ЕС засилва натиска си, ще се стреми да изключи Русия от глобалния свят

ЕК ще предложи изключване на Русия от СТО, МВФ и Световната банка
12 мар 2022 07:24, Елка Василева
704
ЕС засилва натиска си, ще се стреми да изключи Русия от глобалния свят
Снимка: БГНЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен обяви четвърти пакет от санкции срещу Русия заради войната в Украйна.

"С този пакет ние прекратяваме статута на Русия на най-облагодетелстваната нация на нашия пазар. Това ще отклони сериозни облаги, от които тя се възползва като член на Световната търговска организация. Руските фирми повече няма да бъдат третирани с привилегии в нашите икономики. Също така ще работим за замразяване на членството на Русия във водещи многостранни финансови институции, в т.ч. Международния валутен фонд и Световната банка. Ще гарантираме, че Русия няма да получава заеми и други облаги от тези финансови институции", каза председателят на ЕК, цитирана от БНР.

Още по темата
Фон дер Лайен допълни, че ще продължи натискът върху руския елит и семействата му.

Също така ще се гарантира, че той и държавата няма да могат да използват криптовалута, за да заобикалят санкциите.

Ще бъде забранен износът на луксозни стоки от ЕС към Русия, както и вносът в Общността на ключови стоки от железния и стоманения сектор, а също и на нови европейски инвестиции в руската енергетика.

„Утре ще представим четвъртия пакет от мерки за изолиране на Русия и изчерпване на нейните ресурси“, каза ръководителят на Европейската комисия.

Според нея ЕС ще се стреми да „изключи Русия от глобалния свят“.

Европейската комисия и страните от Г-7 възнамеряват да продължат да засилват натиска върху Русия, за да я принудят да спре инвазията си в Украйна.

Фон дер Лайен подчерта и твърденията на украинската страна, че Русия е причина за проваляне на хуманитарните коридори за изтегляне на цивилни, а също и нанася удари по цивилни обекти, коментира Ройтерс.

Санкциите, предложени от Европейската комисия, предвиждат спиране на членството на Русия в Световната търговска организация (СТО), Международния валутен фонд (МВФ) и Световната банка, премахване на режима на най-облагодетелствана нация в търговията със западните страни, ограничения на износа на продукти от черната металургия, нови забрани за западни инвестиции в енергийния сектор на Русия, забрана за доставка на луксозни стоки за Руската федерация и ограничения за закупуване на криптовалути от руски граждани.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


704
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
520
0
 
1
 
! Отговори
ЕС няма лидери.. преди 2 години
КОЙ лидер работи години наред ПРОТИВ икономиката и народа, на които е лидер? Тези хора очевидно не са лидери и още по-очевидно не им пука за никой друг, освен за това, за което им се плаща - защита на американските интереси, защото очеизвадно е,че политиката, която водят последните години,НЕ Е довела да по-добър живот в ЕС. Всички виждаме, че става все по-зле.. А това в Украйна е поредната война на САЩ!Има ли някой още неразбрал,че САЩ инсталираха комедианта Зеленски и те му пускат сценария?!
519
0
 
1
 
! Отговори
немски анализатор преди 2 години
Според мен Германия е пред гражданска война и само защото е окупирана от САЩ войната не е започнала. Иначе битки има постоянно от 2015.
518
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 2 години
ЕС е бита карта. Няма стомана и алуминий пък ще произвежда електромобили. Няма газ, няма нефт пък за химията. Иначе много развиват високите технологии. Които не знайно как ще станат печеливши. Айде в къщи ще стоят на студено в къщите по 500 квадрата с по 3 гаража. Ама имотите тепърва ще се облагат тежко с данъци. Ама като се прибавят и бежанците не ги виждам.
517
5
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
приятели...ес политиците не са по-различниот путин...вземаха подкупи от него и обслужваха плана му за възраждане на ссср...те го създадоха за съжаление...сега САЩ трябва да изпраща децата си на смърт...за да им оправя предателствата...и към този момент се държат предателски...комфорта,китай чака...и мерцедесите ви няма да имат никаква...бедна ви е фантазията какво ви чака...приятели САЩ вече се замислят дали да се намесват и помагат...само на лоялни до край!!!путин се самоуби в Украйна!!!
516
2
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
пак започнаха с цензурата...Г-жо попитах от когяа Германските Канцлери след пенсионирането им се превръщат в обслужващ персонал на диктатори-убийци в...русия?
515
3
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
ес политическата зависима от путин вземала подкупи и прикриваща престъпленията му по света...атакува Конгреса на САЩ...посегна на Бог,финансирана от ДБ,та тези правят нас плащащите данъци европейци в съучастници на путин...съучастници в убийства на жени и деца...за властта си...за комфорта си...за привилегиите и парите на путин разбира се...това е фашизъв...и германските ,френски ,холандските...са пряко отговорни за позора и срама!!!не съм един от вас...ес
514
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
мама меркел от десетилетия финансираше ОПГ в източна като ги трансформираше в партии,купуваше им медии...с путин тровеха Народите,налагаха рекет и убийства,превземаха съдебни системи за да ги пазят и да ги обслужват...прегледайте внимателно фактите моля...жизненоважно е,се ги финансираше...САЩ ги пазеше...какво невижданолицемерие...май ще стана фен на Путин...заради червеният...някой трябва да сложи край на тази лудост!!!
513
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
нима страхливците отказали да спрат хитлер са били...политици..дипломати...могли са да го спрат...били са страхливци и зависими като вас ес политици...те родиха хитлер...вие финансирате и раждате путин...каква цикличност...какъв позор,г-н Байдън преосмислете това с бутоните и куфарите...май са за предпочитане!!!г-н Байдън никакво доверие на германия и ес...територия са на щази от десетилетия
512
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
лицемерието ви е безгранично...за комфорта си...финансирате путин с покупките на газа и нефт е страхливо не помагате на Украйна с оръжие за да могат да са в равностойно да защитят домовете и животите си...нов вид фашизъм пълзи от германия г-жо,хората не са ***...вие сте,за бога убиват жени и деца с вашите пари...и вие лицемерно ни лъжете,разпуснете фашисткият си съюз финансиращ убиец!!!позор сте,Света ни няма да ви прости никога вече!!!
511
1
 
4
 
! Отговори
:):):):):):):) преди 2 години
Да да засилват:):):):)То затова дядо бай дън изпрати във Венецуела делегация да моли за малко нефт :)
510
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДИВИЯ НЕ0НАЦИckИ ЗАПАД НИЩО НЕ ПРАВИ ЗАРАДИ УКРАИНА. ТОВА ГОЛЯМО НАПЪВАНЕ Е ЗА ДА ПРИКРИЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ФАЩ В УКРАИНА И ЛАБОРАТОРИИТЕ ИМ ЗА БИОЛОГИЧНИ ОРЪЖИЯЩО НЕ ДЕЙСТВАХА ТАКА КОГАТО ФАЩ БОМБАНДИРА ЮГОСЛАВИЯ? ИРАК? ЙЕМЕН?.......ГУАТЕМАЛА?.. ЛИБИЯ? .... СИРИЯ?
509
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е на къса верижка и иазпълнява всяко нареждане на САЩ. Глобалният свят мрази САЩ.
508
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урсула се опитва да каже нещо дето не й е ясно.
507
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато украйна се унижава пред ес и сащ, ес ще се самоунищожи от алчност и корупция. Нов соц идва на бял кон в европа.
506
0
 
1
 
! Отговори
Непикай срещу вятъра преди 2 години
Няма да те пуснат в прилично общество.
505
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз живея в москва в магазините както си имаше хр.стоки и пак ги има не липсв нищо навалица няма около мен има девет супермаркета дъщерями живеи в германия бензина поскъпна два пъти олиото също каза миче всичко поскъпна два пъти в бг всичко поскъна и се чака да е още по скъпне ес е на фалит за какво тази се фука че има пари нейното семейство нема да пострада русия на колене няма да стане пред тези хора без чест и съвест които защитават бендерската хунта
504
0
 
8
 
! Отговори
госпожа Л@йнен преди 2 години
Благодарение на моите санкции вече доста заводи за коли хлопнаха кепенците е ЕС,защото ние в в Брюксел не можем да *** редки метали,а само смрадливи гувна.Олиото чезне по магазините,а цените на горивата чупят рекорд след рекорд.Ама вие си плащайте роби.Ние с нашите огромни заплати,получени от вашите данъци си живеем охлно.
503
0
 
5
 
! Отговори
Кокалеста баба преди 2 години
се натиска на Сибирски мечок, да играят казачок, но не се получи, скърца и дрънчи !
502
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Урси, пак ли грачиш! Накрая Европа ще се самизключи! Предстоят масови фалити в целия ЕС! Иде невиждана продоволствена криза! Не забравяй, че европейците няма да се съгласят да плащат зулумите на шайката начело с теб!
501
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
всяка збръчкана вещица може да стане победител в конкурса по грозота.