Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи

Той предупреди Запада да не налага повече санкции
Обновена: 4 мар 2022 14:27 | 4 мар 2022 14:00, Нели Христова
479
Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин предупреди онези, които се противопоставят на действията на Русия в Украйна, "да не изострят ситуацията", като налагат повече ограничения на страната му.

Руският президент говори на заседание на правителството, излъчено по контролирания от държавата новинарски канал "Россия 24".

"Нямаме лоши намерения към нашите съседи, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения", твърди Путин.

Той казва, че неговото правителство не вижда "необходимост" съседите му да предприемат допълнителни действия, които "ще влошат отношенията ни".

"Мисля, че всеки трябва да мисли как да нормализира отношенията, да си сътрудничи нормално и да развива отношенията нормално", добави той.

Думите му идват, когато външните министри от целия Запад се събират в Брюксел, за да обмислят как да поддържат натиска върху Русия.

Путин също така повтаря предишното си твърдение, че всички действия, предприети от руските военни досега, са били "изключително в отговор на някои неприятелски действия срещу Руската федерация".

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да нормализира отношенията с неговата страна, като същевременно твърди, че може да се възползва от санкциите.

"Ако някой не иска да ни сътрудничи в рамките на единно сътрудничество и с това си навреди, разбира се, ще навреди и на нас", добави Путин.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация.

"Ще трябва само да преместим някои проекти малко надясно, за да придобием допълнителни компетенции. Но ние все пак ще решим проблемите, пред които сме изправени", каза той. "В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции."

Държави по света наложиха санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин с напредването на инвазията в Украйна.

Президентът Джо Байдън наложи в четвъртък нови санкции на осем членове на руския елит, заедно с членове на техните семейства, като предупреди, че Русия засилва кървавата си инвазия в Украйна с безразборни бомбардировки.

Белият дом, както и Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха миналия уикенд, че ще изключат някои руски банки от SWIFT, мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят.

В голямо прекъсване от дългогодишния си неутралитет, Швейцария също обяви, че ще се присъедини към Европейския съюз при налагането на санкции на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
343
1
 
7
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
Това българина е много *** , разбрал, не доразбрал и той барабар с мъжете. Затова сме на този хал.
342
23
 
10
 
! Отговори
Xaxa преди 2 години
НАТО отпусна пари за ***. Както винаги много п. рости Парите не са много защото се хвърлят особено усърдно на публикации в които присъства "Путин" Явно средствата са разпределени за доста страни и недостигат
341
33
 
20
 
! Отговори
До 383 преди 2 години
Вземи почети малко история, изгледай малко клипчета и ще разбереш защо нахлуха в Украйна. Русия не се изправя срещу целият свят просто ей така.. Никога до сега не са го правили, винаги някой ги е натискал. Аз по принцип не харесвам руската политика, те са винаги агресивни и крайни. Но в този случай не е виновен Путин, а НАТО и САЩ. И въпреки, че ги предупреди да не се намисат, те отново продължават да го дразнят. Когато НАТО бомбандираха Сърбия някой наложи ли им санкции ?
340
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като знаем как увърта, чакайте атака още утре. Той и Украйна нямаше да напада.
339
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
отивам до комшията , на гости с пушката ,дано сам си даде парите !!!
338
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добре де , ако всичко толкова редовно в тази" спецоперация",защо взимате документите и телефоните на собствените си войници и всичките отиват на учение?
337
4
 
23
 
! Отговори
Lina преди 2 години
"Шизоидно разстройство " е диагнозата на ботокс бабушката социопат, от няколко независими психиатри. Засилена от изолацията ( ковид и лична) .Загуба и намиране в миналото.На зле е.
336
10
 
31
 
! Отговори
777 преди 2 години
Този е долен лъжец! Остана само мустачки да си остави!
335
12
 
37
 
! Отговори
Ко гувориш! преди 2 години
Гн. Путин ти май наистина не си наред!
334
11
 
33
 
! Отговори
Путинофоб преди 2 години
Този съвсем е мръднал.
333
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агресорът в Украйна плаши и другите съседи. Ще им измисли и на тях денацификация.
332
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руският фашист говори. Фашист- сноп пръчки. Човек,който прочиства етнически заврядяна територия . Човек,който налага с война мнението си. Съветските концлагери са по- жестоки и от немските
331
9
 
31
 
! Отговори
hah преди 2 години
Най-стария трик от КГБ пропагандата - обвини другите в твоето престъпление. Путин прави крайнодясно, националистичеко управление и ходи да чисти от други държави - познайте - нацита. И путиновилчетата му се връзват. Същото е и с неговия ученик и официален гъзолизец Д. Тръмп - човека говори абсолютни лъжи и после казва - другите са фейк нюз. Ако не друго, Путин поне в пропагандата е добър, ама вече се поусещат хората.
330
6
 
26
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Вериги западни супермаркети спират продажбата на всякакви руски стоки. Мениджър на филиал каза, че стелажите с водка ще бъдат изпразнени и доуточни, че други руски стоки освен водка практически нямат!
329
11
 
22
 
! Отговори
Мхмм... преди 2 години
"Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи" Да му мислят Молдова, Румъния, Унгария, Словакия и Полша...
328
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 362, да наистина, колко са смотани путинистите и как злоупотребяват с демокрацията. Наслаждават се на свободата да не харесват НАТО и ЕС и си тролят, по принцип не е проблем докато не почнат да прекаляват. Това което не разбират е, че ако бяха в любимата си Рашка вече щяха да ги изнасилват в ГУЛАГ за подобно държание. Една дума против официалната власт означава безплатен билет до Сибир!
327
6
 
26
 
! Отговори
Вовата Путя преди 2 години
С добри намерения сме нищо че си ги бомбим посред зима, те пък от майтап не разбират ли
326
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само дето вече никой не му вярва.
325
6
 
12
 
! Отговори
hahahahhahhahaha преди 2 години
Хахах нали. Ако тея проекти можеше да ги премести надясно, щеше да го направи преди 10 години. Чудя се путинофилите какво оправдание ще измислят когато Русия се опита да влезе и в Молдова, както беше показано на каратата на Лукашенка. (а за него колко е п*рост няма да кажа с тая карта) :D
324
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен, не точно, Пyтkoфилите са си предатели на заплата от рушняшкото посолство. Добре, че живеят в демоктарична държава, защото ако бяха в путkинстан отиват директно при бай Ставри за 15г.