Зеленски към майките на руските войници: Не пращайте децата си на война

Русия призна, че в Украйна се сражават наборници, някои са пленени
12 мар 2022 13:06, Елка Василева
132
Зеленски към майките на руските войници: Не пращайте децата си на война
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към майките на руските войници с призив да не позволяват синовете им да бъдат изпращани да се бият във войната в Украйна, предаде Франс прес.

“Искам да кажа това още веднъж на руските майки. Особено на майките на наборниците. Не изпращайте децата си на война в една чужда страна”, заяви Зеленски във видеообръщение, разпространено в Телеграм.

Още по темата
“Проверете къде се намира вашият син. И ако имате и най-малкото подозрение, че синът ви може да е изпратен да воюва в Украйна, действайте незабавно”, за да попречите той да бъде убит или заловен, добави той.

“Украйна никога не е искала тази ужасна война. Не я иска и сега. Но тя ще се защитава, докато е нужно”, добави украинският президент.

В сряда Русия за пръв път призна, че в Украйна се сражават наборници и някои от тях са били пленени. Дотогава Москва твърдеше, че там се бият само професионални войници, припомня АФП. В социалните мрежи тези дни се увеличиха постовете на майки, нямащи новини от синовете си, изпратени в Украйна.

Украйна вече покани миналата седмица майките на пленените на нейна територия войници да отидат да ги потърсят. Киев твърди, че е заловил десетки руски военни от началото на нареденото от Москва нашествие в страната.

Украинското министерство на отбраната публикува телефонни номера и имейл, на които майките могат да се осведомяват за синовете си, пленени в Украйна.

По време на конфликта между Москва и чеченските сепаратисти, през 90-те години на миналия век и първото десетилетие на 21-и век, много млади руски наборници бяха изпратени на фронта и някои попаднаха в плен. Тогава майките на войници се мобилизираха, за да ги върнат живи, или да върнат телата им, като не се колебаеха да заминат и за Афганистан, което засили антивоенните протести в Русия, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
В преди 2 години
Баси лъжите и подвеждане на общественото мнение.Русия не е признала за никакви наборни войници...
112
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Руските лъжи край нямат.Всичките оправдания за руската инвазия се оказаха лъжа.Целта на ****лер е да инсталира марионетно управление и Украйна да не съществува като независима държава.Дано украинците смачкат фашисткия окупатор.
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този зеленчо,не знае ли колко е презрян от нормално мислещите хора??
110
1
 
1
 
! Отговори
Баси демагога.. преди 2 години
Товари деца кучета и жени към Европата, на килограми, мъжете не пуска, държи ги да пазят кошера му, като му се полага на Търтея,.. и сега, Руските майки, искали войната в
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ли е сподели с майка си, която е еврейка, че ще прекръщава най светлите Украински улици, булеварди и площади с имена на най-черните убийци на Украина, тези които избиха евреите на БабийЯр-Одеса през 1941-43 и които запалиха живи хора в Провсъюзния дом на Одесса. Сладникавото му говорен показва че възрастната му майка не го е посъветвала. Та се пита у задачата защо предаде на руснаците къде и колко са лабораториите за смъртоносно биологическо оръжие със заразени прелитащи птици
108
2
 
1
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
пращайте руските майки да ги убиват в Украйна.. ние с радост ще утешаваме руските вдовици - вашите снахи летоска по нашето черноморие ха ха ха ха
107
0
 
3
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Писна ми Кои са постижениета точно на тези "стойностни" хора? А? Това, че убиваха мирни жители в Донбас и че запалиха живи хората в Одеса. Това ли са им постиженията? Или това, че сега не пускат хората да се евакуират и ги ползват като жив щит! Ако това считаш за големи постижения, асно ми е какво е нивото ти. Затова не давай оценки на другите, особено на хора, които не познаваш. И не ми казвай какво да мисля! Ясно ли ти е!
106
2
 
1
 
! Отговори
Писна ми преди 2 години
Писна ми от нещастни, незадоволени нереализирали се дребни душички като Shark които само слухтят на компа или на тв-то да чуят как на някои му се случва нещо лошо и в жлъч и злоба да осмислят безсмисленото си живуркане...злобни, дребни, посредствени ***, толкова сте много, че ми Писна да опошлявате със злобата си трагедията, мечтите, постиженията на стойностните хора
105
1
 
6
 
! Отговори
Shark преди 2 години
Този няма ли да спре с малУУмните си постоянни изявления. И всяко от тях е "искам", "дайте", "трябва". Не ***, нищо не трябва и нищо няма да искаш от нас, тази война я започна ти и няма да намесваш други държави. Искаш световна война ли. Добре че ЕС и НАТО не ти ходят по акъла и проявяват малко разум в тази ситуация, която ти създаде , а сега искаш.
104
1
 
10
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Ако пуснат в Киев олиото 1лв. Българите ще превземат Киев за един час!
103
4
 
1
 
! Отговори
Майчето преди 2 години
Как да наричам Путина , галено?
102
1
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Колко *** са оставили децата си тук? Да ходят да се бият и да се махнат от тук
101
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тогава майките са могли да протетират защо синовете им ги изпращали някакви стърчащо-седящи старци на секретни специални операции докато други старци от същия клан също стърчащо-седящи в същото време вербуват синове на други майки да ходят на секретни специални операции понеже никой ги невижда и нечува как стигат до местото определено и от тях къде как са унищожени преди да са пленени,а тия които са призвани в съвременния свят първи да видят и чуят се правят че ни чули ни видяли при тез техники.
100
3
 
10
 
! Отговори
Бай Миле преди 2 години
Зеленчо, те за тебе са дошли ония с брадите, ти продължаваш с цирка!
99
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** нещастен - Колко му е утре да излезеш и с глупостта , че Путин праща и майките да се бият ?! Ти си милсиш че хората са *** , само за да отъвеш кожата и да си заработиш милоните от господарите !
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 101 - Колко да е "класа" , щом за няма и един месец си превърна държавата в картофено поле ?! Ако беше класа нямаше да допусне това да се случи , но щом да си поалушен СЛУГА на чужди интереси е станало класа , значи нещата не са много добре - Той и нашия хубавец ако така ще го гледаме и той е "класа" , и затова ти мръзнеш и трепериш дали утре ще можеш да подсигуриш на жена ти олио , или ще те изхвърли ?!
97
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И никоя мисирка не посмя да напише, как много мераклии за адреналин, от "чуждестранния легион" на бандеровците, ги изпратиха директно при Бандера с една ракетка снощи , докато спинкат в хотел Окрайна в Чернигов. Навоюваха се наемниците.
96
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски , много по-убедителен ще си ако призовеш Украинските жени да набият по два шамара на мъжете си и да ги подкарат с ритници към в къщи преди да са Ви избили всички , че после тези деца като останат без бащи ти ли ще ги гледаш или ще ги зачислиш към АЗОВ - ЛУНАТИК НЕЩАСТЕН !!!!!!
95
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Утре ще каже, че Путин праща даже бебета да се бият с бандерите.
94
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Егати смешкТа, това са професионална армия бе клоун.