Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи

Той предупреди Запада да не налага повече санкции
Обновена: 4 мар 2022 14:27 | 4 мар 2022 14:00, Нели Христова
479
Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин предупреди онези, които се противопоставят на действията на Русия в Украйна, "да не изострят ситуацията", като налагат повече ограничения на страната му.

Руският президент говори на заседание на правителството, излъчено по контролирания от държавата новинарски канал "Россия 24".

"Нямаме лоши намерения към нашите съседи, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения", твърди Путин.

Той казва, че неговото правителство не вижда "необходимост" съседите му да предприемат допълнителни действия, които "ще влошат отношенията ни".

"Мисля, че всеки трябва да мисли как да нормализира отношенията, да си сътрудничи нормално и да развива отношенията нормално", добави той.

Думите му идват, когато външните министри от целия Запад се събират в Брюксел, за да обмислят как да поддържат натиска върху Русия.

Путин също така повтаря предишното си твърдение, че всички действия, предприети от руските военни досега, са били "изключително в отговор на някои неприятелски действия срещу Руската федерация".

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да нормализира отношенията с неговата страна, като същевременно твърди, че може да се възползва от санкциите.

"Ако някой не иска да ни сътрудничи в рамките на единно сътрудничество и с това си навреди, разбира се, ще навреди и на нас", добави Путин.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация.

"Ще трябва само да преместим някои проекти малко надясно, за да придобием допълнителни компетенции. Но ние все пак ще решим проблемите, пред които сме изправени", каза той. "В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции."

Държави по света наложиха санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин с напредването на инвазията в Украйна.

Президентът Джо Байдън наложи в четвъртък нови санкции на осем членове на руския елит, заедно с членове на техните семейства, като предупреди, че Русия засилва кървавата си инвазия в Украйна с безразборни бомбардировки.

Белият дом, както и Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха миналия уикенд, че ще изключат някои руски банки от SWIFT, мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят.

В голямо прекъсване от дългогодишния си неутралитет, Швейцария също обяви, че ще се присъедини към Европейския съюз при налагането на санкции на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
363
2
 
16
 
! Отговори
! преди 2 години
Какво ли щеше да направи ако имаше лоши намерения?
362
2
 
17
 
! Отговори
Гумичка за триене преди 2 години
Да удариш жилищен комплекс с ГРАД ???????? добри намерения ? Дано не ти се развали настроението ????
361
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Френска журналистка, прекарала няколко години в Донбас, разказа как управляващите в Украйна унищожават своите рускоговорящи граждани от 8 години. Да, абсолютно. Бомбардиране с ГРАД. Хората в Донбас бяха мишена на собственото си правителство, на властите в Киев. Имам всички доказателства. Мога да ги осигуря, когато се върна във Франция. Всичко съм заснела, неопровержимо е. Завчера бях в едно училище. Двама учители бяха разкъсани наполовина. Видях у много деца с откъснати от бомбите крайници. Това е нечовешко.
360
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убиец и фашист- това е путин!
359
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
LOVE & PEACEHEAL THE WORLD - MICHAEL JACKSON THE KING OF POP MUSIChttps://youtube/watch?v=BWf-eARnf6U
358
6
 
16
 
! Отговори
Потомък на Аспарух преди 2 години
Лилипутът е патологичен лъцец и винаги говори това, което му е изгодно. Мярката му бе взета още по Тръмпово време. На много хора там не им стана хубаво, че лилипут русийски се намеси във върешните работи на САЩ чрез манипулация на най-важните избори в страната. Байдън просто беше подходящият президент - отстъпчив, не толкова енергичен и спонтанен. Капанът Зеленски (евреин по кръв) бе заложен за лилипута отдавна. Можем да признаем, че той скочи със засилка в него.
357
10
 
26
 
! Отговори
Somebody преди 2 години
Путин е убиец, но ибива само от добри намерения! Сега избива хпрата в Икрайна за да запази власта си - добро намеребие! Навремето уби (след атентат) генерал Лебед, пак да държи власта - добто намереное! Окупира Чечения, плаща на бяандитите сепаратисти в Грузия от добри намерения! Дано няма добри намерения към България!
356
0
 
15
 
! Отговори
мразещият преди 2 години
Голяма клоака е тоя свят.
355
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ич!
354
6
 
23
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Адът е пълен с добри намерения. Хората попаднали в ада след смъртта, защото са правили грешки с добри намерения. Същото е и с Путин. Нямал лоши намерения към Украйна, а прави глупости и ги бомбандира. Това не е ли лошо намерение да нападаш съседна държава, с която имаш общи корени и общ език. Все едно има война между едната Русия и другата Русия.
353
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпънала се мишката срещу слона. Тая гора аз я командвам, имам хиперзвукова прашка и хиляда мишлета въоръжени до зъби. А той - не и обърнал внимание, пък после я подритнал да не се мота по пътеката, че му било жал за мишлетата
352
5
 
15
 
! Отговори
С ЛЮБОВ преди 2 години
Доброто жуже Путин ЩЕ НИ ХВЪРЛИ ЕДНА ДОБРА МИРООПАЗВАЩА БОМБА.
351
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това ли всичките ви съседи искат да ходят в НАТО.
350
4
 
24
 
! Отговори
krr преди 2 години
Като начало да сменим имената на улиците в центъра с такива на български личности . Ако се разхожда чужденец ще реши, че сме губерния руска .
349
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ехаа, как си личи , когато се намесят ***
348
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съжалявам руснаците. Дълги години ще плащат и ако и тогава не им е светнало накъде и как трябва да им се движи нацията - бог да им е на помощ
347
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо някой му повярвал
346
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете между редовете хора .Това е предупреждение ,както всяко едно действие на Русия преди да стартират конфликта в Украйна.Просто няма кой да ги мръдне Руснаците
345
14
 
33
 
! Отговори
Онзи отгоре преди 2 години
Вова Вовааа, Путинеее, ще се пържиш в ада цяла вечност куче зло! Казана до Aд0лф е запазен тебе!
344
9
 
23
 
! Отговори
ШибиРиби преди 2 години
До Herr Muller - Абсолютно вярно, рубашките нахлуха в България, каскетите им свършиха касапската работа избивайки цвета и интелигенцията на нацията. И в момента разни фили опъват тънки струни на освободители от турско робство. Нека само да попитат мадмоазелата от руското посолство да им припомни какво стана с генерал Вазов и кой им е по скъп Иван Вазов или джужето и неговите *** в София