Зеленски към майките на руските войници: Не пращайте децата си на война

Русия призна, че в Украйна се сражават наборници, някои са пленени
12 мар 2022 13:06, Елка Василева
132
Зеленски към майките на руските войници: Не пращайте децата си на война
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към майките на руските войници с призив да не позволяват синовете им да бъдат изпращани да се бият във войната в Украйна, предаде Франс прес.

“Искам да кажа това още веднъж на руските майки. Особено на майките на наборниците. Не изпращайте децата си на война в една чужда страна”, заяви Зеленски във видеообръщение, разпространено в Телеграм.

Още по темата
“Проверете къде се намира вашият син. И ако имате и най-малкото подозрение, че синът ви може да е изпратен да воюва в Украйна, действайте незабавно”, за да попречите той да бъде убит или заловен, добави той.

“Украйна никога не е искала тази ужасна война. Не я иска и сега. Но тя ще се защитава, докато е нужно”, добави украинският президент.

В сряда Русия за пръв път призна, че в Украйна се сражават наборници и някои от тях са били пленени. Дотогава Москва твърдеше, че там се бият само професионални войници, припомня АФП. В социалните мрежи тези дни се увеличиха постовете на майки, нямащи новини от синовете си, изпратени в Украйна.

Украйна вече покани миналата седмица майките на пленените на нейна територия войници да отидат да ги потърсят. Киев твърди, че е заловил десетки руски военни от началото на нареденото от Москва нашествие в страната.

Украинското министерство на отбраната публикува телефонни номера и имейл, на които майките могат да се осведомяват за синовете си, пленени в Украйна.

По време на конфликта между Москва и чеченските сепаратисти, през 90-те години на миналия век и първото десетилетие на 21-и век, много млади руски наборници бяха изпратени на фронта и някои попаднаха в плен. Тогава майките на войници се мобилизираха, за да ги върнат живи, или да върнат телата им, като не се колебаеха да заминат и за Афганистан, което засили антивоенните протести в Русия, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Зеленски, истински лидер. С класи над окупатора чекист, бункерната мишка на Кремъл.
92
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неадекватният зеленски да млъкне и да миряса в някоя психоклиника с усмирителна ризница.
91
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски е за връзване, но защо украинците не се активират зрещу този дерайлирал бяс и да го озаптят в психиатрия. Искат един шуд да им е лидер?
90
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да погрешка са били испратени наборници на воината путин как разбра веднага ги върна и сега всички офицери под трибунал а ти бе лъжец измамник защо не съобщаваш на народа си за хум помощ.ти си си станал американец сладко говориш нахално лъжеш хахол ти убиваш народа си целият свят те разбра чека ти трибунал заедно с управата и нацбата прицесата юлия косичките аваков
89
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленски съблечи я тая зелена тениска най-после и отивай да подаваш оставка и капитулация! Предател на украинския народ !
88
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руски майки, не пращайте синовете си на война, за да можем след това спокойно да ги обстрелваме в мирните градове с артилерия, да си направим *** ядрена бомба, с която да ви натровим и след това да ви довършим с биологично оръжие.
87
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
лъжа...
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ooo, a na maikite na profi ubiicite snaiperisti ot nato i ukrainskite zatvornici niama li?!
85
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Българския путинофил би било комплимент да му кажеш, че живее в саксия. Тогава поне саксията си щеше да познава. Може би щеше да е комплимент да му кажеш, че живее и в собствен измислен свят, тогава поне можеше нещо интересно да измисли, да разсмее някой. А той е просто отчайващо неадекватен.
84
5
 
6
 
! Отговори
7 руски трола преди 2 години
Толкова са на смяна явно тук. Имам само 7 минуса! Може и по-малко да сте с различни лаптопи.
83
7
 
2
 
! Отговори
86 преди 2 години
Ти ли му доставяш стоката, че знаеш какъв е?
82
7
 
18
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
Предай се наркоман американски!
81
5
 
19
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Зеленелски,майките от Донбас те благославят,заедно с Потрошенко и цялата ви нацистка па.смина.
80
19
 
10
 
! Отговори
Ужасни руски тролове преди 2 години
Чета и се мая колко са изперкали руските *** и как пишат като луди! Само глупости! Много обичам България, но ако тази чума се надигне тук и България завие към *** ..слава Богу, че имам опции за имиграция и няма да се върна!
79
3
 
5
 
! Отговори
Сс преди 2 години
Много гнусно ***.
78
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те майките не искат и децата им да се друсат. Но ти си наркоман , Юда!Затова капитулирай, вместо да вървиш на каишка на американците. И ще видиш колко бързо ще свърши тази касапница.
77
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Брендо клиента да каже какво го посъветва израелския премиер..... Инфо от най големия израелски вестник
76
9
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
хм!...Обаче Зеленясалия мобилизира всички мъже в Украйна и ги прати да гинат !!..???..Ако тоя толкова е "загрижен" да няма кръвопролития,да се махне,да остави нещата да се уредят ПО МИРЕН начин-с преговори..На рашъните не им е притрябвала Украйната!..Те си имат предостатъчно територия !..
75
5
 
18
 
! Отговори
dakotabg преди 2 години
Зеленски,предай се,бе!А да свършва тази война,че с те'я санкции,умирам от глад! Печката и хладилника,са руски и жената ги изключи....
74
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последни новини, тези не са първите. Най-важното е кой дава на руските военни точните координати на разположението на наемниците. Не е трудно да се сетите, че това са миролюбиви граждани, които не желаят ескалация на бойните действия.