Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи

Той предупреди Запада да не налага повече санкции
Обновена: 4 мар 2022 14:27 | 4 мар 2022 14:00, Нели Христова
479
Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин предупреди онези, които се противопоставят на действията на Русия в Украйна, "да не изострят ситуацията", като налагат повече ограничения на страната му.

Руският президент говори на заседание на правителството, излъчено по контролирания от държавата новинарски канал "Россия 24".

"Нямаме лоши намерения към нашите съседи, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения", твърди Путин.

Той казва, че неговото правителство не вижда "необходимост" съседите му да предприемат допълнителни действия, които "ще влошат отношенията ни".

"Мисля, че всеки трябва да мисли как да нормализира отношенията, да си сътрудничи нормално и да развива отношенията нормално", добави той.

Думите му идват, когато външните министри от целия Запад се събират в Брюксел, за да обмислят как да поддържат натиска върху Русия.

Путин също така повтаря предишното си твърдение, че всички действия, предприети от руските военни досега, са били "изключително в отговор на някои неприятелски действия срещу Руската федерация".

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да нормализира отношенията с неговата страна, като същевременно твърди, че може да се възползва от санкциите.

"Ако някой не иска да ни сътрудничи в рамките на единно сътрудничество и с това си навреди, разбира се, ще навреди и на нас", добави Путин.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация.

"Ще трябва само да преместим някои проекти малко надясно, за да придобием допълнителни компетенции. Но ние все пак ще решим проблемите, пред които сме изправени", каза той. "В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции."

Държави по света наложиха санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин с напредването на инвазията в Украйна.

Президентът Джо Байдън наложи в четвъртък нови санкции на осем членове на руския елит, заедно с членове на техните семейства, като предупреди, че Русия засилва кървавата си инвазия в Украйна с безразборни бомбардировки.

Белият дом, както и Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха миналия уикенд, че ще изключат някои руски банки от SWIFT, мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят.

В голямо прекъсване от дългогодишния си неутралитет, Швейцария също обяви, че ще се присъедини към Европейския съюз при налагането на санкции на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така викаше и Хитлер в 1939 г.
382
4
 
2
 
! Отговори
Ники преди 2 години
Подкрепяме Русия и Путин!!!
381
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво доверие повече не може да се има на този лицемер ,какви добро съседски отношения ,вие само за задниците си мислите ,с никой друг не се съобразявате ,зная ви маниерите ,зная ви помислите ,зная ви и езика който зад гърба на всеки ,,приятел "и съсед ще уптребите и ще продължавате да вършите пъкленото си дело .Никой вече не вярва на Путин и на Русия .Не се опитвайте отново да замъглите положението .
380
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакво доверие повече не може да се има на този лицемер ,какви добро съседски отношения ,вие само за задниците си мислите ,с никой друг не се съобразявате ,зная ви маниерите ,зная ви помислите ,зная ви и езика който зад гърба на всеки ,,приятел "и съсед ще уптребите и ще продължавате да вършите пъкленото си дело .Никой вече не вярва на Путин и на Русия .Не се опитвайте отново да замъфлите положението .
379
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека и вас ви мачкат малко така както ние загубихме твритория и Българи заради Руската имперска наглост на балканите. Може да сте помогнали за освобождението ни но ние платихме доста слъпо за това с жертви, репарации и мъчение за целиа бългсрски народ. Не желаем вашата нагла имперска амбиция и его повече на Балканите и най вече в България !!
378
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Беломорска Тракия е дадена на съседите ни заради алчността на Русия. На Техеранската среща Сталин категорично е поискал България като трофей от войната, на което Рузвелт и Чърчил са отвърнали - добре, обаче без излаз на Средиземно море.
377
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък ако имахте и лоши намерения не знам какво щеше да бъде,другарю!
376
3
 
9
 
! Отговори
TOP SECRET преди 2 години
Когато Руската армия идва у нас 1878 г след това Държавата ни е с намалени Граници до минимум. Тоест части се дават на Румъния , Сърбия , Гърция. До ден днешен няма Отговор защо? И на това му викът при това официално (освобождение). А защо ли?
375
2
 
11
 
! Отговори
рико преди 2 години
Точно преди две седмици казваше същото и за Украйна,и видяхме какво стана. Защо ли никой не му вярва?
374
4
 
11
 
! Отговори
msm преди 2 години
Никой не ти вярва, ботокс мутро! Образа ти на чудовище ще остане в световната история!
373
5
 
14
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Така викаше и Сталин когато окупира България, а после я раздели на 3 части и на 2 отделни нации!
372
2
 
14
 
! Отговори
Put in преди 2 години
Толкова обичам нашите съседи, че искам да ги изям !
371
19
 
8
 
! Отговори
Идйоти медийни преди 2 години
Запада с тези санкции ни го нахакаха три КАТА пък вие си обвинявайте Путин АМЕРИКАНСКИ *** И ПЛАТЕНИ ***.СЪБОРЕНИТЕ СГРАДИ ПОВЕЧЕТО СА ОТ УКРАИНСКИ ПАРТИЗАНИ ЗА МАНИПУЛИРАНЕ СРЕЩУ РУСИЯ.Ще й пръднете на у... *** от евробардака.НАТОВСКИ БАЗИ НЯМА ДА ИМА В УКРАЙНА.ЖЕЛАТЕЛНО Е И ОТ НАС ДА СЕ МАХНЕТЕ ЗАЩОТО НЕ ИСКАМЕ ВОЙНИ.АКО НЕ БЕШЕ РУСИЯ СЕГА ЩЯХМЕ ДА ГОВОРИМ НА ТУРСКИ
370
4
 
16
 
! Отговори
Просто е Луд преди 2 години
Бедният съвсем е превъртял !!!
369
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин, Путин - защо не целуна на времето ръката на победителя в студената война - Америка!Сега щеше да си имаш демократична страна, призната от света!Но тогава защо е била революцията и толкова напразни напъни за световно господство на комунизма.
368
6
 
23
 
! Отговори
Купувай бляд преди 2 години
Русофили, купувайте рубли ще ви трябват като ви качим на влака за Сибир!
367
1
 
15
 
! Отговори
черный барон преди 2 години
То и аз нямам лоши намерения към комшийката,само хубави работи и мисля.Ама *** и го кажи.
366
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно дедушката Путин яко го треска Алцахамера щом ги говори такива. всеки може да си направи сам изводите като гледа телевизия
365
3
 
20
 
! Отговори
Oh преди 2 години
Ох миличкия, добричкия, умния ми той. Имал добри намерения. Смятай, ако имаше лоши намерения. Този тотално изтерщя, само не знам как целия български народ му се възхищават на този патологичен лъжец. Русия ако влезе през Варна и Бургас, ще празнуваме ново освобождение аналогично на 9 септември.
364
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпроса е какво ще направи Путин, след превземането на Украйна.Ще продължи ли да предизвиква Байдън или ще се прихне зад новата желязна завеса.