Русия и неговото лично оцеляване са изложени на риск.

В заглавието на редакционна статия "Ню Йорк пост" констатира, че ядрената заплаха от Путин са "още празни приказки на главореза". Според изданието никоя не трябва да възприема заповедта му да постави в повишен режим на готовност руските ядрени сили като нещо различно от поредна абсурдна психологическа манипулация, след като той седмици наред казваше, че няма да напада.

Според вестника сега Путин установява, че "орехът е по-костелив от очакваното". Той е изненадан от героичния украински народ, света като цяло и от своя народ. Така че той се опитва да смени темата с внушението: ако те не се преклонят пред моите войски, ще им напомня, че имам атомни бомби и това ще накара декадентите западняци да се обезпокоят какво ще загубят, като ми създават проблеми. Същото важи и като предупреждение към Швеция и Финландия да не проявят интерес към влизане в НАТО. Изобщо Путин се надява, че страхът ще донесе победата въпреки храбростта на Украйна и възмущението на цивилизования свят.

"Ню Йорк пост" цитира мнението на бившия съветник по националната сигурност към Белия дом Хърбърт Р. Макмастър относно дилемата на Путин: "Той знае, че Русия, руските военни не изглеждат много добре в момента. Той не изглежда много могъщ. И това ще застраши неговата способност да запази властта".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
13
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошо другарю Путин! Много лошо!
127
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 133Драги сънароднико, най-важното което ни интересува в момента, е да не се събудим нападнати от някой диктатор, каквито наоколо ги има. Защото най-важното в тази война е незачитането на международните договорености. От което следва, че всеки луд, който се е взел насериозно, може да го последва със същите обяснения/ примерно че защитата своите сънародници/
126
8
 
38
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Путин сам си отряза главата. Записа още една срамна страница от историята на Русия. От него се отрекоха дори най-продажните проксита в ЕС. Вече е политически труп, скоро ще е и физически такъв! Браво на украинците!
125
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 133 Р Русия се приключи. Сега ще има Украйна и Рутай. Последният населен с рутайци.
124
12
 
12
 
! Отговори
До : подкрепяш Путин преди 2 години
Ти видя ли ги , там ли си в момента , в епицентъра на събитията ?! Или ти го казаха от западната пропаганда ?!
123
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До: Шокиращо Колко?
122
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През 1941 година Хитлер проведе специална военна операция на територията на СССР.
121
9
 
28
 
! Отговори
Подкрепяш Путин преди 2 години
Подкрепяш убийството на украински деца. За 4 дни руските войски убиха 16 украински деца. С твоята подкрепа ще убиват още!
120
10
 
23
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Още много изненади ще види кремълският психопат. Накрая от близкото му обкръжение ще го почерпя с Новичок!
119
23
 
16
 
! Отговори
До: Шокиращо преди 2 години
А последните 8 години , колко руснаци избиха украинците ?! Колко още трябваше да ги търпи Путин , сега и НАТО като се намесиха , монетата има две страни , цялата гледна точка и инфо идва за страната на Украйна само !!!
118
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До GeorgievДо сега никой не е отговорил на това.
117
5
 
15
 
! Отговори
ДА ПОМОГНЕМ НА ПУТИН преди 2 години
ВСЕКИ РУСНАК ОБРАТНО В РОДИНАТА СИ- ЕТО ПУТИН Е ТРЪГНАЛ ДА ГИ СПАСЯВА ПО СВЕТА С АРМИЯТА ЗАГРИЖЕН ЗА НАРОДА СИ, МИНАВА ПРЕЗ ТРУПОВЕ И РАЗРУХА ЗА ДА ЗАЩИТИ НАРОДА СИ- ЗАТОВА ВСЕКИ РУСНАК ОБРАТНО В РУСИЯ. НИТО ЕДИН РУСНАК ИЗВЪН РУСИЯ, ХИТЛЕР СИ ПРИБИРАШЕ В ГЕРМАНИЯ ГЕРМАНЦИТЕ СЛЕД КАТО ЗАПОЧНА ВОЙНАТА.
116
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е пълно куку, нормално е да е изненадан!Кой знае какво си е мислил - че е най-великият, че Русия е най-могъщата държава на света, защото имат огромни запаси на нефт и газ, диаманти, злато, каквото се сетиш!Е, сега ще гледаме как руснаците ядат диаманти и пият нефт!
115
12
 
9
 
! Отговори
До 133 преди 2 години
"Като се замислиш , взети от там " ...е достатъчен отговор за пропагандата !!! Русия винаги ще я има , за Украйна не е сигурно !!! В какво състояние ще е Русия , не ми дреме едва ли на някой от коментиращите също му дреме ?! Единственото което ме интересува , как ще се отрази на горивата и продуктите от първа необходимост при нас !!! Спекулата която ще ни наложи ЕС и отделно нашите управници , ще ни съсипе и без кОвиД !!!
114
8
 
27
 
! Отговори
Шокиращо преди 2 години
е колко пр...сти българи има. Радват се че братския народ на Украйна е нападнат от един от..качен жалък дик..татор. В Украйна има между 200 и 500 хиляди етнически българи. Колко от тези хора ще загинат? Братя убиват братя. Невинни жени и деца умират. А вие му се радвате на малкото дик...таторче. Нямам думи.
113
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия руски войници почти цяла зима ги държаха в студа и калта. Учения правиха, консерви ядоха и накрая ги вкараха в Украйна. Те нямат грам мотивация да се бият с украинците, които защитават родината и домовете си. Путин затъва в украинското блато с всеки изминал час. Време е тази война да приключи.
112
9
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подлият Лукашенко... верният слуга на Кремъл.
111
14
 
13
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Тук давате всичко като информация, възможности, преценки ЗА ЕДНАТА СТРАНА. По същия начин дайте информация и думата НА ДРУГАТА СТРАНА. И моля, оставете ни, ние, сами да отсъдим, да преценим кой крив, кой прав в тази ситуация. Иначе, излиза, че "демокрацията" е илюзия, парлама за големите наивници и лаици като нас...
110
17
 
13
 
! Отговори
Евреина Труман пусна преди 2 години
2 атомни бомби, без да му е жал за стотиците хиляди цивилни пострадали!
109
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин изненадан -ха-ха-ха ! Британският "Телеграф" си разказва мокрите джендърски сънища ! Тиражираните измишльотини и свободни съчинения на запада с нищо не помагат на Окрайна !