Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник

Предишните два кръга тази седмица не дадоха видим резултат
5 мар 2022 20:32, Анисия Иванова
135
Украйна и Русия ще преговарят за трети път в понеделник
Снимка: БГНЕС

Украйна се съгласи на трети кръг от преговори в понеделник с Русия относно нахлуването на Москва в страната, съобщават световните агенции, цитирайки украинския преговарящ Давид Арахамия (лидер на лидерът на парламентарната група на управляващата партия „Слуга на народа“), който обяви новината чрез публикация във "Фейсбук" тази вечер.

Преговарящите от Киев се съгласиха да се срещнат с руските си колеги, въпреки че обвиниха руските войски в нарушаване на прекратяването на огъня в пристанищния град Мариупол в събота сутринта.

Предишните два преговорни кръга тази седмица, включително договореностите за хуманитарни коридори, не дадоха никакъв видим резултат, припомня БНР.

Предходните преговори бяха прекъснаха в четвъртък без постигане споразумение. Руските официални лица заявиха, че настояват Украйна да признае анексирането на Крим от Русия, независимост на контролираните от сепаратистите райони Донецк и Луганск и "демилитаризация" и "денацификация" на Украйна, което вероятно ще означава смяна на правителството.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба обаче отхвърли тези искания. Той поиска прекратяване на огъня и хуманитарни коридори, за да могат цивилните да напуснат обсадените градове.

Междувременно руската армия възобнови днес привечер настъпателните операции в района на източните украински градове Мариупол и Волноваха, съобщиха от руското министерство на отбраната, съобщава агенция ТАСС.

С това приключи опитът повече от двеста хиляди мирни жители да бъдат изведени в безопасност от двата града, подложени от пет дни на блокада и обстрел.

Днес сутринта руската и украинската страна договориха временно затишие, докато се осъществи евакуацията.

Артилерийският обстрел обаче продължи - украинските власти обвиниха за това руската армия. От своя страна, руският военен говорител Игор Конашенков хвърли вината за провала на евакуацията върху украинската страна.

Израелският премиер Нафтали Бенет се срещна с руския президент Владимир Путин в Кремъл в събота, за да обсъди Украйна, каза неговият говорител, след като Израел предложи да посредничи между Москва и Киев.

"Премиерът Нафтали Бенет току-що приключи среща в Кремъл с руския президент Владимир Путин. Срещата продължи около два часа и половина", се казва в изявление от кабинета на израелския премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗЕЛЕНСКИ нали мислиш за народа си но гониш американски интереси остави двойните игри под пиши документа за премирие стига си гонил интересите на Америка и Европа
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелката да се предаде и всичко да свършва. Колко хора трябва да завлече насмъркания.?
82
2
 
1
 
! Отговори
ХОРА БДЕТЕ! преди 2 години
Безсмислено е да се преговаря с кървавите тирани. Цивилизованият свят трябва да се подготви за ядрената война, която феодалните при.мати скоро ще подпалят, а правителствата да организират производство на противо-ядрени дрехи , наметала и маски. Преди да бъдат сразени тези убийци ще причинят много злини на човечеството. Войната в Украйна е само началото на Армагедон. Заради джуджето-псипопат скоро радиацията ще обхване света...
81
1
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Хайде по бързо,че взех да се изнервям! Просто се влиза в Руски Киев и там се преговаря за депортация на нацистите по ороизход-Германия(ако оцелее),Полша ( ако оцелее),САЩ(ако оцелее). Алтернативен вариант е Луната. Там да си маршируват касапите фашистки. Ще предвидя нещо,с благородна радост и сълзи честни,а то е,че до два месеца Великата Руска Армия ще бъде посрещната с милиарди цветя из улиците на Българските градове и села! Очакваме Ви ,братя и сестри Руснаци ! Побързайте!
80
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дадоха, дадоха. Украинците не пуснаха хората, първо, убиха си един от преговарящите, второ, ...
79
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нe чe e от значeниe ама дрeс кода мe забавлява. Вижтe eднитe-официални, с костюми и вратовръзки,прeдставитeлни(всe пак това са мeждународни прeговори за мир) , а другитe със тeниски и суeтчъри като чe ли са трътнали на концeрт на Пайнeр.
78
6
 
4
 
! Отговори
До 115 преди 2 години
Това *** и го кажи на укрите, които се сражават за родината си и... ще чуеш отговорът на някой "Калашников".
77
4
 
5
 
! Отговори
До 114 преди 2 години
Може за вас да е станало така, но за мен, моето семейство, група роднини и близки семейства отвори широко границите и се изнесохме на Запад, за което НИКОЙ от моите познати НЕ съжалява.
76
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спрете геноцида и конфликтите в Украйна, дайте Украйна на Русия, за да има мир! И без това територията на Украйна беше откъсната от Русия(СССР) чрез измама и без съгласието на населението!
75
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
,а когато падна стената, с нашите държави не се постъпи добре, унищожиха икономиката и разориха цяла ИЕ(източна Европа) , създаде се безработица и бандитизъм, дойдоха да грабят , а не да създават или поне да дават шанс на икономиката ни и хората ни, на враговете си от ВСВ дадоха шанс, а на нас - не! Сега и войни се съдадоха в източна Европа, просто трагедия от всякъде, без да имат хората някаква вина!
74
1
 
6
 
! Отговори
Аха преди 2 години
До АнонименКогато е приключила ВСВ и Нюрнбергския процес, на който са осъдени много малко нацистки престъпници,въпреки жестокостите и убийствата, немците не са били пипнати, дори немските нацисти-пленници не са били избити, немските фирми продължават да работят, дори нацистките фирми и корпорации, които са ограбвали чуждите държави, които са получавали "стока" от убитите хора от концлагерите,а когато падна стената, с нашите държави не се постъпи добре, унищожиха икономиката и разориха цяла ИЕ
73
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи, дай благоденствие и мир на Украйна и Русия и чужди крака да не тъпчат земите им!
72
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То до понеделник Русия ще капитулира.
71
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин ще остане в историята като човек нанесъл жестоки щети на руската дръжава и донесъл срам на руския народ. Цял свят бойкотира русия.
70
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия се сгромолясва бавно, но сигурно. Руската икономика ще умре много скоро, няма да има провизии по рафтовете, типична сцена от комунизЪма.
69
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руските шпиони заслужават само една съдба. А Костя Копейкин кога?
68
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 100 Убит е защото е руски шпионин,а се намърда като преговарящ с руснаците.
67
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не пишете, че днес единият от преговарящите украинци е бил убит от Службата за безопасност на Украйна??? Май не им издържат нервичките, а? фр.
66
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убили преговарящия си, използват населението си за жив щит, палят ядрената си централа, палят и разстрелват рускоговорящи, българи, унгарци...Обикновен фашизъм.
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом майката е еврейка значи и Путин е евреин. При евреите е важна майчината линия. Майката винаги е сигурна. Бащата става ясен след появата на изследването за ДНК в края на ХХ в.