Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи

Той предупреди Запада да не налага повече санкции
Обновена: 4 мар 2022 14:27 | 4 мар 2022 14:00, Нели Христова
479
Владимир Путин: Нямаме лоши намерения срещу нашите съседи
Снимка: БГНЕС

Президентът Путин предупреди онези, които се противопоставят на действията на Русия в Украйна, "да не изострят ситуацията", като налагат повече ограничения на страната му.

Руският президент говори на заседание на правителството, излъчено по контролирания от държавата новинарски канал "Россия 24".

"Нямаме лоши намерения към нашите съседи, няма нужда да ескалираме ситуацията, да налагаме ограничения, ние изпълняваме всички задължения", твърди Путин.

Той казва, че неговото правителство не вижда "необходимост" съседите му да предприемат допълнителни действия, които "ще влошат отношенията ни".

"Мисля, че всеки трябва да мисли как да нормализира отношенията, да си сътрудничи нормално и да развива отношенията нормално", добави той.

Думите му идват, когато външните министри от целия Запад се събират в Брюксел, за да обмислят как да поддържат натиска върху Русия.

Путин също така повтаря предишното си твърдение, че всички действия, предприети от руските военни досега, са били "изключително в отговор на някои неприятелски действия срещу Руската федерация".

Руският президент Владимир Путин призова международната общност да нормализира отношенията с неговата страна, като същевременно твърди, че може да се възползва от санкциите.

"Ако някой не иска да ни сътрудничи в рамките на единно сътрудничество и с това си навреди, разбира се, ще навреди и на нас", добави Путин.

Путин каза, че руската икономика ще се адаптира към настоящата ситуация.

"Ще трябва само да преместим някои проекти малко надясно, за да придобием допълнителни компетенции. Но ние все пак ще решим проблемите, пред които сме изправени", каза той. "В крайна сметка дори ще се възползваме от това, защото ще придобием допълнителни компетенции."

Държави по света наложиха санкции срещу Русия в опит да притиснат Путин с напредването на инвазията в Украйна.

Президентът Джо Байдън наложи в четвъртък нови санкции на осем членове на руския елит, заедно с членове на техните семейства, като предупреди, че Русия засилва кървавата си инвазия в Украйна с безразборни бомбардировки.

Белият дом, както и Европейската комисия, Франция, Германия, Италия, Обединеното кралство и Канада обявиха миналия уикенд, че ще изключат някои руски банки от SWIFT, мрежата с висока степен на сигурност, която свързва хиляди финансови институции по целия свят.

В голямо прекъсване от дългогодишния си неутралитет, Швейцария също обяви, че ще се присъедини към Европейския съюз при налагането на санкции на Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


479
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
323
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаме лоши намерения. ХаХаХа
322
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 353: даааа Украйнците , Ей така ги подканили и подмамили да бъдат самостоятелни. Коя част от независима Украйна е трудно за възприятие? Коя част от това че Украйна не е Русия е трудна за възприятие? Дотук се стигна тъй като ФСБ иска да наложи свои мъхльоци.
321
6
 
20
 
! Отговори
Лъжец! преди 2 години
Най-големите лъжци са в Кремъл! Какви ли глупости не измислиха последните 20 години. Започвайки с взривяването на блокове в Русия!
320
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Апокалипто до 348, нова безпомощна опорка. Путинистите нямате нито един аргумент, който да издържи на нормалната логика!
319
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
351 Путин харесва това, което си написал, защото го усеща на себе си, от руската БСП и компания, Възраждане, Атака, ако още съществува.
318
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това изказване на *** е като виц.Той базика ли ги?
317
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той така говореше и за други негови съседи. Видя се че имал планове за инвазия на поредица от негови съседи за своето си несбъднати извращения. Нека всеки да има едно наум когато се сети за Путин, тъй като Путин лъже
316
15
 
9
 
! Отговори
Апокалипто до 348 преди 2 години
В един конфликт трябва да се гледат двете гледни точки...аз не оправдавам Путин,за войната оправдание няма,въпроса е как се стигна дотам?Никой не напада просто ей така,освен янките които 100 години бомбеха света за щяло и нещяло,избиха десетки милиони под овациите на зомбирания свят,който ги мисли за носители на демокрация и герои.
315
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
346 Години наред, украинците търпят руския гнет в собствената си държава. Подложени на репресии, без права, като на надменните рускоговорящи. Винаги след такава агресия се създава отпор. Не винаги, той е търпим. Но, след като Путин изпрати руски сепаратисти в Донбас, въоръжени до зъби, дошли в Украйна да убиват, играта загрубя. Като ти дойдат сепаратисти-главорези, на твоя територия, с бонбони ли, ще ги черпиш?
314
4
 
14
 
! Отговори
Очевидец преди 2 години
Путин излекува за 5дни света от Ковид19, но нас Българите не може да ни излекува от гъзомийничеството
313
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя човек говори само лъжи и мисли че хората му вярват Отиваш окупираш чужда земя, убиваш жени и деца , прогонваш над милион невинни и викаш "нямаме лоши намерения" , - е това нормален човек може ли да го твърди , може ли Аз мисля НЕ!
312
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Апокалипто, стана ясно колко сте безпомощни след като ви спряха руската телевиизия. Една по една опорките на путинистите не отговаря с другата, всеки си пише измишльотините както му падне, единия казва 50 другия 100 третия 150 хиляди! Путин пък каза 4 милиона руснаци били жертва на геноцид! Колко слабо изпълнение, честно!
311
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин се бои, че западът ще го изтика към Азия и ще ограничи влиянието му в ЕС, НАТО и финансовите пазари, чрез своите пети колони в различни страни. Китай и Русия се стремят да се промъкнат все по-близо, до запада и да доминират там. Време беше, Путин да свали маската си, а Западът, да се събуди. Мястото на Китай и Русия е в Евр / Азия.
310
22
 
9
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Много удобно никой не пита защо се случи това,никой не гъкна за хилядите убити рускоговорящи от нацифицирани украинци...Крим е стоял години без вода,донбас и луганск 8 години обсипвани с бомби,спрени пенсии,инфраструктура разбита...В деня преди навлизането на РФ в Украйна 150 000 армия с артилерия тръгва към Донбас и Луганск...това обаче не ви изнася да го кажете или ви е страх да не ви нашляпат задокеанските господари?
309
4
 
21
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Путин създаде клептокрация в русия. Всички на висок пост са му приятели от детството, колеги от КГБ и ФСБ или други познати, които харесва! Заедно разграбват русия, а овчия руски народ вече се е приготвил да търпи нова криза и казва нас кризи не ни плашат, ние ще оцелеем! В русия все още властва крепостното право, не е ли ясно? Ние нямаме общо с руснаците, разберете го! България от век и половина отстоява своето място в Европа, въпреки 45 годишното съветско робство!
308
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин не напада Нато, не напада САЩ, нито страна от ЕС или Нато, той напада съседите си от Украйна, които са нещо като родственици на руснаците, имайки претенции към гореизброените страни, които не са му удобни. Това говори много. Типичният насилник и тиранин не посяга на по-силния от него, той посяга и избива комплексите си върху някой по-слаб, където има шанс да се наложи и когото счита за потенциана заплаха, защото има параноично , обременено и болестно съзнание.
307
23
 
5
 
! Отговори
Апокалипто преди 2 години
Има интервюта хиляди с Путин,отговарящ на всевъзможни въпроси.От тях се вижда,че е човек на място,с бистър ум,интелигентен,разумен,човек търсещ диалога и разбирателството и най-вече отстояващ интересите и сигурността на страната си...такива хора не се харесват от запада,не могат да бъдат манипулирани и купени,а в Русия има мнооого за грабене...
306
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
331 Пияните руски красавци, с червените носове, вън, от България. И без друго, се държат като ***, където и да отидат по света. Никой не ги обича, защото са тъпиграндомани.
305
3
 
27
 
! Отговори
Депутинизация сега преди 2 години
Депутинизацията трябва да започне час по скоро!
304
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко е нагъл само....Няма държава съсед на руската кочиииина, която да не е била нападната! Няма такава държава! Най-голямото наказание е да си комшия на Русия....