Зеленски към майките на руските войници: Не пращайте децата си на война

Русия призна, че в Украйна се сражават наборници, някои са пленени
12 мар 2022 13:06, Елка Василева
132
Зеленски към майките на руските войници: Не пращайте децата си на война
Снимка: архив, БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски се обърна към майките на руските войници с призив да не позволяват синовете им да бъдат изпращани да се бият във войната в Украйна, предаде Франс прес.

“Искам да кажа това още веднъж на руските майки. Особено на майките на наборниците. Не изпращайте децата си на война в една чужда страна”, заяви Зеленски във видеообръщение, разпространено в Телеграм.

Още по темата
“Проверете къде се намира вашият син. И ако имате и най-малкото подозрение, че синът ви може да е изпратен да воюва в Украйна, действайте незабавно”, за да попречите той да бъде убит или заловен, добави той.

“Украйна никога не е искала тази ужасна война. Не я иска и сега. Но тя ще се защитава, докато е нужно”, добави украинският президент.

В сряда Русия за пръв път призна, че в Украйна се сражават наборници и някои от тях са били пленени. Дотогава Москва твърдеше, че там се бият само професионални войници, припомня АФП. В социалните мрежи тези дни се увеличиха постовете на майки, нямащи новини от синовете си, изпратени в Украйна.

Украйна вече покани миналата седмица майките на пленените на нейна територия войници да отидат да ги потърсят. Киев твърди, че е заловил десетки руски военни от началото на нареденото от Москва нашествие в страната.

Украинското министерство на отбраната публикува телефонни номера и имейл, на които майките могат да се осведомяват за синовете си, пленени в Украйна.

По време на конфликта между Москва и чеченските сепаратисти, през 90-те години на миналия век и първото десетилетие на 21-и век, много млади руски наборници бяха изпратени на фронта и някои попаднаха в плен. Тогава майките на войници се мобилизираха, за да ги върнат живи, или да върнат телата им, като не се колебаеха да заминат и за Афганистан, което засили антивоенните протести в Русия, припомня АФП, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Небивали неща се случват в редиците на еесовските маници и отановски прислуги. Рига отмени ежегодното (16.03.) нацистко шествие на латвийските легионери на СС. Неонацистите примряха от страх да не ги денацифицират и тях.
72
4
 
13
 
! Отговори
666 преди 2 години
А бе,къде е Глиги?Интересно на неговата майка какво би казал този клоун?
71
6
 
17
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Към Ангел добре е да разберат хората и да не си мислят още че е виновна Русия цялата система е сбъркана и за която е отговорна САЩ съсипаха толкова много държави включително и за случващото се в България.
70
3
 
17
 
! Отговори
ново 30! Никой ли? преди 2 години
САЩ има в Украйна биолаборатории, работи да не отидат в ръцете на руснаците
69
3
 
17
 
! Отговори
Последни новини преди 2 години
Рано тази сутрин е бил унищожен хотел в град Чернигов в който са били отседнали 60 Американски наемвни войници коит са щели да се включат в битката за Киев!Съобщава се за 40 загинали и 20 ранени и пленени!
68
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Путин освен лабораториите му дойде в повече искането на Зеленски за ядрени оръжия! То всеки на негово място би застрелял бяс ното куче!
67
2
 
15
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
Гледайте моляви този Български документален филм правен 2017 г за войната в Донбас. Толкова много отговори ще си дадете, че ще се почувствате като слепец който е прогледнал https://youtu.be/CxIARKyYEbE
66
3
 
14
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Според анализатора американските политици не се интересуват от гражданите на Украйна и те се нуждаят от тях само като пушечно месо в тяхната хибридна война срещу Русия, която също е прицелена срещу Китай, Боливия, Куба, Етиопия, Иран, Никарагуа, Сирия, Венецуела и Зимбабве блок от държави, които търсят икономическа независимост от американските банки и монополи".
65
2
 
13
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Дорес отбелязва, че американските политици преди това са гласували за войни в Ирак, Сирия, Йемен, Афганистан, Етиопия, Сомалия и други държави, които са довели до смъртта на милиони хора.Говорейки за войната на Саудитска Арабия срещу Йемен, Дорес казва:Близо 400 000 души загинаха в тази война, спонсорирана от САЩ. Байдън обеща да сложи край на тази война, след като пое президентството, но той излъга."
64
4
 
12
 
! Отговори
ПУТИН преди 2 години
Търси се Зелене Укроорка .Последно е била забелязана да се крие из мръсните канали на Киев поради тази пречина е възможно цвета и да е Кафяв. Може да я разпознаете по това че прелича на Зеленчук .
63
1
 
14
 
! Отговори
Лъжец! преди 2 години
Украйна никога не е искала тази ужасна война." - нападениято на над източна Украйна е било за 7-ми март вече се разбра!
62
6
 
14
 
! Отговори
Кървавия клоун преди 2 години
Ролята поверена от запада на Зеленски е да маскимизира загубите на славянски животи! Има ли неразбрали?
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израелският премиер днес е говорил със Зеленски да приеме условията на Москва.
60
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубаво казано. А Зеленски защо не се обърне и към майките на децата убити от убийците, които пусна от затворите? Този човек ме загуби в мига в който направи това. Защото първото което ще направят престъпниците е да се саморазправят с онези, които са ги тикнали в затвора. А това са украинци. После ще се разбеснеят. Не може да се нарушава законноста с обяснението, че се прави в името на закона и държавата. И да войната трябва да спре, защото вече е до онази фази, от която няма връщане назад.
59
3
 
10
 
! Отговори
до анонимн преди 2 години
"Не критикувайте Зеленски...и него майка го е раждала и татко правил...." ---- Мъ и евреите ли съ размножават така???? -))) Аз пъ си мислех, че само щъркелите ги носят! -)))))
58
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"За всеки предаден руски самолет Украйна плаща по 1000000$ на руски пилот"______ Много хитър укропски номер. На колко пилоти дадоха досега по $1 000 000? Баламата да кацне и да чака бадеро-нацист да му плати. Има ли балами?
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе на Зеленски преди ръцете не му ли бяха обезкосмени?!
56
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв и е проблема на Русия, че Украйна искала в НАТО? Тва е все едно изнасилвач да се плаши, че на неговия етаж ще се нанесе някой нов! Какво крие Русия, какво иска Русия, какви са проблемите на фашистката хунта в Кремъл? Май всички знаем, а?
55
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ли мислят майките на украинските войници, които пращаш на фронта?
54
3
 
18
 
! Отговори
Мими921 преди 2 години
Той също така подчертава, че всичко започна през 2014 г., когато преврат, организиран от посолството на САЩ, доведе до власт в Киев ултрадесен русофобски режим.Говорейки за хода на руската специална операция, Дорес отбелязва:Руската военна операция е различна от американската инвазия в Ирак, подкрепена от Джо Байдън. Русия не унищожава водопречиствателни станции, електроцентрали, канализация, телефонни линии. Противно на необоснованите заглавия на западните медии, те унищожават военната инфр