Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло

Западен печат: Рейтингът на Володимир Зеленски е 91%
28 фев 2022 10:10, Елка Василева
212
Путин е изненадан от героичния украински народ, от света като цяло
Снимка: архив, БГНЕС

Британският "Телеграф" набелязва петте ключови елемента от развитието вчера на руската инвазия в Украйна и съпътстващите я обстоятелства. Според изданието на водещо място са появилите се надежди за деескалация, след като украинският президент Володимир Зеленски се съгласи на преговори с представители на нашественика.

След това е повратният момент във външната политика на Европейския съюз с решението да достави оръжия на трета страна, тоест Украйна. "Още едно табу падна", цитира "Телеграф" думите на Урсула фон дер Лайен, която обяви това решение.

Още по темата
Трети важен факт е последицата от решението на Запада да отреже достъпа на руската централна банка до резервите ѝ - опашките пред банкоматите в Русия вчера от желаещи да теглят рубли в брой.

Вестникът подчертава и смелостта на един украинец от Бердянск, документирана на видео, който с голи ръце и докато пуши цигара премества мина от шосе навътре в гората, без да чака сапьорите. Петото важно събитие от вчерашния ден, според делничното издание на "Телеграф" е първото признание на руското командване, че в тази т.нар. специална военна операция са дадени жертви в жива сила. Вероятно поради редакционния си график в публикацията не се изтъква разпореждането на президента Владимир Путин руските сили за стратегическо възпиране да бъдат поставени в "специален режим на носене на бойно дежурство", което предизвика остри реакции от страна на НАТО и САЩ.

"Гардиън" съобщава, че според социологическо проучване през уикенда в Украйна президентът Володимир Зеленски има одобрението на 91 на сто от анкетираните две хиляди украински граждани. Рейтингът на държавният глава сега е три пъти по-висок спрямо декември м.г. на въпроса дали украинската армия ще успее да отблъсне нашествениците към 70 на сто отговарят положително. Разбира се анкетата не обхваща населението на анексирания Крим и двете сепаратистки "народни републики" в Източна Украйна, отбелязва лондонското издание.

Беларус се готви да прати в Украйна свои войници като подкрепление на руските си съюзници, пише днес "Вашингтон пост", като се позовава на източник от администрацията на САЩ. Според източника, пожелал анонимност, дислоцирането на беларуски войници може да започне още днес. "Вече е много ясно, че Минск е удължение на Кремъл", казва той. Такова развитие вероятно ще осуети обявените преговори на между Киев и Москва на беларуско-украинската граница, коментира вестникът.

В друга публикация вашингтонският всекидневник подчертава, че с привеждането в готовност на ядрения арсенал на Русия кризата навлиза в още по-критична фаза. Заради осакатяващите икономически санкции се увеличават шансовете руският лидер да осъзнае, че оцеляването на Русия и неговото лично оцеляване са изложени на риск.

В заглавието на редакционна статия "Ню Йорк пост" констатира, че ядрената заплаха от Путин са "още празни приказки на главореза". Според изданието никоя не трябва да възприема заповедта му да постави в повишен режим на готовност руските ядрени сили като нещо различно от поредна абсурдна психологическа манипулация, след като той седмици наред казваше, че няма да напада.

Според вестника сега Путин установява, че "орехът е по-костелив от очакваното". Той е изненадан от героичния украински народ, света като цяло и от своя народ. Така че той се опитва да смени темата с внушението: ако те не се преклонят пред моите войски, ще им напомня, че имам атомни бомби и това ще накара декадентите западняци да се обезпокоят какво ще загубят, като ми създават проблеми. Същото важи и като предупреждение към Швеция и Финландия да не проявят интерес към влизане в НАТО. Изобщо Путин се надява, че страхът ще донесе победата въпреки храбростта на Украйна и възмущението на цивилизования свят.

"Ню Йорк пост" цитира мнението на бившия съветник по националната сигурност към Белия дом Хърбърт Р. Макмастър относно дилемата на Путин: "Той знае, че Русия, руските военни не изглеждат много добре в момента. Той не изглежда много могъщ. И това ще застраши неговата способност да запази властта".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава Украйна!
87
3
 
10
 
! Отговори
следя преди 2 години
а голямата маса дали ще е пусне в olx заради рублата ?
86
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки ден война в Украйна е победа за украинците и загуба за Русия.Просто икономически Русия може да води война най много още една седмица.Разходите за всеки ден война са огромни за гориво,храна и боеприпаси.От тази гледна точка ако до няколко дни не пречупят Украйна,руснаците ще загубят войната и ще се оттеглят.
85
8
 
13
 
! Отговори
2S преди 2 години
Най-голяма грешка на Путин ще е,ако включи саламченко (лукашенко) официално в войната. Ще е началото на 3СВ. Няма как да не се включи и НАТО. Резултатите ще са ясни. 2ма диктатори ще ще последват съдбата на други след 2000г,а копчето на Путин съвсем скоро ще му е отнето и то от умните хора в Русия
84
21
 
23
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Украинците са много п.ро.ст народ, даже е по-п.ро.ст от българския!Такава хубава територия и суровини имат, и като антропогенни черти народа им е хубав, къде отиват да си подлагат задните части и да искат да станат част от ЕС и НАТО!Първото нещо ако искаш да влезеш в ЕС е да направиш голяма приватизация и концесия на всичко където шава и има потенциал за развитие говорим в национален мащаб едри предприятия и залежи!И след това евентуално, могат да те поканят ако изпълниш исканията им!Хари!ЦРУ!!
83
14
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма какво да се изненадва Путин да си подава оставката след това по етапния ред в камионетката и в Хага. Трибунала там ще реши съдбата му. А тези след него да забравят за Кримнащ, Данбаснаш и Малорусия. Да си изтеглят веднага войските и башибозука представящ се за сепаратисти от Донбас. Това е единствения начин за мир. Всичко останало води към пълната ликвидация на Русия. Не на света а на Русия. Русия няма сили дори да подпали световна война толкова е зле.
82
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Просто смешна пропаганда. Много ниски нива. Като за безработни американски граждани. Тук обаче няма кой да се лови. България следваше да си запази интересите, което се изразяват в пълен и ясно обявен неутралитет. Е, пука му на Спиро, че пак ще плаща българския народ изпълнението на неговите поръчки. Той ще си набие камшика и след 1-2 години, като си изпълни мисията, заради която го пратиха, ще си иде там, откъдето се пръкна. Нохората тук ще страдат. Както е било последните 100 години.
81
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълен провал за ***. От една страна го бият и дава много жертви, не успя да направи блицкриг, украинците не го посрещнаха с цветя както може би е очаквал, убива цивилни и т.н. Дори най-империалистично настроения генералитет в Москва сигурно вече му подлива вода.
80
3
 
8
 
! Отговори
... преди 2 години
На Зеленски рейтинга му се качва от 70 на 90% .... нашия русор*б - "Той не е подкрепян от украинците"!
79
7
 
14
 
! Отговори
Има преди 2 години
До Анонимен - Има и друго обяснение - Това че Англичаните обичат да ПОСЛЪГВАТ и то доста , и докато мине действието на ваксините ще вярвате сляпо на всяка лъжа ! Тони Блеър ИЗЛЪГА за оръжията на С. Хюсеин , а Б.Джонсън Ви лъже че си е купил гребен и ще се среши някога !
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Южния Домбаски фронт се чу, че Бугас е завзет, а Волноваха е блокирана. Трасето към Мариупол е свободно от север.
77
7
 
13
 
! Отговори
РАДЕВ Е ИЗНЕНАДАН преди 2 години
КИРО УВОЛНЯВА ДЯСНАТА РЪКА НА РАДЕВ-ВОЕННИЯ МИНИСТЪР ЯНЕВ... ЗАПОВЕД ОТ НАТО
76
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руската мечка май не е мечка а е коте.Празни приказки че пазели мирното население и чакали преговори за това Путин бил спрял армията.Истината е че руските войници масово не изпълняват заповедите на командирите и че загубите им растат.Вече не е руската мечка а е руското коте.
75
10
 
30
 
! Отговори
ТОВА преди 2 години
откачено комплексирано дикта..орче ще прибегне до ядрен удар само и само да стане неговото. Лесно е да си седиш в двореца обграден от охрана и да нареждаш ракетни удари срещу невинни хора украинци и българи включително... Руснаците незабавно трябва да го обесят за всички злини и мизерия която им е докарал, не само на тях но и на цяла Източна Европа.
74
19
 
12
 
! Отговори
Василев преди 2 години
За приведената бойна готовност на ядрените сили, Путин индеректно казва на ястребите да си натискат парцалите и да не дават оръжие на украинците , защото вече е мината червената линия!На всеки ще се потърси отговорност за това , че заставиха два братски народа да се мразят и избиват!Агент Тимъти Вайлс!ЦРУ!!!
73
5
 
15
 
! Отговори
Руското жужи - преди 2 години
Най-едрото, световно жужи на света!
72
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази информация на авглийъската манипулативна преса не ми я съобщавайте.Волдимир Зеленски е един управляван от Запада и САЩн наркоман, под чиято диктовка , заедно с фашизоиднити батальони Азов избиваха деца и жени в ДНР и ЛНР.Ето това е истината. Пет пари не давам дали вярвате или не промити мозъци.Ако ще и 200% да е рейтинга на тази прогнила от корупция и алкохолизирана нация.
71
12
 
29
 
! Отговори
Миоошевич преди 2 години
Путин може да е луд, но тия които го подкрепиха са още по-луди. Нека ги вкарат в затвора като престъпници. Нямам против.
70
7
 
9
 
! Отговори
хммм преди 2 години
Еврейските слуги на дявола отново създадоха война и трупат пари на гърба на хората които умират и страдат. Аз не виждам нищо ново. Така е последните 500-600г. Зад почти всяка голяма война, финансов колапс или трагедия стоят те. Прабабата на Ротшилд не нарочно гордо е казала "ако моите синове искаха нямаше да има войни". Не напразно много световни лидери са се опитали да ги унищожат, още много преди Наполеон, не са за съжаляване. Няма толкова мразен народ в световен мащаб, има защо.
69
6
 
12
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
А бе, чухте ли,че прецедента не смее да излезе от бункери. Решетников го е инструктирал да не сваля ушанката и да спи под висилката и да прави лицеви опори.